شماره ۵۴۲ | ۱۳۹۴ شنبه ۲۹ فروردين
صفحه را ببند
چشم‌مان را روی آسیب‌های اجتماعی نبندیم


|    محمدعلی کرمی|
|   فعال آسیب‌های اجتماعی |
تا کی سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط و مسئول می‌خواهند چشم‌های خود را بر واقعیت‌های دردناک آسیب‌های اجتماعی ببندند. چرا نمی‌خواهیم به راه‌های اصولی رفع آسیب کارتن‌خوابی رجوع کنیم و از تجربه دیگران استفاده کنیم، چرا به این باور نمی‌رسیم که کارتن‌خوابی در پایتخت روزبه‌روز بیشتر می‌شود و با بیشتر شدنش آسیب‌های بیشتری به پیکره پایتخت وارد می‌کند، چرا می‌گذاریم این معضل آنقدر رشد کند که به صورت غیرقابل مهار و کنترل در بیاید و در مقطع‌های هراسان فقط با رفتارهای غیرکارشناسی و عجولانه می‌خواهیم کل موضوع را در کوتاه‌ترین زمان حل و رفع کنیم و بارها این تجربه را انجام داده‌ایم ولی درس نگرفته‌ایم.
چرا به رشد بی‌رویه این معضل که از یک منطقه شروع شده و اکنون در کل تهران پراکنده شده توجه نمی‌کنیم، چرا  توجه نمی‌کنیم هزینه کاهش و رفع این معضل بسیار پایین‌تر از هزینه بی‌توجهی به این معضل خواهد بود و یک چرای مهم اینکه، چرا توجه نمی‌کنیم که این افراد انسان‌هایی هستند که اگر شرایط کمک و بازتوانی‌شان فراهم شود می‌توانند به افراد سازنده و قابل قبول اجتماع تبدیل شوند، چون که هزاران مورد و مثال زنده وجود دارد که این افراد قابل بازپروری و بازگشت به روال عادی زندگی هستند و هزاران چرای دیگر وجود دارد که جواب‌شان به‌جز غفلت و فراموش کردن اخلاق انسانی و عدم اعتماد به دیگران نیست.
اگر از نهادها و سازمان‌های مسئول و ذی‌ربط سوال شود که در سال 1393 چه مبلغی را برای مهار و کنترل این موضوع هزینه کرده‌اند، رقم بسیار سنگینی مشخص می‌کنند، در صورتی که به خروجی سال 1393 این نهاد‌های مسئول که توجه می‌کنیم، می‌بینیم که نتوانسته‌ایم از بیت‌المال استفاده صحیحی کنیم و نه‌تنها هیچ رشدی نداشته‌ایم که چقدر به تعداد این افراد فقط در این سال اضافه شده است. فقط کافی است که این نهادهای مسئول مربوط به معضل کارتن‌خوابی بین مردم و خودشان اعتماد ایجاد کنند و آن وقت ببینند که مردم تهران چگونه به دیگر مرد و زنی که از زندگی به هر دلیلی جا مانده‌اند، کمک می‌کنند و چگونه خلأهایی که برای این روش وجود دارد، توسط مردم پر می‌شود و چه نتیجه درخشانی خواهد داد و به چشم خواهیم دید که چگونه ریشه این معضل در حال حاضر که غیرقابل مهار شدن است، خشک می‌شود. خیلی خوب است از روش‌های دیگر کشورها استفاده کنیم ولی غافل نباشیم، روش‌های کشورها بهتر است براساس فرهنگ و جغرافیا و مذاهب و ملیت‌ها، انعطاف‌پذیر باشند تا جوابگو باشند. بارها در جاهای مختلف گفته‌ام و باز هم می‌گویم. این مطالبی که بنده نوشته‌ام، برگرفته از 11 سال تجربه کار در این ‌خصوص است نه توهم است، نه رویا، بلکه واقعیت دارد در این موسسه که بنده مشغول هستم، روش سالم و نتیجه‌بخشی را هر روز تجربه می‌کنیم و می‌شود دامنه این فعالیت را گسترده کرد تا حل کامل این معضل، در ضمن بسیار ابعاد گسترده و ریز و درشتی نیز وجود دارد که اگر لازم باشد، بیان خواهم کرد.

 


تعداد بازدید :  108