شهروند| وزیر بهداشت دلیل مرگ مادر سردشتی را خونریزی اعلام کرد و گفت: «پس از اعلام مرگ این زن باردار سردشتی، دو گروه را برای گرفتن گزارش به محل فرستادم تا پرونده را به دستگاه قضایی بدهند و اگر کوتاهی صورت گرفته بررسی شود.» حسنهاشمی این را دیروز در حاشیه مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت به تولیدکنندگان محصولات منتخب فرآوردههای آشامیدنی و غذایی گفت و ادامه داد: «واقعیت این بود که مادری در سردشت به دلیل زایمان فوت شد. پس از فرستادن تیمهای بررسی، دستور دادم تا اگر کوتاهی یا قصوری چه در قالب وزارت بهداشت و چه در قالب سایر دستگاهها انجام شده، بررسی شود.»
به گفته هاشمی، تلاش زیادی برای زنده نگهداشتن مادر سردشتی شد، او 3بار به اتاق عمل برده شد اما جراحیها مفید نبود و درنهایت هم منجر به خونریزی و فوت مادر شده است. وزیر بهداشت تأکید کرد: «انتشار اینگونه اخبار نهتنها به سلامت مردم کمک نمیکند بلکه منجر به آسیبرساندن به آنها میشود.»
وزیر بهداشت در ادامه به شرایط سلامت ایرانیان اشاره کرد: «سن امید به زندگی در ایران 72سال است، این درحالی است که ایرانیان 62سال عمر مفید دارند و 10سال آخر عمرشان را با علیلبودن و بیماری سپری میکنند.» او در بخش دیگری از صحبتهایش بر نحوه تأمین بودجه دستگاههای نظارتی مانند سازمان غذا و دارو، استاندارد و دامپزشکی انتقاد کرد و گفت: «این درست نیست که این دستگاهها پول نظارتشان را از تولیدکنندهها بگیرند چرا که در این صورت نظارت دقیق نخواهد بود. 2دهه پیش بحث خودگردانیها مطرح شد و همین بلا از بیمارستانها آغاز شد به این معنی که بیمارستان بودجه خود را از جیب مردم تأمین کند که اکنون بحث نظارت ما نیز گرفتار همین مسأله است.» وزیر بهداشت در ادامه به صحبتهای متفاوت سازمانهای مختلف در حوزه غذا اشاره کرد: «خیلی بد است که استاندارد یک حرف بزند و غذا و دارو یک حرف و بدتر اینکه دامپزشکی حرف دیگری بزند. البته اکنون سازمان غذا و دارو و استاندارد با یکدیگر هماهنگی دارند، هماهنگی دامپزشکی نیز خوب است اما باید عالی شود.» اشاره هاشمی به تفاوت گفتههای وزارت بهداشت و دامپزشکی درمورد خمیر مرغ و شیر فله است. «اینکه ما بگوییم خمیر مرغ و شیر فله بد است و یکی بگوید خوب است، درست نیست.»
به گفتههاشمی، هم برای سازمان دامپزشکی و هم سازمان غذا و دارو بد است که 40سال پیش تعداد ناظران آنها در کشور در امر غذا بیش از اکنون بوده است. با توجه به افزایش جمعیت، گسترش روابط و... این موضوع نشان میدهد که به نظارت اهمیت نمیدهیم. در این صورت بازار آشفته شده و نمیتوان سره را از ناسره تشخیص داد. حتی کسانی که خوب کار میکنند، در اقلیت قرار میگیرند، یعنی کسانی که نکات بهداشتی و استانداردها را رعایت میکنند، به نوعی مورد ظلم واقع میشوند، چراکه کمتر دیده میشوند، بنابراین باید به بحث نظارت توجه جدی شود.
او با اشاره به سخن رئیسجمهوری درمورد امنیت غذایی گفت: «رئیسجمهور در این مورد بسیار حساس هستند و تأکید کردند که درمورد هوا، غذا و آب واقعیت را به مردم بگویید. البته کسی هم حق ندارد مردم را بیجهت نگران کند، بنابراین چیزی برای مخفی کردن نیست و نباید مردم را نگران کنیم.» هاشمی درباره انتشار اسامی متخلفان روغن پالم هم توضیح داد: «دستگاه قضا باید اجازه انتشار اسامی متخلفان را بدهد. وی درمورد میزان واردات پالم به کشور گفت: سال گذشته واردات پالم 30درصد کاهش داشت و امسال نیز امیدواریم با تشکیل شورای امنیت غذا این میزان 15درصد دیگر نیز کاهش یابد.»