خروج نام« ایران» و «حزبالله»
از فهرست تهدیدات تروریستی
علیه آمریکا
تازهترین برآورد جامعه اطلاعاتی آمریکا که همهساله تحتعنوان «ارزیابی تهدیدات جهانی توسط مدیر اطلاعات آمریکا منتشر میشود، نام ایران و حزبالله لبنان را از فهرست تهدیدات «تروریستی» علیه آمریکا حذف کرده است. به گزارش ایسنا، در این گزارش که روز 26 فوریه توسط جیمز کلاپر، مدیر اطلاعات ملی آمریکا به هیأت منتخب کمیته نیروهای مسلح سنا ارایه شده، قدرت گرفتن گروههای «سنی افراطگرا» اصلیترین تهدید تروریستی برای آمریکا معرفی شده است. در نظرسنجی اخیر گالوپ از مردم آمریکا در مورد کشوری که تهدید علیه آمریکا محسوب میشود ایران از رتبه اول در سال 2012 به رتبه چهارم رسیده است. این تغییر نگرش با وجود تداوم تبلیغات گسترده در زمینه پرونده هستهای ایران است.
رد درخواست باراک اوباما از کنگره درباره مذاکرات هستهای
یک سناتور تندرو آمریکایی گفت که هیچ تغییری در روند تصویب طرح لزوم نظارت و رأیگیری کنگره برای تأیید توافق هستهای با ایران انجام نشده است. به گزارش ایسنا، باب کورکر، سناتور جمهوریخواه ایالت تنسی و رئیس کمیسیون روابط خارجی کنگره آمریکا، شنبهشب از سوی دنیس مک دوناف، رئیس دفتر کاخسفید به نمایندگی از باراک اوباما، نامهای دریافت کرد که در آن اوباما توضیح داده بود که چرا کنگره تا پایان ماه ژوئن در صورت دستیابی یا
دست نیافتن به توافق هستهای باید از تصویب هرگونه طرح و مصوبهای علیه ایران و مذاکرات هستهای خودداری کند. مک دانا، در بخشی از این نامه نوشته بود: با وجود اینکه کنگره باید نقش خود را در برداشته شدن تحریمها علیه ایران در آینده تحت هرگونه توافق احتمالی بازی کند، قانون تحریمها که توسط خود کنگره تصویب شده است به رئیسجمهوری توان اجرایی لازم برای چشمپوشی از محدودیتها در این مورد را میدهد. مک دانا در این نامه خطاب به باب کورکر نوشته است که اما طرحی که شما برای تصویب به کنگره معرفی کردهاید بسیار فراتر از نقشی است که کنگره باید در مذاکرات داشته باشد. این طرح با عنوان «طرح بررسی مجدد توافق» که توسط باب کورکر تنظیم شده رئیسجمهوری را موظف میکند که توافق به دست آمده با ایران را برای بررسی مجدد، بازبینی و در نهایت رأیگیری به کنگره تحویل دهد اما نیمه شب گذشته، باب کورکر از طریق ایمیل به روزنامه صهیونیستی اورشلیمپست در پاسخ به این نامه گفت: هیچگونه تغییری در روند تصویب این طرح صورت نخواهد گرفت و به محض اینکه این طرح رأی لازم برای تصویت را در میان دموکراتها بهدست آورد، آن را تصویب میکند. این سناتور جمهوریخواه ادامه داد: معتقدم که کنگره نقش بسیار مهمی در این مذاکرات دارد و این خیلی مهم است که کنگره هرگونه توافق احتمالی را پیش از اجرا شدن بهطور کامل بسنجد.
ترکی الفیصل: نتیجه مذاکرات
هرچه باشد از آن استقبال میکنیم
یک شاهزاده سعودی مدعی شد: هر توافقی که به ایران اجازه ادامه فعالیت هستهایاش را بدهد، باعث اشاعه بیشتر تسلیحات هستهای در منطقه خواهد شد. به گزارش ایسنا، شاهزاده ترکی الفیصل، رئیس پیشین وزارت اطلاعات عربستان و سفیر پیشین این کشور در واشنگتن و لندن در مصاحبه با شبکه خبری بیبیسی گفت: من همواره گفتهام که نتیجه مذاکرات هرچه باشد از آن استقبال میکنیم.
واشنگتنپست:
ایران از سال 2003 همواره
خطوط قرمز را رعایت کرده است
واشنگتنپست در گزارشی نوشت: تاریخ نشان داده که ایران از سال 2003 تاکنون ضمن گسترش تأسیسات هستهای و تعداد سانتریفیوژهای خود هیچیک از خطوط قرمز آژانس و غرب را نادیده نگرفته است. واشنگتنپست در گزارشی در مورد توافق هستهای ایران نوشت: کاخسفید معتقد است که اسراییل و جمهوریخواهان تنها خواستار رفع خطر برنامه هستهای ایران با استفاده از گزینه نظامی هستند، اما اگر دوطرف موفق به دستیابی به یک توافق هستهای نشوند، آیا استفاده از گزینه نظامی تنها گزینه پیش روی اوباما خواهد بود؟ ظاهرا خیر. هنگامی که در همین مورد از بن رادس، مشاور معاون امنیت ملی آمریکا در مورد اینکه در صورت دستیابی به توافق با ایران پس از آنکه مدت آن به پایان برسد، چگونه میشود از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای جلوگیری کرد، گفت: درواقع نکته اینجاست که همین گزینهای که ما امروز از آن برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای استفاده میکنیم 10 یا 15سال آینده برای رئیسجمهوری آتی آمریکا نیز وجود خواهد داشت. با توجه به اینکه تأسیسات هستهای ایران در طول 10سال اخیر گسترش یافته است اما استفاده از منابع اطلاعاتی به همراه صدور تحریمها و بازدید بازرسان آژانس از حرکت ایران به سمت ساخت تسلیحات هستهای جلوگیری کرده است و بازرسان آژانس و نهادهای اطلاعات غرب ازسال 2003 تاکنون نتوانستهاند در برنامه هستهای ایران ابعاد نظامی را پیدا کنند.