شماره ۵۴۷ | ۱۳۹۴ پنج شنبه ۳ ارديبهشت
صفحه را ببند
صدور «دیپلم فوری» در برخی مدارس غیردولتی آموزش از راه دور

مهر| مدارس غیرانتفاعی درحالی با وام ۱۰‌میلیون تومانی آموزش و پرورش قوام و رونق بیشتری خواهند گرفت که غیردولتی‌های آموزش از راه دور به مرکز صدور دیپلم تبدیل شده‌اند.
براساس اعلام زینی‌وند، مدیرکل حوزه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش، بیش از یک‌میلیون و ۲۰۰‌هزار دانش‌آموز در مدارس غیردولتی کشور تحصیل می‌کنند که این میزان حدود ۸‌درصد دانش‌آموزان کشور است. مدارسی که گفته می‌شود غیر از لباس‌های فرم زیبا، اردوهای شیک، کلاس‌های تمیز و مرتب، سرو میوه و امکانات رفاهی و البته دبیران مجرب‌تر، کیفیت بهتری در ارایه خدمات آموزشی دارند. اما نکته قابل تامل و البته تلخ این است که شهریه این مدارس به نحوی است که حتی صدای اعضای شورای شهر تهران را هم بلند کرده به نحوی که ابوالفضل قناعتی از شهریه‌های ۲۰ میلیونی در مدارس غیرانتفاعی تهران سخن گفت.
مسعود ثقفی، سخنگوی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران می‌گوید: در مجموع ۱۵۳۵ مدرسه غیردولتی و ۸۶۱ آموزشگاه علمی آزاد زبان در شهر تهران داریم و بیشترین تعداد مدارس غیردولتی تهران در منطقه ۲ آموزش و پرورش با ۲۴۶ مدرسه است. حالا خبر رسیده که وزارت‌آموزش و پرورش در یک اقدام قابل تامل می‌خواهد شهروندان را به استفاده از مدارس غیرانتفاعی تشویق کند؛ به نحوی که برای ثبت‌نام وام ۱۰ میلیونی در نظر گرفته که با کارمزد ۴‌درصد و بازپرداخت ۱۳ماهه و بدون علی‌الحساب پرداخت است. مدیر یکی از این مدارس در تهران می‌گوید: مشکل آموزش و پرورش مشکل بوفه یا نظام ۶-۳-۳ نیست بلکه واقعا مشکل ساختاری دارد. از محتوای کتاب‌های درسی تا کم ارزش شدن نقش معلم در کلاس‌های درس که همگی به نوع مدیریت کلان مرتبط است.
او گفت: برخی اوقات دانش‌آموز در مدارس شبانه حتی اگر سر جلسه امتحان هم نباشد، نمره قبولی می‌گیرد. خب وقتی مدیر مدرسه می‌بیند دانش‌آموز ۳ تا ۶‌میلیون هزینه کرده قطعا نمره قبولی را می‌دهد. این یعنی این‌که دانش‌آموز مطمئن است که قطعا قبول می‌شود. به نوعی می‌توان گفت که همین مدارس غیرانتفاعی شبانه به مرکزی برای صدور دیپلم فوری تبدیل شده‌اند.
گفته‌های این مدیر مدرسه را با افرادی در چند مدرسه دیگر تطبیق دادیم که همگی بر همین موضوع تاکید داشتند، اما ترجیح دادند گفت‌وگو یا صحبتی در این‌باره نداشته باشند. به گفته یکی از دبیران، هیچ ابزاری برای معلم باقی نمانده تا دانش‌آموز را تحصیلکرده تحویل دهد چرا که هر حرکتی انجام دهید آموزش و پرورش حمایت نمی‌کند. در یکی دیگر از مدارس شبانه هم اوضاع همین بود و دانش‌آموزان می‌گفتند:  بی‌خیال هستیم چون قطعا قبول می‌شویم!
حالا باید دید که وزارت آموزش و پرورش می‌خواهد چگونه سیستم نظارتی خود را تنظیم کند تا دانش‌آموز تحصیلکرده از کلاس‌های شبانه خارج شود.


تعداد بازدید :  257