شماره ۵۳۵ | ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۰ فروردين
صفحه را ببند
اخبار ‌دیپلماسی

عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا اعمال تغییراتی در لایحه
 «کورکر- منندز» را خواستار شد
«بن کاردین» که جانشین منندز در کمیته روابط خارجی سنا شده، درباره لایحه جنجالی مذاکرات هسته‌ای ایران گفت که باید برای «اطمینان از عدم‌دخالت در اختیارات رئیس‌جمهور»،‌ در این لایحه تغییراتی صورت گیرد.  به گزارش فارس،‌ عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که به‌تازگی جایگزین رابرت منندز در این کمیته شده، خواستار اعمال تغییراتی در لایحه پیشنهادی درباره لزوم تأیید توافق هسته‌ای ایران در کنگره شد. «لایحه 2015 بازبینی توافق هسته‌ای ایران» با پشتیبانی سناتور «باب کورکر» و «رابرت منندز»، رئیس‌جمهوری آمریکا را موظف می‌کند، متن هرگونه توافق با ایران را قبل از تأیید در اختیار کنگره قرار دهد و همچنین دولت را به‌مدت 60 روز از تعلیق تحریم‌های کنگره علیه ایران منع می‌کند؛ طرحی که با مخالفت دولت اوباما مواجه شده و آنها، آن را مغایر اختیارات رئیس‌جمهوری در مذاکرات با کشوری خارجی می‌دانند. عضو ارشد دموکرات کمیته روابط خارجی سنا افزود: «ما باید اطمینان یابیم هیچ‌چیزی در این(لایحه کورکر- منندز) نباشد که با قدرت و اختیار رئیس‌جمهوری برای انجام قوی‌ترین توافق ممکن با ایران در تناقض بوده و منافات داشته باشد». این اظهارات درحالی مطرح شده که باب کورکر تأکید کرده که تنها به دو تا سه رأی دیگر نیاز است تا آنها بتوانند حق رئیس‌جمهوری آمریکا برای وتوی آن را سلب کنند.

ادامه جنگ لفظی واکر و اوباما درباره بیانیه سوییس
«اسکات واکر» فرماندار ایالت ویسکانسین به سخنان روز سه‌شنبه باراک اوباما که گفته تهدید «واکر» درباره لغو توافق هسته‌ای با ایران ابلهانه است، واکنش نشان داده و گفته، رهبری باراک‌اوباما شکست خورده است. نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه در انتخابات 2016 آمریکا در بیانیه‌ای که برای شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» فرستاده، گفته است که برای آمریکایی‌ها بهتر است رئیس‌جمهوری داشته باشند که به‌جای حمله به فرمانداران ایالت‌ها و اعضای کنگره، وقت خود را بیشتر صرف همکاری با آنها کند.
اسکات واکر، فرماندار ایالت ویسکانسین گفته است، در صورت نامزدی قطعی و پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، توافق اتمی با ایران را لغو می‌کند. اما باراک اوباما روز سه‌شنبه هجدهم فروردین در مصاحبه با شبکه رادیو و تلویزیون ملی آمریکا (ان‌پی‌آر)، به این سخنان واکنش نشان داد و گفت: «این رویکرد ابلهانه‌ای خواهد بود و آقای اسکات هم احتمالا پس از این‌که کمی در سیاست خارجی تجربه پیدا کند، همین‌طور فکر خواهد کرد.» وی اظهار داشت: «من اطمینان دارم هر رئیس‌جمهوری که انتخاب شود درمورد سیاست خارجی و سنت تداوم تصمیمات ریاست‌جمهوری دانش کافی خواهد داشت و در نتیجه توان و اختیارات قوه‌مجریه آمریکا برای توافق با کشورهای دیگر را زیرسوال نخواهد برد.»

جلسه خصوصی اوباما با تعدادی از خبرنگاران برای حمایت از توافق‌هسته‌ای با ایران
نشریه «هافینگتون‌پست» اعلام کرد که رئیس‌جمهوری آمریکا در جلسه دوساعته‌ای به‌صورت خصوصی با برخی خبرنگاران دلایل خود برای حمایت از توافق‌هسته‌ای با ایران را درمیان گذاشته و به‌پرسش‌های آنها درمورد سیاست کابینه‌اش در قبال تهران پاسخ داده است.
روزنامه‌نگاران حاضر در این جلسه بیشتر دبیران، تحلیلگران و دیدگاه‌نویسان مشهور روزنامه‌های میانه‌رو و لیبرال در آمریکا هستند.  به نوشته این رسانه، این دیدار محرمانه نبوده اما صحبت‌های باراک اوباما در این جلسه محرمانه بوده و جلسه تنها برای آگاهی‌رسانی به تحلیلگران و روزنامه‌نگاران مطرح در رسانه‌های آمریکا برنامه‌ریزی شده است. دکستر فیلکینس، خبرنگار «نیویورک‌تایمز»، مایکل توماسکی از «دیلی‌بیست»، جفری گولدبرگ از «آتلانتیک»، جاناتان جیاکومو، از «نیویورکر»، جرالد سیب از «وال‌استریت‌ژورنال» و دیوید ایگناتیوس، روت‌مارکوس، یوجین رابینسون و گرگ سرجنت از روزنامه «واشنگتن‌پست» ازجمله افرادی بودند که در این جلسه شرکت داشتند.

بازگرداندن تحریم‌های 32 شرکت ایرانی توسط اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا در تصمیمی به استناد حکم دادگاه عالی اتحادیه اروپا، تحریم‌های 32 شرکت کشتیرانی ایران و یک بانک را که پیش‌تر لغوشان کرده‌بود به حال اول بازگرداند. به گزارش رویترز، اتحادیه اروپا در دیماه سال گذشته تحریم‌های
40 شرکت کشتیرانی ایران را برداشته و دارایی های بانک تجارت را که مسدود شده بود آزاد کرد. در آن زمان اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که دلایلی که برای تحریم‌ این شرکت‌ها ارائه شده است مشکلات قانونی دارند.  این بار اما اتحادیه اروپا با حکم دادگاه عالی این تحریم‌ها را بار دیگر بازگرداند. دادگاه عالی اروپا دلیل این امر را تلاش این شرکت‌ها برای«مهیا کردن حمایت گسترده برای دولت ایران به وسیله تامین منابع مالی و خدمات سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌های نفت و گاز ایران» عنوان کرد. در این میان البته تحریم‌های 8 شرکت بازگردانده نشده است.


تعداد بازدید :  274