شهروند| برتری پرسپولیس بر النصر در یکی از شلوغترین روزهای یک دهه اخیر ورزشگاه آزادی، بیش از حد تصور حاشیه داشت. از شادی گل خاص طارمی که پاسخی به جوسازیهای عربستانیها و نوع شادی گل حریف در بازی رفت بود تا حضور 100هزار تماشاگر که از سوی عربستانیها، اجتماع تروریستی خوانده شده، همهچیز از یک جنگ در پایان رقابتی عجیب حکایت میکند.
شروع ماجرا
اگر حرفها و جوسازیهای قبل از بازی عربستانیها را فاکتور بگیریم، این اظهارات سرمربی النصر پس از پایان بازی، نقش زیادی در شعلهورشدن آتش درگیریها داشت: «فضای ورزشگاه اصلا ورزشی نبود و اتفاقاتی که در آن میافتاد، اتفاقاتی نبود که در یک بازی فوتبال رخ میدهد. از ابتدای حضور در ایران با مشکلات زیادی روبهرو بودیم که این مشکلات برای پرسپولیس در عربستان هرگز اتفاق نیفتاد.»
شب قرمز
ترافیک غیرمعمول برخی اتوبانهای تقریبا همیشه خلوت در ساعات پایانی شب، خبر از اتفاق بزرگی میداد؛ اتفاقی به بزرگی برتری پرسپولیس. وقتی در میانههای ترافیک البته نهچندان آزاردهنده اتوبانها، پرسپولیسیهای خوشحال پرچم قرمز بهدوش را میدیدیم، حقیقت بار ترافیکی عیان میشد؛ شادی عمومی بابت یک برتری دلچسب. البته این اجتماع صدهزار نفری و شادی فراوان از سوی «پرنس فیصل ابن ترکی» رئیس باشگاه النصر با چنین جملاتی مورد حمله واقع شد: «در تهران با شعارهای نژادپرستانه روبهرو شدیم. هنگامی که کاروانمان برای مدت دوساعت در فرودگاه بود، به ما اهانتهای فراوانی شد؛ از کنفدراسیون آسیا شکایت داریم که تضمین مناسبی بهمنظور آرامش بازیکنانمان ارایه نداد. این یک تروریسم ورزشی بود.» بهکار بردن اصطلاح تروریسم ورزشی، خون طرف ایرانی را بهجوش آورد.
پاسخ به جوسازیها
با جاری شدن جمله توهینآمیز از زبان مقام عربستانی، نژادفلاح، قائممقام باشگاه پرسپولیس از انتشار بیانیهای در پاسخ به اظهارات کذب مسئولان باشگاه النصر عربستان خبر داد. در این بیانیه طرح شکایت از طرف عربستانی مطرح شده است: «جای تقدیر و تحسین دارد که این حضور بالغ بر 100هزار نفری با هیچ حاشیه و اتفاق ناخوشایندی جز پرتاب 2 ترقه همراه نبود. کاروان تیم فوتبال النصر با همکاری پلیس گذرنامه و مدیران و پرسنل محترم فرودگاه امامخمینی(ره) با در نظر گرفتن 2 گیت ویژه در اسرعوقت و نهایت احترام امورات اداری و قانونی خود را پشتسر گذاشته و با اتوبوس ویژه و اسکورت پلیس و خودرو تشریفات عازم هتل 5ستاره پارسیان آزادی شدند. همچنین با توجه به ورود دیرهنگام این تیم به ایران، کنفرانس خبری سرمربی النصر به زمان دیگری موکول شد تا آنها دغدغهای نداشته باشند. بسیاری از مسئولان تیم النصر بارها از اقدامات باشگاه پرسپولیس تقدیر و تشکر کردند. ما وارد بازیهای غیرورزشی و بعضا سیاسی و نظامیگونه النصریها نخواهیم شد و با مراجعه به بخش حقوقی کنفدراسیون آسیا حق باشگاه را خواهیم گرفت.» حسین قدوسی، مدیر روابطعمومی باشگاه پرسپولیس هم از ملیت اروگوئهای سرمربی رقیب نهایت بهره را برد و از او پرسید، چرا گاز گرفتنهای گاه و بیگاه سوارس را حرکتی عادی در فوتبال میداند اما شادی گل مهدی طارمی را غیراخلاقی قلمداد میکند؟ سرمربی النصر درحالی حرکت طارمی را غیراخلاقی خواند که بازیکن تیمش پس از زدن گل سوم در بازی رفت، حرکت مشابهی انجام داده و خشم پرسپولیسیها را برانگیخته بود.
شادی گل خاص
دیگر عامل جنجال، شادی خاص طارمی بود که با کشیدن انگشت روی گردنش هم حرکت مشابه گلزن بازی رفت حریف را تلافی کرد و هم پیامی با مضمون سر بریدن عربستانیها صادر کرد! جالب اینکه شادی گل طارمی در روزنامههای اسپانیایی هم بازتاب داشت و «آس» از پنالتی چیپ و شادی گل خاص او که پیام سر بریدن داشت، نوشت. مطبوعات عربستانی که تیمملی کشورشان در آستانه امضای قرارداد 5ساله به ارزش 280میلیون ریال عربستان با بیلساست، با تیتر درشت به این«تروریسم ورزشی» پرداختند. البیان از کنفدراسیون آسیا خواست بهدلیل اقدامات نژادپرستانه، پرسپولیس را از ادامه حضور در رقابتها محروم کند. روزنامه «الوطن» برتری پرسپولیس در آزادی را ناجوانمردانه خواند و همصدا با سایر روزنامههای عربستانی خواستار رسیدگی کنفدراسیون آسیا به جنجالها و حرکات و شعارهای زشت هواداران حاضر در آزادی شد. «البیان» از تلاش النصر برای تنظیم شکایتنامه به کنفدراسیون آسیا نوشت. روزنامه «الیوم» عربستان پا را فراتر از این گذاشته و چنین نوشته است: «با وجود تخلفهای فراوانی که باشگاههای ایرانی در لیگقهرمانان آسیا نسبت به همتایان عربستانی خود صورت دادند، کنفدراسیون فوتبال آسیا رویه سکوت را پیش گرفته است. ایرانیها حتی در خارج از چارچوب ورزش و میادین ورزشی، به عربستانیها توهین کردند.» این روزنامه ادعا کرده، توهینهای اخیر، نشاندهنده ترس کنفدراسیون آسیا از ایران است.