ورود موج دوم نقدینگی به بازار سرمایه| محمد کفاش پنجه شاهی، کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت: کسب سود سهامداران به واسطه اثرات ناشی از رفع تحریمها و مثبت شدن بازار موجب ورود موج دوم از نقدینگی تازه به بازار سرمایه میشود که با این اتفاق میتوان شرایط سودآورتری را برای بازار سرمایه متصور بود. او با اشاره به اینکه با بیانیهای که بین ایران و گروه 1+5 منتشر شده، ریسکهای سیاسی اثرگذار در بازار از بین رفته است، افزود: همزمان با تحریم بخشهای زیادی از جمله بانکیها؛ خودروییها و شرکتهای تجهیزاتی دچار رکود شدند، به این معنا که بانکها با هزینه نقل و انتقال مواجه و طرحهای توسعهای شرکتهایی که مواد اولیه خود را وارد میکردند، متضرر شدند.
جلوگیری از حبابی شدن بازار| شاهین شایانآرانی، کارشناس ارشد بازار سرمایه درباره وضع فعلی بورس گفت: نتیجه مذاکرات هستهای و بیانیه لوزان روحیه مثبتی به فضای کسبوکار بهخصوص بازار سرمایه تزریق کرده ولی باید مواظب بود تا این پدیده مثبت روانی به جو هیجانی در بازار و شکلگیری حباب تبدیل نشود. او افزود: همین که ایجاد جو روانی مثبت باعث شده تا پول جدید وارد بازار سرمایه شود، خوب است ولی سهامداران خرد حتما باید با دقت و مطالعه شرکتها را بررسی و در سهام آنها سرمایهگذاری کنند و اسیر جو روانی نشوند. این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: از سوی دیگر مسئولان بازار سرمایه نیز باید دقت کنند تا از حبابی شدن بازار و هیجانی شدن آن جلوگیری کنند.
نارضایتی معاملهگران از نحوه عرضه سهام در بورس| تالار شیشهای درحالی پس از ماهها شاهد صفهای خرید و ورود نقدینگی بود که نحوه عرضه سهام توسط حقوقیها و سهامداران عمده، موجب نارضایتی معاملهگران در بورس اوراق بهادار شد.زیرا اولین عرضهها در بورس و فرابورس نیز مُهر ناکامی در سال جدید خوردند.
رشد بورس فقط مدیون مذاکرات هستهای نیست| مهدی کریمآبادی، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تشکیل صفهای خرید در بورس در پی انتشار خبرهای مثبت از مذاکرات و نیز لغو تحریمها از قبل پیشبینی میشد، گفت: عوامل دیگری نیز در رشد شاخص و قیمتها در سال جدید اثرگذار بودهاند. او با اشاره به اینکه علاوه بر خبرهای منتشر شده از مذاکرات لوزان عوامل دیگری نیز در رشد شاخص و قیمتها در سال جدید اثرگذار بودهاند، گفت: خوشبینیهای به وجود آمده در مورد رفع تحریمها در کنار ابهامزدایی سازمان بورس از بازار از جمله بازگشایی نماد پالایشگاهیها و کاهش حجم مبنا و نیز رکود بازارهای رقیب از جمله عوامل اثرگذار بر جذب اعتماد و ورود نقدینگی و در پی آن رونق بازار سرمایه در 10 روز معاملاتی گذشته هستند.