شهروند| کوهنورد مشهور ایرانی استارت خود را برای رسیدن به یک افتخار بزرگ زد و به همین علت راهی نپال شده است. او قصد دارد تا چهاردهمین و آخرین قله بالای 8هزار متر جهان را فتح و به باشگاه 8 هزارتاییها راه پیدا کند. البته این کوهنورد 34ساله کشورمان که اهل تبریز است، اهداف بزرگ دیگری در سر دارد تا بتواند خودش را نسبت به سایر افرادی که توانستهاند به این رکورد برسند، مجزا کند. او اواخر هفته گذشته تهران را ترک کرد و احتمالا تا 2 ماه آینده که یک رکورد تاریخی را به ثبت خواهد رساند، به ایران بازنخواهد گشت.
حادثهای تلخ در آغاز راه حرفهای
قیچیساز کوهنوردی حرفهای را از سال 1379 آغاز کرده است؛ اولین صعود جدیاش بر میگردد به صعود به قله ماربل وال به ارتفاع 6400 متر در کشور قزاقستان. وی در سال 1382 در ترکیب تیمملی بزرگسالان برای صعود به قله 8068 متری گاشر بروم اعزام شد ولی اعضای تیم به علت وقوع حادثه برای همنوردشان محمد اوراز از ارتفاع 7800 متری اقدام به بازگشت و انتقال پیکر وی به پايین کردند. او در ابتدای کار خود توانست بام جهان اورست به ارتفاع 8848 متر را فتح کند و استارت ورود به باشگاه 8 هزارتاییها را بزند.
سی و دومین 8 هزارتایی
تابهحال 31 کوهنورد از سراسر جهان توانستهاند به باشگاه 8 هزارتاییها راه پیدا کنند. این افراد با ملیتهای مختلف موفق شدهاند به 14 قله بالای 8هزار متری جهان صعود کنند که از این تعداد 11 نفر آسیایی بودهاند و 20 نفر دیگر نیز اکثرا اهل قاره اروپا هستند. قیچیساز هم که راهی نپال شده تا قله لوتسه را فتح کند، اگر مشکل خاصی پیش نیاید، میتواند تا یک ماه آینده به باشگاه 8هزار تاییها راه پیدا کرده و بهعنوان اولین ایرانی نامش را در این فهرست ثبت کند. البته این کوهنورد ایرانی برنامهای دیگر نیز در سر میپروراند. او قصد دارد بعد از ورود به باشگاه
8هزار تاییها یک بار دیگر بلندترین قله جهان را فتح کند اما این بار بدون اکسیژن. تنها قلهای که تا به حال قیچیساز با اکسیژن آنرا فتح کرده است، اورست بوده که اگر بتواند این رکورد را بزند به 15 نفر دیگر میپیوندد که بدون اکسیژن 14 قله بالای 8هزار متر جهان را فتح کردهاند. اگرچه نباید خیلی هم ساده به این موضوع نگاه کرد چون تابهحال 28 نفر در راه صعود به اورست جان باختند که 8 نفر آنها غیرنپالی بودند.
سریعترین 8هزار تایی به نام ایران
اما اوج کار عظیم قیچیساز جایی است که میتواند یک رکورد منحصربهفرد را به نام ایران و خودش ثبت کند. او که استارتش را برای فتح قله لوتسه زده است، در صورت صعود موفق به این قله که با ۸۵۱۶ متر ارتفاع چهارمین قله مرتفع جهان به حساب میآید و چسبیده به اورست است، میتواند سریعترین فرد در باشگاه 8 هزارتاییها باشد. درحال حاضر «کیم چانگ» از کرهجنوبی که توانسته در مدت 8سال به 14 قله بالای 8هزار متر صعود کند، رکورد سریعترین را در دست دارد که قیچیساز در صورت صعود موفق این مدت را به 6سال و 10 ماه کاهش میدهد.
قیچیساز گلایه نکرد
عظیم قیچیساز قبل از سفر به نپال برای ورود به باشگاه 8 هزارتاییها دراینباره به «شهروند» میگوید: «مجموع زمانی که برای صعود به این
دو قله نیاز دارم حدود دو ماه است و بهترین زمان برای این صعود ماههای اردیبهشت و خرداد است. پس از سفر به نپال و انجام مراحل آمادهسازی و همهوایی بلافاصله اقدام به صعود به این دوقله بدون اکسیژن میکنم. امیدوارم با این صعود بتوانم باز هم برای مردم ایران افتخار آفرین باشم. بعد از صعود به لوتسه، مراحل ریکاوری را انجام میدهم و بعد از آن بلافاصله برای صعود به اورست آماده میشوم. در صورت موفقیت برای صعود به «لوتسه» این چهاردهمین قله مرتفع بالای 8هزار متر است که موفق به صعود آن میشوم.» وی در پاسخ به این سوال که چه توقعی از مسئولان برای حمایت دارد، میافزاید: «دوست ندارم شیرینی این صعودها را با تلخی گلایهها از بین ببرم و ترجیح میدهم در این زمینه سکوت کنم.»
در انتظار استقبالی بزرگ
جالب است که بدانید عظیم قیچیساز تمام سفرها و صعودهای خود را با هزینه شخصی انجام داده و هرگز از سوی فدراسیون کوهنوردی و وزارت ورزش حمایت نشده است. توجه به این مسأله کار او را بزرگتر نشان میدهد و قطعا وقتی میفهمیم که او چه خطرهایی را برای رسیدن به این افتخار معنوی به جان میخرد، سر تعظیم به سویش پایین میآوریم. بد نیست یادمان باشد چهاردهمین قلهای که او میخواهد صعودش را در آن جشن بگیرد، تابهحال 29 قربانی گرفته اما این مرد حرفهای انشاءالله اسیر چنین مسائلی نخواهد شد. چه خوب است اگر در زمان بازگشت این کوهنورد پرافتخار استقبالی بزرگ از او صورت گیرد تا خستگی تمام این 7سال فشار برای او از تنش بیرون بیاید.