رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: طبق آخرین بررسیها 14 درصد سرطانها در کشور مربوط به سرطان کودکان میشود و متاسفانه مرگ ناشی از آن در کشور بسیار بیشتر از کشورهای غربی است و دلیل آن، این است که برای درمان و معالجه دیر مراجعه میکنند و گاهی نیز به اندازه کافی درمان نمیشوند.
محمد اسماعیل اکبری هم چنین گفت: برای پیشگیری از سرطان باید یک بسیج ملی به راه بیفتد و وزارت صنعت، بازرگانی و بهداشت و همه باید کمک کنند تا آب، هوا و غذا پاک شود.او در مورد وضعیت سرطان در کودکان ایرانی گفت: شکل سرطان در کودکان کشورمان و در کشورهای منطقه شبیه به هم است و خیلی متفاوت نیست چرا که سرطان در کودکان بیشتر به ژن و عامل وراثت مربوط میشود. هم چنین سرطان کودکان تقریباً در همه جای دنیا مانند هم بوده و اختلافی که وجود دارد در درمان آن است.
نکته قابل توجه در بین گفته های اکبری دیر اقدام کردن خانواده ها برای درمان فرزندانشان است. اتفاقی که باعث می شود بیماری روز به روز گسترده شود و زمانی برای درمان اقدام کنند که سرطان تا مرحله زیادی پیشرفت کرده باشد. در خوشبینانهترین حالت، عدم آگاهی خانواده ها باعث میشود تا علایم بیماری جدی گرفته نشود و در بدبینانه ترین حالت هم، هزینه های درمان خانواده ها را از شروع درمان منصرف می کند و یا باعث می شود آن را به تعویق بیندازد. اما نکته مهم این است که در هر دو حالت این کودکان هستند که قربانی ناآگاهی و یا مشکلات اقتصادی میشود و چراغ عمرشان خیلی زود رو به تاریکی می رود. به همین دلیل باید در مورد عللی که باعث میشود تا کودکان مبتلا به سرطان روند درمان را دیر شروع کنند بررسی های لازم آغاز شود تا این آمار در اسرع وقت به کمترین درصد خود برسد.