یک متخصص مغز و اعصاب هشدار داد: ابتلای بیش از 100میلیون نفر به آلزایمر تا سال 2050
از هر 2 سالمند بالای 80 سال، یک نفر آلزایمر میگیرد
شهروند| از هر دو سالمند بالای 80 سال، یک نفر مبتلا به آلزایمر میشود. این را یک متخصص بیماریهای مغز و اعصاب میگوید و نسبت به افزایش تعداد این بیماران هشدار میدهد: «تا سال 2050 بیش از یکصدمیلیون نفر به آلزایمر مبتلا میشوند.» فاطمه خمسهبا بیان اینکه بیشترین شیوع آلزایمر در سنین بالای 60سال است ادامه میدهد: « با همه اینها در موارد نادری این بیماری در سنین 45 یا 30 سالگی هم دیده میشود. هرچه سن بالاتر میرود احتمال شیوع دمانس بیشتر است بهطوری که در سنین بالای 80سال از هر دو نفر یک نفر مبتلا میشود.» او در تشریح بیماری دمانس به معنای زوال عقلی میگوید: «آلزایمر شایعترین علت دمانس است، شایعترین علامت این بیماری هم اختلال حافظه است. دمانس به معنی اختلال عملکرد شناختی مغز است بهطوری که فرد قادر به انجام عملکردهای روزانه و اجتماعی خودش نیست.» این متخصص بیماریهای مغز و اعصاب، این بیماری را پیش رونده عنوان میکند.« با دارو میتوان روند رو به پیشرفت آلزایمر را کند کرد اما متاسفانه هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد.»
خمسه شایعترین علامت آلزایمر را اختلال حافظه میداند و میگوید: «آلزایمر موجب میشود فرد قادر به انجام کارهای روزمره خود نباشد و توانمندی برنامهریزی را از دست بدهد. اختلال در روابط بین فردی و کارهای اجتماعی و درنهایت وابستگی کامل به اطرافیان برای انجام کارها از مراحل بعدی آلزایمر است.»
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست:
دیگر نمیتوانیم در اصفهان برنج و چمن بکاریم
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در بازدید از تالاب بینالمللی گاوخونی گفت: ما باید بتوانیم حقابه مورد نیاز تالاب بینالمللی گاوخونی را برای اینکه تالاب حیات طبیعی خود را به دست بیاورد، تأمین کنیم. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی محیطزیست اصفهان، معصومه ابتکار با اشاره به ارزشمند بودن تالاب بینالمللی گاوخونی برای اصفهان و کشور ادامه داد: در این راستا مطالعاتی را برای این در دست اقدام داریم که انشاءالله این مطالعات راهکارهای حفاظت بهتر از گاوخونی را به ما به ما ارایه خواهد داد.
او با اشاره به دوره کاهش بارندگی در کشور گفت: با توجه به مطالعات در زمینه هوا، آب، آثار آن و گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوا درون منطقه و با تصویر واقعبینانهای بتوانیم یک برنامه خوب مدیریتی را برای تالاب بینالمللی گاوخونی داشته باشیم. او با تأکید بر اینکه باید تالابها درست مدیریت شود و حقابه آنها تأمین شود، ادامه داد: وجود تالابها مانع ایجاد کانونهای جدید گردوغبار خواهد شد و اینکه جزو برنامههای دولت است؛ دولت بهطور ویژه برای مدیریت تالابها، برنامههای مختلفی را در دست اقدام دارد و برای تالاب بینالمللی گاوخونی هم این مطالعات در حال تکمیل است.او گفت: نمیتوانیم روندهای گذشته گسترش سطح زیر کشت و انواع کشتهای آببر مانند برنج را ادامه دهیم یا در آبیاری فضای سبز شهری به هیچ عنوان در شهرهایی مثل اصفهان دیگر نباید از چمن بهطور گسترده استفاده شود، به دلیل اینکه چمن آب زیاد مصرف میکند و سطح تبخیر آن بالاست و اینها همه باید با مطالعه و بررسیهای کافی اصلاح شود تا بتوانیم الگوها را تغییر دهیم.