یک خبرگزاری اصولگرا مدعی شد؛
احضار علی یونسی
به دادگاه ویژه روحانیت
خبرگزاری تسنیم روز گذشته خبر از احضار علی یونسی به دادگاه ویژه روحانیت داد و نوشت: این احضار به دلیل آنچه این خبرگزاری «اظهارات حاشیهساز اخیری که موجب رنجش دوستداران انقلاب اسلامی ایران شده است»، انجام شده و یونسی در این جلسه «مورد بازپرسی قرار گرفته است».
دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور اقوام و اقلیتها پیش از این در همایشی با محتوای هویت ایرانی در اظهاراتی که از سوی برخی از رسانهها و شخصیتهای سیاسی اصولگرا «جنجالبرانگیز و تحریکآمیز» توصیف شده گفته بود: درحال حاضر عراق نه فقط حوزه تمدنی نفوذ ماست، بلکه هویت، فرهنگ، مرکز و پایتخت ماست و این مسأله هم برای امروز و هم برای گذشته است.
در واکنش به این اظهارات همچنین وزیر امور خارجه عراق گفت: «عراق دارای حاکمیت کامل است و به هیچ طرفی چه ایران و چه غیراز آن اجازه نداده و نخواهد داد که این حاکمیت را نقض یا در امور داخلی این کشور دخالت کند».
وزارت خارجه عراق نیز با انتشار بیانیهای که وبگاه خبری «السومریه» آن را منتشر کرد، به این اظهارات واکنش نشان داد و از آن ابراز انزجار کرد. در این بیانیه آمده است: «وزارت امور خارجه عراق تعجب خود را از سخنان منسوب به شیخ علی یونسی مشاور رئیسجمهوری ایران در امور اقلیتها، اعلام میکند.» پس از این اعتراضات بود که یونسی در برنامه «مِن طهران» که از شبکه العالم پخش میشود درباره مسائل مطرح شده در رسانهها به نقل از او درخصوص روابط ایران و عراق و وحدت و مشترکات دو کشور، بیان کرد: نه فقط ایران و عراق، بلکه ایران و افغانستان، ایران و جمهوری آذربایجان و ایران و کشورهای حوزه خلیجفارس وحدت فرهنگی، تاریخی و تمدنی دارند، ما معتقدیم که این کشورها در منطقه با اتحاد و نزدیک شدن و همکاری و هماهنگی میتوانند در مقابله توسعهطلبی کشورهای خارج از منطقه مقابله کنند؛ این به معنای چشمداشت ایران به مرزهای سایر کشورها نیست.
مشاور رئیسجمهوری افزود: آنچه من گفتم دقیقا این است که در گذشته در فلات ایران، امپراتوریهای بزرگی به نام ایران در زمان هخامنشیان، ساسانیان و اشکانیان بودند که کشورهای منطقه عضو آن امپراتوری بودند؛ ولی امروز نه بار دیگر دولت عثمانی بازمیگردد، و نه امپراتوری عربی؛ و نه اینکه بنا است امپراتوری ایرانی بازگردد؛ امروز آنچه میتواند جایگزین امپراتوریهای گذشته باشد هماهنگی فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشورهای عضو فلات ایران است. در واکنش به سخنان علی یونسی، تعدادی از نمایندگان مجلس عمدتاً نزدیک به جبهه پایداری در گفت وگوهایی که با رسانههای اصولگرا انجام دادند خواستار عزل او توسط رئیسجمهوری شدند.
نوباوه:
عملکرد صداوسیما
در سال 93 قابل دفاع است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در راستای ارزیابی عملکرد سازمان صداوسیما در سال 93 عنوان کرد: این سازمان تمام تلاش خود را برای برآوردن نیاز جامعه انجام داده است. به گزارش خانه ملت، بیژن نوباوه با بیان اینکه برای ارزیابی عملکرد صداوسیما باید به دو پارامتر اساسی توجه داشت توضیح داد: باید دید که این سازمان در مقابله با هجمهها و نیاز جامعه چه اقداماتی را در طول سال 93 داشت. با توجه به اینکه 140 رسانه فارسیزبان غربی در جهان فعال است، تلاشهای صدا و سیمای ایران در مقابله با هجمههای فرهنگی قابل دفاع است. این سازمان همچنین در سال 93 توانست با تولید برنامههایی نیاز جامعه را برآورده کند.
به گفته این نماینده مجلس که پیش از این از خبرنگاران صداوسیما بوده است، سازمان صداوسیما مشکلات متعددی ازجمله تعداد کثیر کارمند و چارت اداری دارد که اگر بتواند این مشکلات را برطرف کند و کمی از عریض و طویلی خود بکاهد میتواند عملکرد بهتری داشته باشد.
روحانی، قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (٢) را ابلاغ کرد
رئیسجمهوری، قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (٢) را برای اجرا به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ابلاغ کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (٢)» با امضای حسن روحانی رئیس جمهوری برای اجرا به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ابلاغ شد.
«قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (٢)» در تاریخ چهارم اسفند ١٣٩٣ در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ششم اسفند ١٣٩٣ به تأیید شورای نگهبان رسید. رئیسجمهوری، این قانون را 23 اسفند 1393 برای اجرا به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ابلاغ کرد.