شماره ۵۳۴ | ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۹ فروردين
صفحه را ببند
روي خط خبر

فاز دوم احیای دریاچه ارومیه
 تا پایان فروردین‌ماه آغاز می‌شود
ایرنا| مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران گفت: «اجرای فاز دوم پروژه احیای دریاچه ارومیه با مشارکت مردمی در بحث کشاورزی پایدار با تعیین 34 روستا به‌عنوان سایت‌های جدید، تا پایان ماه جاری آغاز می‌شود.»
محسن سلیمانی ادامه داد: «در فاز اول پروژه احیای دریاچه ارومیه با مشارکت 41 روستا به‌عنوان سایت انتخاب و کار در آنها آغاز شد و همچنان ادامه دارد.» او گفت: «تفاهمنامه ادامه همکاری این پروژه با ژاپن در روزهای پایانی‌ سال 93 بین رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، سفیر ژاپن در تهران و نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران به امضا رسید.»
سلیمانی یادآوری کرد: «براساس این تفاهمنامه قرار بود 34 روستای دیگر به عنوان سایت‌های اجرایی انتخاب شوند که این کار انجام شد و از این تعداد 12 روستا در بخش‌های اقماری تالاب و بقیه در بخش اصلی واقع شده‌اند.» او گفت: «در فاز اول 41 روستا به‌عنوان سایت انتخاب شد و در فاز دوم 34 روستای دیگر به آن اضافه شد که در مجموع اکنون 75 روستا به‌عنوان سایت اجرایی پروژه احیای دریاچه ارومیه با مشارکت مردمی در بحث کشاورزی پایدار انتخاب و کار در آنها در حال انجام است.»
سلیمانی تأکید کرد: «موضوع کلیدی در احیای تالاب‌ها به‌ویژه دریاچه ارومیه توسعه پایدار در حوضه آبریز تالاب‌هاست. توسعه ناپایدار مشکلات زیادی را در تالاب‌ها به‌ویژه حوضه‌های پایین‌دست ایجاد کرده است.»
 او گفت: «از این‌رو در پروژه همکاری احیای دریاچه ارومیه با مشارکت جوامع محلی تلاش شده است رویکرد سنتی در کشاورزی به سمت مدیریت پایدار و آبیاری صنعتی پیش رود.» سلیمانی ادامه داد: «استقرار کشاورزی پایدار، تعیین حقابه دریاچه ارومیه و تجربه مشارکت مردم در احیای این حوضه آبی آن را به یک پروژه تبدیل کرد که از آن تجربیات موفقی به دست آمد.» دولت ژاپن در فاز اول پروژه احیای دریاچه ارومیه با مشارکت جوامع محلی مبلغ یک‌میلیارد دلار اختصاص داد و اکنون در فاز دوم نیز مبلغ یک‌میلیون دلار به اجرای این پروژه اختصاص داده است.

مدیر کل نظارت بر غذا سازمان غذا و دارو:
بیماری‌های ناشی از آب و غذا بالا رفته است
شهروند| مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، گفت: «دستکاری نامناسب غذا که در کشورهای در حال توسعه شایع است، بیماری‌های ناشی از آب و غذا را افزایش داده است.» هدایت حسینی که به مناسبت روز جهانی بهداشت با شعار «ایمنی غذا؛ از مزرعه تا سفره»، صحبت می‌کرد، افزود: «سلامت انسان و تغذیه سالم نتیجه مورد انتظار از یک سیستم یکپارچه غذایی است.»
 به گفته او، رویکرد یکپارچه به این سیستم در زمینه تحقیق و توسعه سلامت انسان، با توجه کافی به مسائل زیست‌محیطی فواید بسیار زیادی نسبت به رویکردهای یک‌جانبه دارد، جدا از این‌که آیا هدف سلامت انسان، بهبود تغذیه، بهبود سیستم غذا یا مدیریت پایدار باشد.
حسینی ادامه داد: «رویکرد سیستمی غذا موجب می‌شود بیشتر عوامل پیچیده مرتبط که در رسیدن غذاهای سالم از مزرعه تا سفره دخیل هستند، همراه با نقش آنها در سلامت در نظر گرفته شوند. سیستم‌های غذا شامل درون‌داده‌ها، فرآیندها و ساختارهای ضروری در تولید، آماده‌سازی، فرآوری و توزیع غذا هستند.»


تعداد بازدید :  221