شهروند| در 4 سالی که کارلوس کیروش در ایران حضور داشته، شاید تنها حامی خود را علی کفاشیان دیده که روی حرفش هیچ صحبتی نمیکند و حتی سایرین نیز با دستور آقای رئیس نباید کوچکترین دستوری به سرمربی پر ادعای پرتغالی داشته باشند.
اسدی مقابل کیروش
شاید اگر وزارت ورزش میخواست نظر خودش را درباره سرمربی تیمملی فوتبال اعمال کند، بعد از بازگشت از جامجهانی او را کنار میگذاشت اما شوری که در میان مردم در حمایت از کی روش بهوجود آمده بود، باعث شده تا او حتی بعد از ناکامی در جام ملتهای آسیا نیز خیلی پر سروصدا روی نیمکت تیمملی بنشیند. وقتی وزارت ورزش متوجه شد که نمیتواند در برکناری سرمربی تیمملی نقشی داشته باشد، با تحمیل علیرضا اسدی بهعنوان دبیرکل به فدراسیون فوتبال و کفاشیان کاری کرد تا تمام برنامههای کیروش از این طریق زیر نظر وزارت ورزش باشد. جلسه چند روز قبل دبیرکل فدراسیون با کیروش نیز گویای چنین اتفاقی است که اسدی به شکلی واضح از کیروش انتقاد کرده و روبهروی او ایستاده نه در کنارش.
کفاشیان همچنان حامی کیروش
با اینکه دبیرکل فدراسیون در جلسه طولانی به انتقاد از کیروش پرداخته بود، کفاشیان به گفتن یک جمله که کارهای مربوط به سرمربی تیمملی به رئیس فدراسیون مربوط میشود، بار دیگر قاطعانه از سرمربی محبوبش حمایت کرد. حالا یک جنگ داخلی دیگر در فدراسیون بهوجود آمده است و کیروش، باعث ایجاد اختلاف میان رئیس و دبیر فدراسیون شده است. کیروش با پشتیبانی کفاشیان جلو میرود و از سوی دیگر به نظر اسدی قصد ندارد به این راحتیها کوتاه بیاید و البته با توجه به پستی که در فدراسیون دارد، میتواند قدرتنمایی هم کند.
دخالت اسدی قانونی است؟
قطعا بعد از رئیس فدراسیون بالاترین مقام دبیرکلی محسوب میشود اما آیا اساسنامه این اختیار را به اسدی داده که درباره برنامههای کیروش اینطور با او وارد چالش شود؟ احمدرضا براتی، کارشناس حقوقی فوتبال دراینباره توضیح میدهد: «بر اساس اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران تصمیمگیری درباره سرمربی تیمهای ملی برعهده کمیته فنی است و اعضای این کمیته تصمیم میگیرند چه کسی صلاحیت حضور روی نیمکت را دارد و چه کسی ندارد. البته در بحث قرارداد سرمربیان تیمهای ملی ماجرا متفاوت است. براساس اساسنامه فیفا، کلیه اسناد تعهدآور ازجمله انعقاد قرارداد باید توسط دبیرکل فدراسیون انجام شود و فیفا امضای دبیرکل را به رسمیت میشناسد.» وی همچنین میافزاید: «در ماجرای کیروش موضوع این است که کسی نمیداند قراردادش را چه کسی امضا کرده است. من تعجب میکنم کفاشیان این حرف را میزند. مگر میشود هیچکس دراینباره اظهارنظر نکند. اگر همین شرایط ادامه پیدا کند قطعا کیروشسال آینده برای ریاست فدراسیون فوتبال کاندیدا میشود.»
چه کسی مسئول است؟
این روزها علاوه بر کفاشیان بهعنوان رئیس فدراسیون، از دبیرکل و کمیته فنی فدراسیون نیز بهعنوان مسئولان برنامههای کیروش نام برده میشود. جالب اینجاست که زمانی که تیم نتیجه نمیگیرد، هیچکدام از این افراد حاضر نیستند مسئولیت شکست را برعهده بگیرند و همه به دنبال بهانهجویی هستند. کیروش هم که کار خودش را میکند و حاضر نیست از مواضع خود حتی کمی کوتاه بیاید. همین مسائل باعث شده تا در سالهای اخیر دایم شاهد به وجود آمدن اختلاف میان کیروش با افراد مختلف نظیر ترابیان و خراطی باشیم و حالا هم به نظر نوبت به اسدی رسیده است. باید دید درنهایت کیروش مثل گذشته برنده این جدال خواهد بود یا اینبار شرایط متفاوت خواهد بود.