گروه هلال| یکم تا هفتم اردیبهشتماه بهعنوان هفته سلامت نامگذاری شده است. در این هفته با انجام برنامههایی، اشاعه فرهنگ توجه به سلامت و ارتقای سطح سلامت آحاد جامعه در زمینههای مختلف روحی و جسمی بیش از هر زمان دیگر مورد توجه قرار میگیرد. از آنجا که جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران بهعنوان سازمانی سلامت محور -که در اساسنامه سازمانیاش بر حمایت از زندگی و سلامت انسانها بهعنوان یکی از چند هدف عمده تأکید شده- فعالیت میکند، هر ساله از مهمترین سازمانهای فعال در برگزاری برنامههای ویژه هفته ملی سلامت در کشور به حساب میآید. سازمان داوطلبان هلالاحمر در برگزاری هفته ملی سلامت با انجام برنامههای متنوع در سراسر کشور حضوری فعال دارد. گروه هلال روزنامه «شهروند» نیز به همین منظور و برای تشریح برنامههای این سازمان در هفته جاری با دکتر فرحناز رافع، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر گفت و گوی کوتاهی داشته؛ آنچه در ادامه میآید، شرح این گفتوگو است.
سازمان داوطلبان چه فعالیتهایی در هفته سلامت انجام میدهد؟
ارایه مشاورههای تخصصی حوزه سلامت روانی و نشاط اجتماعی از مهمترین برنامههای داوطلبان جمعیت هلالاحمر برای هفته سلامت است.
این برنامهها بهطور سراسری اجرا
خواهد شد؟
بله؛ همزمان با هفته سلامت، متخصصان داوطلب جمعیت هلالاحمر در سراسر کشور به ارایه مشاوره در حوزه سلامت روانی، خانوادگی، ازدواج و نشاط اجتماعی میپردازند. برنامههای هفته سلامت این سازمان در راستای حمایت از زندگی و سلامت انسانها و افزایش اثر بخشی فعالیتهای داوطلبانه خصوصادر زمینه پیشگیری در کلیه چادرهای سلامت، خانههای داوطلب مساجد و روستاها در سطح شعب جمعیت و در مراکز استانها و مناطق محروم و روستاهای دور از امکانات شهری از یکم تا هفتم اردیبهشتماه جاری با رویکرد آموزش
خود مراقبتی برگزار میشود.
هدف از اجرای این برنامهها چیست؟
اهدافی همچون کمک به بهبود سطح سلامت در بین افراد و خانوادهها با حفظ کرامت انسانی، ایجاد حس مشارکت موثر در بین داوطلبان، مشارکت در امر گسترش نظام سلامت از طریق ارایه خدمات سلامت در حوادث و شرایط عادی و سازماندهی توان و تخصص داوطلبان در راستای بهبود وضع سلامت در جامعه را مدنظر دارد.
پس اگر بخواهیم اهم اقدامات این سازمان در هفته سلامت را برشماریم...
اهم اقدامات موردنظر داوطلبان جمعیت در سراسر کشور در هفته سلامت شامل برپایی چادرهای سلامت در مناطق پرتردد و انجام تست غربالگری در چادرهای سلامت، آموزش در راستای پیشگیری و خودمراقبتی، اهدای خون توسط اعضا و داوطلبان، دیدار از بیماران بهویژه بیماران خاص و همدردی با آنان، برگزاری آموزشهای کوتاه مدت در زمینه طب سنتی بیماریهای واگیردار و ویروسی، محیط بهداشت فردی، عمومی و پیشگیری از معلولیتها، انجام مشاوره توسط متخصصان در حوزه سلامت روانی، خانوادگی، ازدواج و... نشاط اجتماعی، توزیع بروشورهای بهداشتی با موضوعیت بیماریهای شایع زنان، بهداشت باروری، دهان و دندان کودکان، تغذیه، سوء مصرف دخانیات و همچنین برپایی نمایشگاههای تخصصی بهداشت و سلامت در راستای عناوین اتخاذ شده در هفته سلامت با شعار«ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره» است.
در آخر بفرمایید که چه تعداد پزشک و داوطلب در این فعالیتها مشارکت میکنند؟
بیش از یکهزار و 700 پزشک و پیراپزشک داوطلب در این طرح مشارکت دارند.