شماره ۵۳۳ | ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۸ فروردين
صفحه را ببند
درباره استان لرستان
شانس هم آورده‌ایم!

ابراهیم آقامحمدی  نماینده لرستان در مجلس

استان لرستان یکی از استان‌های غربی ایران با 28 هزار و 294 کیلومتر مربع مساحت بیش از یک‌میلیون و 754 هزار نفر جمعیت دارد. نرخ بیکاری در این استان 2/20 درصد است و 15‌سال رتبه اول بیکاری کشور را دارد.
اشتغــال جــوانان به‌دلیــل عــدم سرمایه‌گذاری‌های مناسب و هدفمند در ابعاد مختلف صنعت، بهداشت، گردشگری و... یکی از مشکلات اساسی است. این استان با داشتن ده‌ها جوان تحصیلکرده در ایجاد اشتغال برای آنها ناتوان است و دلیل آن هم تنها نبود زیرساخت‌های مناسب در این استان است. لرستان با داشتن پتانسیل‌های متعدد، متاسفانه جزو استان‌های محروم است. این استان  14 تا 15‌درصد منابع آب کشور را داراست و این ظرفیت را دارد که در آن صنایعی که به آب بیشتری نیاز دارند مانند فولاد راه‌اندازی شود.
این استان با داشتن طبیعت زیبا و آبشارهای مختلف همچنین آثار باستانی، پل‌ها و غارهای تاریخی منطقه مساعدی برای گردشگری است ولی متاسفانه به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب و عدم مدیریت، این توانایی بالقوه باقی مانده است.
لرستان به‌دلیل مرکزیتی که دارد، لوله‌های مختلف نفت و گاز از آن می‌گذرد ولی این استان باز از مزایای آن بی‌نصیب است. این استان محروم، پتانسیل مناسب کشاورزی و صنعت را نیز دارد و حتی معادن مختلف سنگ‌آهن و زغال سنگ را در دل خود جا داده است.
راه‌آهن دورود- خرم‌آباد- خوزستان در این استان قدمتی
 70 ساله دارد که اگر بودجه مناسب به آن تعلق گیرد، می‌تواند بار بزرگی از حمل‌ونقل کشور بردارد. شوربختانه صنعت کشت و صنعت این استان 10‌سال افت و خیز داشت و
 10 سالی می‌شود که مطلقا تعطیل است، درحالی‌که این صنعت زمینه ایجاد اشتغال بالای جوانان را دارد.
در هر دولتی مصوباتی برای استان درنظر گرفته می‌شود که تنها در حد همان مصوبه باقی می‌مانند و هیچگاه به مرحله اجرا نمی‌رسند. به‌عنوان مثال، در سفر اول آقای احمدی‌نژاد به این استان برای کشت و صنعت استان مصوبه‌ای تصویب شد تا این صنعت به مزایده گذاشته شود ولی اجرایی نشد تا این‌که با جلسات مختلفی که با معاونان مختلف برگزار شد درنهایت بانک‌مرکزی را مجبور کردیم مزایده را برگزار کند و در دولت آقای روحانی یک شرکت خارجی با مشارکت یک شرکت داخلی در این زمینه وارد شدند.
در دولت قبل این استان 660 مصوبه داشته که به دلیل جدیت در پیگیری  و همچنین به دلیل بودجه‌بندی نامناسب همگی ابتر مانده‌اند. با وجود دو فاکتور نیروی جوان و بیکاری مسلم است که همیشه نیل به آسیب‌های اجتماعی خواهیم داشت. نیروی جوان پر از انرژی است و اگر انرژی او در زمینه مناسب صرف شود، خلق زیبایی می‌کند و اگر نیل به بدی کند بار سنگینی روی اجتماع خواهد گذاشت. در بررسی‌های انجام شده مشخص شده است، بیشتر جوانانی که به فروش یا مصرف موادمخدر رو آورده‌اند به‌دلیل بیکاری بوده و این مشکلی است که بیشتر جوامع با آن دست به گریبان هستند، البته با توجه به حجم بالای بیکاری در این استان، این آمار می‌توانست بالاتر از این باشد ولی خوشبختانه از آنجایی که مردم این خطه دیندار و عزتمند زندگی می‌کنند، این آمار خیلی بالا نیست و دست‌کم در این زمینه شانس هم آورده‌ایم!
اگر هر دولتی که روی کار می‌آید، مصوبات و دغدغه‌های دولت قبل را پیگیری کند، بیشتر مشکلات استان‌ها حل می‌شود ولی متاسفانه هر دولتی که روی کار می‌آید، رویکردهای خاص خود را برمی‌گزیند و به مصوبات دولت قبل اعتنایی نمی‌کند که این خود بر مشکلات می‌افزاید. ما نمایندگان، مسائل و مشکلات استان‌های خود را به روش‌های گوناگون به گوش وزرا و مسئولان اجرایی می‌رسانیم و این تنها کاری است که می‌توانیم انجام بدهیم. وظیفه مسئولان اجرایی است که آنها را در نظر بگیرند و برای رفع مشکلات بسترسازی کنند. وقتی ما از مشکلات می‌گوییم، تنها پاسخی که می‌شنویم این است که سرمایه‌گذار بیابید، ولی سرمایه‌گذاران  به‌دلایل مختلف انگیزه‌ای برای این کار ندارند. اگر برنامه‌ها و زیرساخت‌های بخش دولتی در قسمت‌های مختلف مثل گردشگری، شهرک‌های صنعتی، بهداشت و ... درست انجام می‌شد، امروز سرمایه‌گذار داخلی و حتی خارجی انگیزه کافی برای سرمایه‌گذاری
 داشت.


تعداد بازدید :  96