شماره ۵۳۳ | ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۸ فروردين
صفحه را ببند
همزمان با برگزاری نشست درس‌های جهانی تاب‌آوری شهرها
مرکز تاب‌آوری بحران شهر تهران افتتاح شد

شهروند| مرکز تاب‌آوری بحران شهر تهران که با هدف کمک به کاهش خطرپذیری و مدیریت بحران در سطح محلی، ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی طراحی شده با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و جمعی از مسئولان و متخصصان این حوزه افتتاح شد.
اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در حاشیه این مراسم و طی سخنانی در نشست درس‌های جهانی برای تاب‌آوری شهرها در برابر بحران با تأکید بر اهمیت موضوع تاب‌آوری شهرها و مفهوم گسترده آن به تغییرات جمعیتی کشور و لزوم توجه به این تغییرات در برنامه‌ریزی‌های مربوط به مدیریت بحران اشاره کرد و گفت: حادثه را باید باور و مدیریت بحران و پیشگیری را وارد زندگی روزمره خود کنیم، درحالی‌که ما نسبت به این موضوع بی‌توجهی نشان می‌دهیم. به‌عنوان مثال وقتی گردو غبار اهواز را درنوردید، همه رسانه‌ها و مسئولان به جنب و جوش افتادند، اما بعد از فروکش کردن گرد و غبار دیگر خبری نشد، البته سازمان مدیریت بحران کشور دارد این مسأله را دنبال می‌کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، او افزود:  موضوع تاب‌آوری شهرها به‌خصوص در تهران که بیشترین جمعیت شهری را در خود جای داده، حایز اهمیت است و ما باید تلاش کنیم تا بتوانیم خود را در مقابل حوادث ایمن کنیم.
او یادآور شد: از وقوع حادثه نمی‌توانیم جلوگیری کنیم، ولی می‌توانیم با تدبیر، تلاش، اندیشه و به کارگیری دانش در همه ابعاد و جلب مشارکت مردم، جامعه‌ای ایمن بسازیم و خسارات ناشی از حوادث را کم کنیم.
وی افزود: در موضوع تاب‌آوری شهر‌ها با مشارکت عمومی و حمایت ستادی تلاش می‌کنیم تا شهرهایمان را ایمن‌تر و آماده‌تر کنیم.
دکتر احمد صادقی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در حاشیه این برنامه با اشاره به تصویب سند چشم‌انداز 15 ساله جهانی کاهش مخاطرات گفت:  این مرکز در اجرای برنامه دوم 5 ساله شهرداری تهران با هدف بهره‌گیری از تجربیات موفق دنیا در موضوع تاب‌آوری راه‌اندازی شده است.
او گفت:  در این مرکز از بهترین نخبگان داخلی و خارجی دعوت شده تا دستاوردهای موفق دنیا را بومی سازی کرده و در مجموعه شهر تهران و همچنین به صورت الگو و نمونه در کلان‌شهرهای دیگر به اجرا درآورند.
وی خاطرنشان کرد:  موضوع تاب‌آوری فرآیند جدیدی در دانش مدیریت بحران است. در گذشته بیشتر به آمادگی و مقابله توجه می‌شد در صورتی که در تاب‌آوری به مخاطره شناسی و کاهش اثرات ناشی از مخاطرات توجه می‌شود.
دکتر عباس استاد تقی زاده، مشاور عالی سازمان نیز با اشاره به اهمیت راه‌اندازی این مرکز گفت:  خلأ این مرکز در کشور برای بهره‌گیری از تجربیات بین‌المللی محسوس بود. در این مرکز، تجربیات داخلی را نیز در عرصه‌های بین‌المللی در معرض دید و قضاوت ارگان‌های بین‌المللی قرار می‌دهیم که با تأسیس این مرکز این موضوع پیگیری می‌شود.
او افزود:  تاب‌آوری در برابر سوانح و حوادث یعنی این‌که جامعه یا هر سیستم دیگری بتواند اولا در برابر حوادث مقاومت کند، ثانیا چنانچه حادثه‌ای رخ داد، کارکردهای اصلی خود را حفظ کرده و به حیات خود ادامه دهد و نهایتا هر چه سریعتر و حتی بهتر از قبل به حالت عادی برگردد.


تعداد بازدید :  96