شماره ۵۴۹ | ۱۳۹۴ يکشنبه ۶ ارديبهشت
صفحه را ببند
گُل بود به بُنزای نیز آراسته شد!

مخدر خطرناکی به نام بُنزای در ترکیه بیداد می‌کند و از آن‌جایی که ترکیه کشوری در نزدیکی ماست ممکن است که این مواد به داخل ایران راه پیدا کند که باید حتما جلوی آن گرفته شود. البته ممکن است تا به‌حال این مواد وارد ایران شده باشد. ما این مشکل را در مورد مخدر گُل نیز داشتیم. پیش از ورود این ماده به ایران و در اختیار مردم قرار گرفتن آن، بسیاری از مسئولان و افراد وارد شدن آن را به کشور  انکار می‌کردند. درحالی‌که این ماده به دست توزیع‌کنندگان و مردم رسیده بود.
طبق آمار ستاد مبارزه با موادمخدر که برگرفته از آمارهای پزشکی قانونی است، 279 زن معتاد در سال 93 نیز جان خود را از دست داده‌اند که این آمار بسیار نگران‌کننده است چرا که نسبت به‌ سال 92 این آمار 33‌درصد رشد دارد. همچنین در این مدت دو‌ هزار و 468 نفر معتاد مرد جان خود را از دست دادند که نسبت به مدت مشابه‌ سال قبل سه‌ درصد کاهش دارد، اما آمار مرگ‌ومیر زنان با رشد چشمگیری روبه‌رو بوده است.
بنابر آمار رسمی، زنان به‌طورکلی 10‌درصد از معتادان کشور را تشکیل می‌دهند. این 10‌درصد بیش از همه در حد فاصل 20 تا 36 سالگی قرار دارند، اما سن خطر برای شروع مصرف مواد مخدر در میان زنان 15 تا 19‌سال است. جدای از این آمار، بسیاری معتقدند میزان اعتیاد زنان تا حدود زیادی پنهان است. چرا که اعتیاد زنان ممکن است به دلایل متفاوت اجتماعی و فرهنگی چندان مشخص  نشود.
دکتر سعید صفاتیان، رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید: متاسفانه مصرف ماده مخدر گل یا حشیش مصنوعی که اثر آن 100 تا 150 برابر حشیش است، در میان دختران و زنان کشور افزایش یافته است که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.
گذشته از هر نوع آمار و ارقام رسمی و غیررسمی، مسئولان و پژوهشگران به‌دنبال دلایل واقعی روند صعودی مصرف مواد مخدر در میان زنان هستند. دکتر فرید براتی، رئیس‌کل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی معتقد است: تا زمانی که تعریف مشخص و درستی از زن ایرانی نداشته باشیم و نگاهمان را تغییر ندهیم، نمی‌توانیم از اعتیاد زنان پیشگیری کنیم.
دکتر فرید براتی‌سده درباره نگرانی‌هایی که نسبت به استفاده زنان از ماده گُل وجود دارد و همچنین درباره این مخدر توضیح داد: در حشیش دو ماده وجود دارد که یکی از آن دو خاصیت درمانی دارد و می‌تواند اثرات ماده دیگر حشیش را که با توهم و نشئگی همراه هست کاهش دهد. در مخدر گُل(که به حشیش صنعتی معروف شده) این بخش درمانی و کاهش‌دهنده را از حشیش جدا می‌کنند که تاثیر، شدت و نشئه‌آوری آن را بسیار بیشتر از ماری‌جووانا می‌کند. هشداری که باید درباره این مخدر داد اشکال جدید ورود آن به مصارف مردم است.   ما باید جلوی ورود این اشکال را بگیریم.
نکته این‌جاست که در مورد اعتیادهای زنانه، آیا تعریف درست از زن ایرانی خواهد توانست راهکار مبارزه با اعتیادهایی از این دست باشد. این تعریف و الگو را کدام مرکز، رسانه و... باید در اختیار مردم قرار دهد؟

 


تعداد بازدید :  1293