شهروند| «چیپس، پفک و آجیلهای جلوی مغازهها مسموم هستند.» این را رئیس آزمایشگاه مرجع غذا و داروی وزارت بهداشت اعلام میکند و میگوید: « روغن چیپس و پفکهای که بیرون مغازهها و مقابل آفتاب و گرما نگهداری میشوند، اکسیده شده و عامل بیماریهای قلبی و عروقی است. آجیل، تنقلات و حبوباتی نیز که بیرون مغازهها هستند، آلوده به انواع میکروبها و فلزات سنگین هستند.»
حسین رستگار در توضیح بیشتر به فارس میگوید: «مسئولان بهداشتی باید فکری برای استاندارد نگهداری مواد غذایی در مغازهها بکنند، در بسیاری موارد شرایط نگهداری مواد غذایی در فروشگاههای شهری و جادهای استاندارد نیست و آلودگیهای زیادی در آنها ایجاد میشود که برای سلامت مردم خطرناک است.»
به گفته معاون سازمان غذا و دارو، برای نمونه چیپس و پفکهایی که در فضای بیرون مغازهها و مقابل آفتاب و گرما قرار دارند و بهخصوص در تابستان در دمای بالای 40درجه قرار میگیرند، روغن موجود در آنها اکسیده شده و تبدیل به سم خطرناکی میشود که میتواند عامل بروز بیماریهای قلبی و عروقی و حتی سرطان باشند.
او ادامه میدهد: «این مشکل در مورد آبهای بطری شده هم مطرح است، قرار گرفتن آبهای معدنی و بطری شده در مقابل گرما و نور مستقیم خورشید باعث ایجاد بوی بد و مواد مضر در آن میشود که در بلند مدت میتواند عوارضی را برای افراد به وجود آورد.»
رستگار ادامه میدهد: «پسته، بادام، انواع آجیل، تنقلات و حبوبات نیز در موارد بسیاری هم در شهرها و هم در جادهها در فضای بیرون مغازه و در مقابل نور و گرما و آلودگی هوا قرار میگیرند، این مسأله از یک طرف باعث ایجاد قارچ و سمومی مانند آفلاتوکسین در آنها میشود که خطرناک است و عامل بروز مسمومیت و بیماری است.»
مدیرکل آزمایشگاه مرجع غذا و داروی وزارت بهداشت ادامه میدهد: «علاوه بر آن این تنقلات بهطور مستقیم در معرض انواع آلودگیهای محیطی ازجمله آلودگی هوا و بهخصوص سرب و فلزات سنگین موجود در هوا هستند که روی این مواد مینشیند و مصرف آنها تولید بیماری میکند.»
او میگوید: « علاوه بر آن تنقلاتی که بیرون مغازهها قرار دارند، در دسترس مردم هستند و گاهی دیده میشود که افراد به این مواد دست میزنند و به این ترتیب آلودگی دست آنها به این آجیلها و تنقلات منتقل میشود، حتی ممکن است دور از چشم فروشنده گربه و حیوانات موذی این تنقلات را آلوده کنند.»