شماره ۵۳۳ | ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۸ فروردين
صفحه را ببند
مردم تشنه فرهنگ ایثار
راهیان نور آغازی برای گردشگری مقاومت

راهیان نور امسال با حضور گردشگرانی از برخی کشورهای خارجی ازجمله عراق بستری برای آغاز حرکت گردشگری مقاومت اسلامی فراهم کرده است.
به‌گزارش مهر، هر چند هنوز آمار رسمی از میزان حضور راهیان نور در مناطق عملیاتی از سوی نهادهای رسمی و مسئول اعلام نشده ولی حضور پرشور زائران چه سازماندهی شده و چه به صورت شخصی در مناطق عملیاتی استان خوزستان نشان از افزایش تعداد مسافران در‌سال جاری دارد. این درحالی است که در صورت تهیه بستر لازم برای حضور اعضای راهیان‌نور می‌شد این رقم را بیش از این نیز افزایش داد زیرا اغلب استان‌ها از عدم امکان اعزام همه ثبت‌نام‌کنندگان برای حضور در مناطق عملیاتی خبر داده‌اند.
با وجود این اعضای راهیان نور همه از این سفر راضی هستند به‌خصوص افرادی که عزیزی را در این مناطق از دست داده‌اند و اکنون به دنبال گمشده
خود هستند .
راحله موسوی فرد فرزند یکی از شهیدان دفاع مقدس است که پیکر پدرش هیچگاه پیدا نشد و امروز این شهید به جاوید الاثر ملقب شده است.
وی درخصوص حضورش در مناطق عملیاتی می‌گوید: بار اول است که در منطقه حضور پیدا می‌کنم و به همراه همسر و فرزندانم به مناطق عملیاتی جنوب کشور آمده‌ام. سال‌ها بود که دلم می‌خواست این اتفاق بیفتد و امسال وقتی در رادیو شنیدم که خانواده‌های شخصی هم می‌توانند با وسیله خودشان به راهیان نور بیایند پیگیری کردیم و اکنون هم این‌جا هستیم. وقتی در پاسگاه زید محل شهادت پدرم وارد شدم احساس واقعا غیرقابل وصفی پیدا کردم و انگار پس از نزدیک به ۳۰‌سال دوری از پدر به ملاقات وی آمده‌ام.
موسوی درخصوص جایگاه شهدا در فرهنگ کشور ما نیز عنوان کرد: من خودم مانده‌ام که چطور زحمت‌هایی که آنها کشیده‌اند را پاسخ بدهم. آنها واقعا خدایی بودند و پرکشیدند. امروز هم با وجود سختی‌ها باید در مقابل جنگ نرم ایستاد و من اطمینان دارم که اگر موردی مانند آن هشت‌سال پیش بیاید این جوانان هم دست کمی از آنها ندارند و همانند آنها حاضر می‌شوند.
کاروان راهیان نور
علی صادقی دانشجویی از تهران نیز درخصوص حضورش در مناطق عملیاتی می‌گوید: چند روزی است که کاروان ما وارد مناطق عملیاتی شده و ما از این مناطق زیارت می‌کنیم ولی امروز که روز آخر است و ما باید جنوب را ترک کنیم تا افراد دیگری وارد شوند احساس می‌کنم حرفهای نگفته فراوانی در دل دارم که باید در این مناطق می‌زدم ولی فرصت ما
تمام شد.
وی افزود: این‌جا می‌خواستم با خدا و در حضور شهدا قسم بخورم که من هم می‌توانم سربازی برای دفاع از وطنم باشم و مانند شهدای هشت‌سال دفاع‌مقدس که خالصانه در برابر دشمن ایستادگی کردند برای اسلام و ایران جانفشانی کنم.
صادقی تصریح کرد: به این سفر نیاز داشتم به‌خصوص در این روزهای آغازین‌ سال جدید ولی من و تمام همسفرانم فهمیده‌ایم که چقدر این سفر زود تمام شد و‌ای کاش می‌شد بازهم این‌جا بمانیم ولی همین سفر کوتاه اثر خود را روی دوستانم که در اتوبوس با من هستند گذاشته و بعد از زیارت اولین یادمان عملیاتی، حالا آنها افراد دیگری شده‌اند و نگاهشان به این مناطق عوض شده است.
اهل سنت در راهیان نور نقش پررنگی دارند
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور نیز در جریان اردوهای راهیان نور با حضور در این منطقه می‌گوید: در استان‌هایی که عزیزان اهل تسنن زندگی می‌کنند برنامه‌هایی تدارک دیده شد و امسال کاروان‌های ویژه‌ای برای راهیان نور در نظر گرفته‌ شد.
سرهنگ نادر ادیبی دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور با اشاره به اعزام گروه‌های مختلفی از اقوام و اهل تسنن به مناطق عملیاتی هشت‌سال دفاع‌مقدس تصریح می‌کند: راهیان نور برای همه اقشار مردم است. برادران و خواهران اهل تسنن و هم میهنان خوب ما هم در حماسه راهیان نور نقش پررنگی دارند.
وی افزود: کاروان‌های مختلفی از اهل تسنن در یادمان‌ها به زیارت مشهد شهیدان پرداختند و در کنار شیعیان یک سفر خوب را تجربه کردند. ما همچنین در‌سال گذشته تجربه حضور اقلیت‌های دینی را در مناطق عملیاتی هشت‌سال دفاع مقدس داشتیم. امسال هم این عزیزان حضور پیدا کرده و در سفرهای راهیان نور شرکت داشتند.
بستری برای گردشگری مقاومت
همچنین احمد رحیمی زاده معاون زائران و خادمان ستاد راهیان نور کشور می‌گوید:   امسال حضور مردم در کاروان‌های راهیان نور نسبت به سال‌های گذشته رشد بسیار خوبی داشت. امسال ستاد مرکزی راهیان نور به‌عنوان متولی این حماسه عظیم فرهنگی و تربیتی با همکاری قرارگاه‌های مرکزی ستاد راهیان نور کشور بود.
وی می‌افزاید: در این دوره از اعزام‌ها شاهد یک حضور قابل توجه و اعتنا از زائران خارجی بودیم. فرهیختگان، نخبگان و دانشجویان ۳۵ ملیت از چهار قاره جهان در یادمان‌های دفاع مقدس حضور پیدا کردند. امسال برای اولین بار شاهد حضور دانشجویان عراقی در یادمان‌های دفاع مقدس و مناطق عملیاتی بودیم. حضور افراد فرهیخته و حتی دانشجو نشان‌دهنده این است که راهیان نور گردشگری و بازدید صرف نبوده و به‌عنوان مبدا گردشگری مقاومت اسلامی و محل تجمع نیروهای مقاومت اسلامی است. یادمان‌های دفاع‌مقدس بار
جهانی کردن و صدور انقلاب را به دوش می‌کشد.
رحیمی زاده عنوان می‌کند: امسال برای بهبود اثرگذاری این خیزش بزرگ مردمی که شاید بی‌سابقه باشد در یک بازه زمانی کوتاه و صرفا در دو استان خوزستان و ایلام این حجم جمعیت حضور پیدا کردند. خوشبختانه مردم تشنه مفاهیم و هنجارهای دفاع‌مقدس و بکارگیری این مسائل در زندگی هستند.
توزیع سفر در راهیان‌نور
معاون زائران و خادمان ستاد راهیان نور کشور همچنین می‌گوید: همزمان با اوج حضور مردم در مناطق دفاع‌مقدس خوزستان و ایلام شاهد حضور قابل توجه راهیان نور در استان‌های کرمانشاه و کردستان بودیم یعنی توزیع سفر در کاروان‌های راهیان نور برای حضور در تمامی مناطق عملیاتی خوب بوده است.
رحیمی‌زاده تصریح می‌کند: ۱۲ کمیته تخصصی ستاد مرکزی راهیان‌نور از ابتدای پاییز ۹۳ به صورت منسجم و هدفمند جلساتی را برگزار کردند که سیاست‌گذاری راویان، زائران، خادمان و کاروان‌های راهیان نور را انجام می‌دهند. موضوعات امنیتی، بهداشت، درمانی، سلامت، اجتماعی، ترافیکی و فرهنگی نیز در این کمیته‌ها برنامه‌ریزی می‌شود.
وی عنوان می‌کند: خوشبختانه با این حجم بسیار جمعیت حتی یک حادثه در زمینه بخش ترافیکی برای کاروان‌های راهیان‌نور نداشتیم. دستگاه‌های دولتی، مردمی و نیروهای مسلح اعضای تشکیل‌دهنده این کمیته‌ها هستند. رحیمی زاده با اشاره به این‌که نتیجه فعالیت‌های کمیته‌های فوق میزبانی هر چه بهتر از کاروان‌های راهیان‌نور است، می‌افزاید: از ۲۵ دی‌ماه تا ۱۰ بهمن ماه برای ثبت‌نام خادمان راهیان نور فراخوان عمومی داشتیم که حدود ۱۵‌هزار نفر برای حضور داوطلبانه در یادمان‌ها ثبت‌نام کردند. از این تعداد تنها به سه‌هزار نفر نیاز داشتیم که انتخاب سه‌هزار نفر نیز فرآیند خاصی ازجمله جذب، آموزش، بکارگیری و حتی نحوه برخورد با زائران داشت. معاون زائران و خادمان ستاد راهیان نور کشور اظهار می‌کند:   افراد ثبت‌نامی از قشرهای مختلف فرهنگی، هنری، مشاغل مختلف و در رده‌های سنی مختلفی بودند. تمامی خادمان در چهار بازه زمانی ۱۰ روزه در یادمان‌ها حضور پیدا کرده و مباحث تربیتی نیز برای آنها برنامه‌ریزی شد.
راهیان نور
رحیمی‌زاده عنوان می‌کند: در حوزه فرهنگی امسال ۲۲ عنوان کتاب در رابطه با یادمان‌های جنوب کشور توسط معاونت فرهنگی ستاد راهیان‌نور کشور تهیه و چاپ شد. چاپ این کتاب‌ها براساس مطالبات مقام معظم رهبری در ۲۶ اسفندماه ‌سال ۹۲ بود. همچنین تمامی یادمان‌های دفاع‌مقدس امسال شناسنامه دار شده‌اند. تابلوهای شناسنامه این یادمان‌ها در ورودی آنها نصب شده و این کار نتیجه تلاش سالیانه کارشناسان ستاد است. وی تصریح می‌کند: تهیه و تولید محصولات متنوع فرهنگی ازجمله کارت‌پستال و بنر یکی از نقاط قوت راهیان‌نور امسال بود. همچنین هفت نقطه در استان خوزستان برای راهیان نور رزمایش‌های مختلف فرهنگی را اجرا کردند. نمایشگاه‌های متعدد کتاب و اقلام فرهنگی برای قشرهای مختلف داشتیم. رحیمی‌زاده عنوان می‌کند: امسال خیلی جدی به برنامه‌های ویژه کودکان و نوجوانان پرداخته شد. سنگر آسمانی در یادمان شلمچه از ۲۷ اسفندماه ‌سال گذشته تا
 ۱۵ فروردین امسال روزانه بالغ بر هفت‌هزار کودک را پذیرش کرده و برنامه‌های متنوعی را در یک فضای بسیار زیبا برای کودکان اجرا می‌کرد. معاون زائران و خادمان ستاد راهیان نور کشور می‌گوید: امسال جهاد رسانه‌ای شهید رهبر ۸۰ خبرنگار از رسانه‌های مکتوب و غیرمکتوب را که آموزش دیده‌اند در قالب جهاد رسانه‌ای شهید رهبر به مناطق عملیاتی اعزام کرد. این خبرنگاران، اخبار و رویدادها را در اختیار مردم قرار داده و این اخبار در راس اخبار فرهنگی کشور قرار گرفت. همچنین اعزام ۱۵ گروه جهادی با عضویت ۳۰ نفره را به مناطق عملیاتی به‌ویژه شهرهای آبادان و خرمشهر را داشتیم. در حقیقت بزرگترین اردوهای جهادی کشور در این دو شهر بود.


تعداد بازدید :  120