آمادگی کییف برای همهپرسی اعطای اختیارات به شرق اوکراین
رئیسجمهوری اوکراین روز گذشته با عقبنشینی علنی از موضع پیشین دولت خود اعتراض به برگزاری همهپرسی به منظور اعطای اختیارات بیشتر به مناطق درگیر در شرق این کشور را پس گرفت. به گزارش ایسنا، «پترو پوروشنکو»، در نشستی که وی دیروز با کمیسیون پارلمانی مربوط به اصلاح قانون اساسی این کشور داشت، اعلام کرد: اگر این کمیسیون تصمیم بگیرد که چنین همهپرسی ضروری است، در مقابل این همهپرسی مقاومت نخواهم کرد. پوروشنکو گفت: «در صورتی که شما بهعنوان اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرید که برگزاری همهپرسی به منظور اعطای خودمختاری لازم است، حاضر به برگزاری آن خواهم بود.» این در حالی است که شورشیان جداییطلب شرق اوکراین گفتهاند که دیگر خواهان خودمختاری نیستند، بلکه میخواهند یک ایالت مستقل باشند. پوروشنکو روز دوشنبه تأکید کرد که با ایده فدرالیزه کردن اوکراین مخالف است، درحالیکه روسیه از این مسأله حمایت میکند.
انتقاد وزیر خارجه روسیه از کمتوجهی به طرح مسکو درباره یمن
وزیر خارجه روسیه از کمتوجهی به طرح ارایهشده از سوی مسکو در شورای امنیت درباره یمن انتقاد کرد. به گزارش مهر، «سرگئی لاوروف» ضمن ابراز تاسف از عدم مشارکت ائتلاف مخالفان سوری در نشست مسکو گفت: «فهرست شرکتکنندگان در گفتوگوهای سوریه گستردهتر از نشست قبلی است». وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: «به طرح روسیه در شورای امنیت که شامل برقراری آتشبس در یمن بود، توجهی نشد و هماکنون پیشبینی روند تحولات یمن دشوار است». وی افزود: «ما با شرکای سعودی خود درباره حل بحران یمن از طریق سیاسی به جای نظامی رایزنی میکنیم». این در حالی است که وزیر دفاع پاکستان در حاشیه جلسه روز گذشته پارلمان این کشور به منظور بررسی احتمال مشارکت نظامی این کشور در یمن اعلام کرد ریاض از اسلامآباد هواپیماهای نظامی، کشتیهای جنگی و سرباز درخواست کرده است.
حزب دموکراتیک خلق ترکیه:
اردوغان در پی
دیکتاتوری مشروطه است
یکی از رهبران حزب اصلی کردهای ترکیه رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری این کشور را به تلاش برای ایجاد یک «دیکتاتوری مشروطه» متهم کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، «صلاحالدین دمیرتاش»، رهبر حزب دموکراتیک خلق ترکیه وعده داد حزبش با هرگونه اقدامی برای دیکتاتوری کردن حکومت مقابله خواهد کرد. این سخنان در حالی بیان شد که اردوغان قصد دارد با تغییر قانون اساسی ترکیه نظام حکومتی این کشور را به سیستم ریاستی تغییر دهد. رهبر حزب دموکراتیک خلق ترکیه تصریح کرد: «رئیسجمهوری قصد دارد با بهدست آوردن تمامی اختیارات، یک دیکتاتوری مشروطه ایجاد کند». اردوغان برای تصویب طرح پیشنهادی خود به کسب 400 کرسی در پارلمان ترکیه نیاز دارد. در این بین، حضور پررنگ حزب کردها در انتخابات هفتم ژوئن نیز چالش دیگری برای اردوغان محسوب میشود و چنانچه حزب دموکراتیک خلق حدود 10درصد آرا را کسب کند، اردوغان و حزبش اکثریت مطلق را در پارلمان از دست میدهند.
مذاکرات چین و روسیه به منظور گسترش همکاریهای هستهای
یک منبع ناشناس اعلام کرد، روسیه و چین درباره توسعه آتی در همکاریهای دوجانبه در امور اتمی به گفتوگو میپردازند. این منبع در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه با اعلام اینکه مذاکرات میان مقامهای پکن و مسکو به منظور ساخت واحدهای هفتم و هشتم ایستگاه برق اتمی «تیان وان» در چین در مراحل نهایی قرار دارد، گفت: «توسعه همکاریهای اتمی میان روسیه و چین صورت میگیرد و این 2 کشور قرار است در این زمینه به صورت فعالانه با یکدیگر همکاری داشته باشند». این در حالی است که وزیر امور خارجه چین در پی دعوت همتای روس خود روز گذشته برای سفری 3 روزه به مسکو سفر کرد. گفته میشود این سفر با هدف انجام تدارکات اولیه برای سفر «شی جینپینگ»، رئیسجمهوری چین به روسیه که در ماه آینده صورت خواهد گرفت، انجام شدهاست.