شماره ۵۴۲ | ۱۳۹۴ شنبه ۲۹ فروردين
صفحه را ببند
وزیر دادگستری در دفاع از اظهارات وزیر کشور درباره پول‌های کثیف بیان کرد
موضوع پول‌های آلوده را با رهبری در میان گذاشته‌ام

شهروند|  به‌رغم انتقاد شدید برخی  نمایندگان مجلس از اظهارات حدوداً یک‌ماه پیش عبدالرضا رحمانی‌فضلی درباره خطر ورود پول‌های کثیف ناشی از قاچاق مواد مخدر به حوزه قدرت حالا وزیر دادگستری هم در برنامه تلویزیونی گفت وگوی ویژه خبری ضمن تأیید مواضع وزیر کشور جزییات بیشتری را در این رابطه مطرح کرده است.
به گزارش ایرنا، مصطفی پورمحمدی در این برنامه تلویزیونی گفته است:  باید تکلیف هزینه‌های انتخابات از نظر قانون و مقررات، نوع نظارت و پیگیری روشن شود، در انتخابات گذشته پول‌های زیادی خرج تبلیغات شده اما به دلیل نبودن روال قانونی، امکان نظارت نبوده است.
وزیر دادگستری در این برنامه همچنین با تأکید براینکه دولت موظف است با هر پول سالم و ناسالمی که منجر به بی‌نظمی انتخاباتی شود، مبارزه کند، تصریح کرده است:  در ایران افرادی که در انتخابات کاندیدا می‌شوند مبالغ گزافی در تبلیغات انتخاباتی خود هزینه می‌کنند و آنها پس از این‌که برنده شدند از کسانی که در دوره تبلیغات از آنان حمایت مالی کرده‌اند پشتیبانی می‌کنند.
پیش از این و در یازدهم اسفندماه‌سال گذشته عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور و دبیرستاد مبارزه با مواد مخدر درباره مصرف منابع مالی با منشاء نامشخص گفته بود:  اگر این پول‌ها کنترل نشود به همه حوزه‌ها وارد خواهد شد. قاچاق و تروریست به دنبال کسب قدرت برای ایجاد حاشیه امن است و حتما برای این موضوع پول خرج می‌کند. اگر هوشیار نباشیم و مواظبت نکنیم حتما بخشی از این پول کثیف عزم ورود به حوزه قدرت و سیاست را خواهد کرد.
این اظهارات وزیر کشور با واکنش تند شماری از نمایندگان مجلس مواجه شد؛ ازجمله علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در این‌باره و در نطق پیش از دستور یکی از جلسات علنی مجلس گفت:  این گونه مبهم حرف زدن چه فایده‌ای جز ایجاد شبهات بلاوجه برای کشور دارد؟ مگر مملکت قانون ندارد. اگر کسی از این گونه اقدامات اطلاعی دارد باید در اختیار قوه قضائیه قرار دهد تا رسیدگی شود.
مصطفی پورمحمدی اما معتقد است اگر چه قوانینی برای جلوگیری از ورود این پول‌ها به حوزه‌های سیاسی در کشور وجود دارد اما «این معضل در تمام کشورهایی که انتخابات، تعیین‌کننده هستند نیز وجود دارد و ایران اسلامی نیز چون دارای انتخابات است به دور از این گونه معضلات نیست».
وزیر دادگستری در ادامه سخنانش همچنین گفته است این مسائل را با مقام معظم رهبری هم در میان گذاشته و « در همین خصوص در مجمع تشخیص مصلحت نظام با کمک مقام معظم رهبری توانستیم قانونی را مصوب کنیم که تاکنون 18ماده قانونی آن نگارش شده و چند ماده قانونی باقیمانده است».
وزیر دادگستری همچنین از روش پیچیده قاچاقچیان برای وارد کردن پول کثیف در بازار مالی سخن گفته و یادآور شده است:  وقتی عامل اصلی فساد 3000‌میلیارد تومانی تحت پیگیرد قانونی و محاکمه بود، گروهی اعتقاد داشتند که وی را قهرمان کارآفرینی قلمداد کنند و این درحالی بود که وی از طریق کسب مال نادرست، اقدام به ایجاد اشتغال کرده بود.
پورمحمدی با بیان این‌که بحث ورود پول کثیف در همه کشورهایی که انتخابات تعیین‌کننده و سرنوشت‌سازی دارند و امور کشورها با انتخابات می‌چرخد و همه مناصب با رای مردم است، وجود دارد به بررسی و تحقیقات انجام شده در جهان در این رابطه اشاره و خاطرنشان کرد:  هشت‌سال پیش بررسی یک موسسه تحقیقاتی در انگلیس درباره فساد در انتخابات نشان داد که بیشترین فسادها، در حوزه انتخابات به‌ویژه در «انتخابات پارلمان‌ها» انجام می‌شود.
پورمحمدی با بیان این‌که در کشور ما نیز هزینه‌های انتخابات بالاست، افزود:  اگر کاندیدایی صاحب ثروت باشد، مردم اقبالی برای رای دادن به وی ندارند اما افرادی که از نظر ثروت و دارایی در سطح متوسط هستند و امکانات مالی برای تبلیغات ندارند، به افراد مختلفی مراجعه می‌کنند تا هزینه مهمانی، کاروان و پوستر، بنر و ... آنها را
پرداخت کنند.
وزیر دادگستری همچنین با تأکید بر این‌که این رویکرد سبب بروز مشکلات زیادی شده است، خاطرنشان کرد:  به‌دلیل خرید رای، تاکنون در دوره‌های مختلفی، برخی ردصلاحیت شده و یا انتخابات در حوزه‌های نمایندگی آنها ابطال
شده است.
پورمحمدی در ادامه این گفت‌وگوی خبری گفته است در برخی موارد، سیاسیون باید گرفتار موج رسانه‌ای شوند و با تعمق و تدبیر، مسائل را بررسی کنند تا به شفاف‌سازی منتهی شود، این نظر درحالی بیان شده است که در هفته‌های گذشته بسیاری از سیاسیون ازجمله شماری از نمایندگان مجلس با رسانه‌ای شدن این مسائل مخالفت کرده‌اند ازجمله علیرضا زاکانی نماینده اصولگرای مردم تهران که در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با پورمحمدی شرکت کرده بود در این‌باره گفت: مبارزه با پول کثیف نباید موج رسانه‌ای شود که توسط برخی مورد بهره‌برداری سیاسی قرار گیرد.
او گفت:  با کلی‌گویی و ایجاد موج رسانه‌ای نمی‌توان به نتیجه درست رسید.
آقای زاکانی همچنین ضمن انتقاد از اظهارات پیشین وزیر کشور گفت: «سخنان وزیر کشور بیش از این‌که در مبارزه با مفاسد مالی باشد بیشتر جامعه را بدبین می‌کند و در بلندمدت آسیب جدی به جامعه می‌زند؛ اینگونه کارها زشت و دور از انتظار است».
در هر حال به نظر نمی‌رسد با وجود انتقادات گسترده از سخنان وزیر کشور مسأله مطرح شده توسط او به این زودی‌ها خاتمه پیدا کند خصوصاً که در آخرین اظهارات رحمانی‌فضلی تأکید کرده منتظر است تا به دعوت مجلس به صحن بهارستان برود و از اظهارات خود دفاع کند.

 


تعداد بازدید :  223