وزیر بهداشت خبر داد:
ورود قرارگاه خاتمالانبیاء به پروژههای بهداشتی و درمانی
در حوزه بهداشت و درمان عقبافتادگیهای زیادی وجود دارد
شهروند| قرارگاه خاتمالانبیاء وارد پروژههای بهداشتی و درمانی شد. این خبر دیروز پس از امضای تفاهمنامه وزارت بهداشت با قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء، از سوی وزیر بهداشت اعلام شد. حسن هاشمی که برای امضای این تفاهمنامه رفته بود، گفت که: «پروژههای بیمارستانی و سایر ساختمانهای بهداشتی، درمانی و آموزشی در نقاط مختلف کشور براساس نیازسنجی از طرف وزارت بهداشت توسط قرارگاه خاتمالانبیاء احداث میشود.» حالا با امضای این تفاهمنامه قرار است وزارت بهداشت طی 4سال آینده، تا سقف 5هزارمیلیارد ریال، در حوزه بهداشت و درمان، سرمایهگذاری مشترک با قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء انجام دهد. وزیر بهداشت اینها را گفت و درباره نحوه تأمین منابع مالی پروژههای بهداشتی درمانی، ادامه داد: «۳۰درصد از منابع مالی مورد نیاز هر یک از این پروژهها به صورت نقدی و ۷۰درصد دیگر نیز از محل املاک و مستغلات وزارت بهداشت و دولت تأمین میشود.» هاشمی با اشاره به اینکه هماکنون عمر اغلب بیمارستانهای کشور بیش از 50سال است، تأکید کرد که با اجرای این پروژه، حجم قابل توجهی از بیمارستانهای فرسوده به مراکزی مجهز برای ارایه خدمات پزشکی به مردم تبدیل شوند.
وزیر بهداشت امضای تفاهمنامه با قرارگاه خاتمالانبیاء را فرصت خوبی دید تا به مشکلات حوزه بهداشت و درمان اشاره کند. « در حوزه بهداشت و درمان در کشور عقبافتادگیهای زیادی وجود دارد، در دولتهای گذشته، اطلاع نداشتن کافی از این حوزه باعث مغفول ماندن بخش بهداشت و درمان شده است اما در حال حاضر این بخش در اولویت دولت و مجلس قرار گرفته است و تمام تلاش خود را به کار میبندیم تا درد و رنج مردم کم شود.» او ادامه داد: « واقعیت این است که مردم در حوزه سلامت مشکلات زیادی دارند و در برخی موارد بروز یک حادثه میتواند به راحتی روند زندگی یک فرد را تغییر دهد، بنابراین حداکثر تلاش خود را در جهت کم کردن مشکلات مردم به کار میبندیم.»
سگکشی دردناک با تزریق اسید
فارس| در یکی از شهرکهای صنعتی شیراز، سگها به روشی غیرانسانی با تزریق اسید کشته میشوند و پیمانکاران در ازای ارایه هر لاشه ۱۵هزار تومان دریافت میکنند. یکی از فعالان دفاع از حقوق حیوانات، فیلمی دو دقیقهای از کشتار سگها را در اختیار خبرنگار فارس قرار داده است که در این فیلم، کشتار سگها با تزریق تناوبی اسید نشان داده میشود. به گفته این فعال حقوق حیوانات در شیراز، این اقدام توسط پیمانکاران شهرک صنعتی شیراز انجام گرفته است. پیمانکارانی که در ازای تحویل لاشه هر قلاده سگ، 15هزار تومان دریافت میکنند و حتی از سوزاندن جسم نحیف یک توله سگ با اسید هم دریغ نمیکنند. قاسم اکبری، شهردار منطقه 5 شیراز دراینباره اعلام میکند: بهرغم واقع بودن شهرک صنعتی شیراز در محدوده شهرداری منطقه 5، شهرکهای صنعتی تحت نظارت سازمان پسماند اداره میشوند و مسئولیت کشتار سگها در این شهرکها به عهده شهرداری نیست. از سوی دیگر، روحالله خوشبخت مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری شیراز با ساختگی خواندن این کلیپ، تأکید میکند: شهرکهای صنعتی به هیچوجه تحت نظارت شهرداری و یا سازمان پسماند نیستند و هر شهرک بهطور مجزا توسط مدیر مربوطه اداره میشود. اما این درحالی است که جعفر امیدی، مسئول دفتر شهردار شیراز ضمن اشاره به تماسهای مکرر هموطنان معترض به این جنایت، تأکید میکند: شهرک صنعتی شیراز تحت نظارت شهرداری شیراز بوده و این کشتار بیرحمانه توسط شهرداری شیراز درحال پیگیری است.
عضو شورایعالی نظام پرستاری:
۳۰درصد پرستاران در معرض خشونت فیزیکی قرار دارند
حمله یک بیمار با چاقو به پرسنل بیمارستان مدرس ساوه
شهروند| حمله یک بیمار به پرسنل بیمارستان شهید مدرس ساوه، دو نفر از پرسنل این بیمارستان را مجروح کرد. این اتفاق دوازدهم فروردین ماه در شرایطی در این بیمارستان رخ داد که مراجعهکننده خود بدلیل ضربه چاقو از ناحیه دست مجروح شده بود. عضو شورایعالی نظام پرستاری در توضیح این حادثه میگوید: « دوازدهم فروردین ماه مردی که با ضربه چاقو به دستش دچار آسیب شده بود، به آن بیمارستان میرود و با توجه به اینکه روز تعطیل بوده و پزشک کشیک مشغول رسیدگی به بیماران دیگری بوده است، معترض شده و با داد و فریاد آرامش بیمارستان را به هم میزند.» محمد شریفیمقدم ادامه میدهد:« فرد مضروب از پرستاران میخواهد که پاسخگو باشند و درنهایت درگیر شده و یک دانشجوی پرستاری را با ضربه چاقو از پشت پا مجروح میکند و همچنین به پرستار دیگری آسیب میرساند. درنهایت با مداخله پلیس و حراست بیمارستان، پروندهای در همین ارتباط تشکیل میشود اما بعد از گذشت ۱۰ روز از حادثه، این پرونده هنوز در مرحله مقدماتی قرار دارد.» او با ابراز تاسف از این اتفاق میگوید که 30درصد پرستاران در معرض خشونت فیزیکی قرار دارند، با این توضیح: « بیشتر خشونت علیه پرستاران از سوی همراهان بیمار صورت میگیرد، این خشونتها کلامی و فیزیکی هستند.» او به مهر میگوید: « پرستاران همواره در صف اول پاسخگویی به بیماران و همراهان قرار دارند و ضعف عملکردی در مراکز درمانی را پرستار باید جواب بدهد. بهطوری که اگر پزشک دیر بیاید، پرستار پاسخگوست. اگر غذای بیمارستان بد باشد، اگر ملحفه تخت بیمارستانی کثیف باشد و اگر اتاق بیمار گرم یا سرد باشد، همه این مشکلات را پرستار باید پاسخگو باشد.» دبیرکل خانه پرستار تأکید میکند که بیش از ۹۰درصد پرستاران در محیط کار، خشونتهای کلامی و ۳۰درصد آنها خشونت فیزیکی را تجربه کردهاند.