شماره ۵۲۷ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۶ اسفند
صفحه را ببند
رئیس سازمان داوطلبان از فعالیت داوطلبان برای پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال می‌گوید
آماده‌باشِ داوطلبانه برای حوادث چهارشنبه‌سوری

گروه هلال| طرح مروجین سلامت و مهرورزی با هدف پیشگیری از وقوع حوادث چهارشنبه آخر‌ سال و تأمین سلامت اقشار جامعه با مشارکت داوطلبان فعال و مربیان آموزشی از 10 روز پیش در سراسر کشور به همت داوطلبان جمعیت هلال‌احمر با برپایی چادرهای این سازمان به اجرا درآمده است. این طرح با ارایه آموزش‌های لازم درخصوص رعایت نکات ایمنی و آگاهی و هشدار نسبت به رفتارهای حادثه‌ساز و خطرآفرین به دنبال کاهش خسارت چهارشنبه پایانی‌سال است. به گفته فرحناز رافع رئیس سازمان داوطلبان، طرح مروجین سلامت و مهرورزی ‌سال گذشته نیز اجرا شده و توانسته در کاهش میزان تلفات و حوادث موثر واقع شود. آنچه در ادامه می‌آید پاسخ‌های فرحناز رافع   به سوال‌های ما درباره نحوه برگزاری طرح مروجین سلامت و مهرورزی و میزان تأثیر آن بر آمار سوانح و حوادث چهارشنبه آخر‌ سال است.
   با اقدامات صورت گرفته در طرح مروجین سلامت و مهرورزی شروع کنیم؛ در این طرح مشخصا چه خدماتی به شهروندان ارایه می‌شود؟
اطلاع‌رسانی و تهیه بسته‌های فرهنگی، بهره‌گیری گسترده از ظرفیت‌های تبلیغاتی شهرها، برپایی ایستگاه‌های اطلاع‌رسانی در معابر و مراکز پر تردد و حادثه‌ساز شهری، ارایه خدمات مشاوره‌ای به منظور آگاهی‌بخشی به مخاطبان درخصوص سوء آثار مواد منفجره غیراستاندارد و صدمات جانی و مالی خدمات ارایه شده در این طرح است. داوطلبان و مروجین سلامت و مهرورزی این سازمان به منظور ارایه آموزش‌های لازم و جلوگیری از رفتارهای پرخطر روزهای پایانی ‌سال در پایگاه‌های مختلف مستقر شده‌اند و به جوانان و نوجوانان در استفاده از موادمحترقه و منفجره هشدار می‌دهند.
   این طرح مشخصا چه هدفی را دنبال می‌کند؟
با اطلاع‌رسانی مناسب مخاطرات استفاده از مواد منفجره و محترقه را به جوانان، نوجوانان و والدین آنها آموزش می‌دهد. آگاه‌سازی داوطلبانه و ارتقای سطح آگاهی و دانش عمومی شهروندان و مسئولان مراکز آموزشی درخصوص حوادث غیرقابل جبران استفاده از مواد محترقه و آتش‌زا، پیشگیری از ایجاد حادثه و خسارات و ایجاد حس امنیت و کوشش در جهت تأمین سلامت از اهداف مهم این طرح است.
  گروه‌ها از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند؟
این گروه‌های داوطلب 10 روز قبل از چهارشنبه‌ سوری در معابر پرتردد شهرها مستقر شده‌اند.
  پایگاه‌ها در چه قسمت‌هایی مستقر شده‌اند؟
در میادین، اماکن و معابر پرتردد شهرهای سراسر کشور برپا شده‌اند.
  چه تعداد پایگاه‌ها برای این طرح ترتیب داده شده؟
داوطلبان این سازمان در اجرای این طرح مهرورزانه در 650 چادر و پایگاه سلامت مستقر می‌شوند.
   این طرح بر مبنای چه ضرورت‌هایی برنامه‌ریزی شد؟
مراسم چهارشنبه سوری در جامعه ما نیازمند یک مهندسی فرهنگی است. بنابراین زمانی که چند روز قبل از آن، شهروندان در سطح شهر با نمادهای فرهنگی حاوی پیام‌هایی مواجه شوند که صدمات ناشی از کج‌رفتاری‌ها و بی‌هنجاری‌ها در این مراسم را نشان می‌دهد، فرهنگ رفتارهای صحیح در این مراسم در اذهان شهروندان جامعه نهادینه می‌شود و یک منبع کنترل درونی، اجازه کج‌رفتاری‌ها در فضاهای عمومی را به آنها نمی‌دهد.
  طرح مروجین سلامت و مهرورزی پیش از این هم به اجرا درآمده بود؟
بله، این طرح‌ سال گذشته هم اجرا شد.
  چه نتیجه‌ای از آن به دست آمد؟
طبیعتا موجب کاهش قابل توجه آمار تلفات و حوادث ناشی از سوانح سوختگی بر اثر رفتارهای پرخطر روزهای پایانی ‌سال شد.
  چه پیش‌بینی‌ از نتیجه اجرای این طرح در امسال می‌کنید؟
پیش‌بینی شده است با اجرای این طرح امسال نیز میزان بهره‌وران به بیش از یکصد‌هزار تن برسد.
  اگر موردی برای اضافه کردن باقی مانده، بفرمایید.
امیدوارم در‌ سال‌جاری هم با اجرای طرح مروجین مهرورزی در سراسر کشور، شاهد کاهش قابل توجه آمار ناشی از حوادث چهارشنبه آخر سال باشیم و نگرانی هر ساله  تکرار نشود.

 


تعداد بازدید :  147