با وجودیکه برخی از کارشناسان مدعی بودند که با توجه به شرایط بازار امسال قیمت گوشت گوسفند زنده در روز عید قربان افزایش خواهد داشت، با تدابیر بخش های مختلف و افزایش ۲ برابری عرضه دام نسبت به سال قبل، بازار خرید و فروش دام بدون هیچ مشکلی عید قربان را پشت سرگذاشت.
براساس اعلام مسئولان امسال میزان عرضه دام عیدقربان نسبت به سال قبل افزایش حدود ۲ برابری داشت که در نهایت بدلیل افزایش حجم عرضه باعث شد تا قیمت دام زنده نوسانی نداشته باشد چراکه بازار دام زنده تابع عرضه و تقاضاست.
امسال ۲۲ جایگاه عرضه دام بهداشتی توسط سازمان میادین برای عید قربان در شهر تهران فعال بودند که ۶۸ اکیپ سیار، ۶۱ اکیپ ثابت کار نظارت بهداشتی و ۳۲ اکیپ ناظران شرعی بر کشتار نظارت داشته و با توجه به حجم کشتار و تقاضا از ساعت ۴ صبح تا ۲ بعدازظهر عرضه و کشتار دام انجام شد.
بدون نوسان قیمت
مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور با بیان اینکه مشکلی در عرضه دام نداریم، گفت: امسال مشکلات حمل و نقل ناشی از اعتصاب کامیون داران موجب شده تا قیمت هرکیلو دام زنده ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان افزایش یابد.
به گفته وی، امسال وضعیت تولید دام مناسب است، اما بدلیل خشکسالی انتظار می رود حمایت از تولیدکنندگان صورت بگیرد تا با عرضه مستقیم از مزرعه تا سفره، هزینه های تولید کاهش یابد. عالی قیمت هرکیلو بره نر ۳۵ تا ۴۰ کیلویی را ۲۹۰ تا ۳۰۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: با افزایش وزن بره به ۷۰ کیلو، قیمت دام کمتر از این رقم است، هرچند برای عید قربان تقاضا برای خرید گوسفندهایی با وزن کمتر بیشتر است.
داوود گودرزی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران نیز گفت: روز گذشته ۱۲ جایگاه موقت و ۳ جایگاه ثابت را برای شهروندان مسئول عرضه دام و ذبح شرعی آن بودند.
وی ادامه داد: گوسفندان از شهرستانهای مختلف مانند اردبیل، گلستان، تبریز، لرستان، قزوین و دیگر استانها با کمک اتحادیه عشایری تامین شدند. ناظر شرعی و دامپزشک در مراکز حضور داشتند .همکاران ما در خدمات شهری نیز در مراکز حاضر بودند و هم در وزن کردن و هم در مرحله ذبح نظارتهای کامل را انجام می دادند.