شماره ۳۳۴۵ | پنج‌شنبه 18 ارديبهشت 1404
صفحه را ببند
شاهین گوانجی
پژوهشگر جوان ایرانی سفیر صلح جهانی و مدافع حقوق کودکان

   [ شاهین گوانجی] نامی آشنا در عرصه علم، صلح، و حمایت از کودکان، نمادی از پویایی، نبوغ، و تعهد به انسانیت است. این پژوهشگر جوان ایرانی، که در سال 1363 در شهر زیبای اصفهان چشم به جهان گشود، از همان دوران کودکی، استعداد و نبوغ خود را به اطرافیان نشان داد و با کنجکاوی بی‌پایان و تلاش خستگی‌ناپذیر، مسیری پر فراز و نشیب را در جهت خدمت به جامعه و ارتقای صلح جهانی طی کرد.

سفیری برای صلح

در سال 2018، شاهین گوانجی، با حکم رسمی از سوی سازمان جهانی صلح، به عنوان سفیر جهانی صلح معرفی شد. این انتخاب، نتیجه فعالیت‌های او در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کودکان و ترویج فرهنگ صلح جهانی بود. سازمان جهانی صلح، هر ساله، افرادی را که در زمینه اقدامات بشردوستانه، فعالیت ویژه‌ای دارند، به عنوان سفیر جهانی صلح انتخاب می‌کند و شاهین گوانجی، به دلیل تلاش‌های بی‌وقفه خود در این زمینه، شایسته این عنوان ارزشمند شناخته شد.
شاهین گوانجی در گفت‌وگو با «شهروند» وظیفه سفیر صلح را ارتقای آگاهی عمومی و ایجاد هماهنگی‌های اجتماعی و فرهنگی دانسته و تأکید می کند که هدف او، کاهش تنش‌ها و ترویج صلح در سطح جهانی است. او بالا بردن سطح علم در کشور و ریشه‌کن کردن بی‌سوادی را مهم‌ترین برنامه خود به عنوان سفیر صلح جهانی اعلام کرده و می گوید: یکی از اصلی‌ترین برنامه‌هایم به عنوان سفیر جهانی صلح، کمک به خانواده‌هایی با سطح درآمد پایین و مبارزه با خشونت کودکان در ایران است.

از مخترع برتر تا سفیر صلح جهانی

شاهین گوانجی، در دوران تحصیل، همواره به عنوان دانش‌آموزی ممتاز و کوشا شناخته می‌شد. او در زمینه‌های مختلف علمی و پژوهشی، فعالیت‌های چشمگیری داشت و در مسابقات علمی و اختراعات، موفقیت‌های بسیاری را کسب کرد.
او در سال 1386، موفق به کسب رتبه اول اختراع در بین تمامی دانشجویان دانشگاه‌های کشور شد و در سال 1387، به عنوان برترین مخترع دانشگاه آزاد ایران انتخاب شد. این موفقیت‌ها، نشان از استعداد و پشتکار او در زمینه نوآوری و اختراع داشت.در سال 1388، شاهین به عنوان برترین مخترع جوان سال ایران انتخاب شد و در سال 1389، به عنوان جوان برتر کشور و رتبه اول فنی و مهندسی ایران برگزیده شد. این افتخارات، او را به عنوان یکی از نخبگان جوان کشور معرفی کرد و انگیزه‌ای مضاعف برای ادامه مسیر علمی و پژوهشی به او بخشید.
در سال 1390، شاهین به عنوان برترین جوان علم و فناوری ایران انتخاب شد و از سال 1391 تاکنون، عضو هیأت رئیسه آکادمی جهانی WAMS و رئیس شورای قاره آسیا در آکادمی جهانی علوم پزشکی است. او در حال حاضر، عضو هیئت تحریریه بسیاری از مجلات علمی بین‌المللی معتبر در دانشگاه‌های مختلف می‌باشد و تاکنون، بیش از 100 مقاله در مجلات معتبر ISI، ISC، علمی و پژوهشی، و کنگره‌های علمی ارائه کرده است.

کلید موفقیت از نگاه شاهین گوانجی

شاهین گوانجی، در مورد کلید موفقیت می‌گوید: “تفاوت انسان‌های موفق با دیگران در نوع تفکر آن‌ها است. افراد موفق، به قدرت تفکر خود باور دارند و برای تقویت آن تلاش می‌کنند. برای موفق شدن، باید تجسم کردن را یاد گرفت و هیچگاه قدرت عظیم خودتان را دست کم نگیرید. برای رسیدن به موفقیت، تمامی راه‌های موجود را تجسم کنید و این را بدانید که قدرت تصویرسازی و تجسم شما، یک راه میانبر برای رسیدن به موفقیت است. شما با تجسم کردن، راه رسیدن به هدف را هموار می‌کنید.”
شاهین گوانجی، پژوهشگر جوان ایرانی، سفیر صلح جهانی، و مدافع حقوق کودکان، نمادی از پویایی، نبوغ، و تعهد به انسانیت است. او، با تلاش‌های بی‌وقفه خود در زمینه‌های مختلف علمی، پژوهشی، اجتماعی، و بشردوستانه، توانسته است جایگاه ویژه‌ای در عرصه بین‌المللی پیدا کند و نام خود را به عنوان یک ایرانی موفق و تاثیرگذار، در تاریخ ثبت کند. او، الگویی برای جوانان ایرانی است که با تلاش و پشتکار، می‌توانند به آرزوهای خود دست یابند و در مسیر خدمت به جامعه و ارتقای صلح جهانی، گام بردارند.

افتخارات و دستاوردها

شاهین گوانجی، تاکنون، 20 مدال جهانی در مسابقات جهانی علوم، کشفیات، و اختراعات از کشورهای آلمان، آمریکا، صربستان، روسیه، مجارستان، رومانی، تایوان، چین، و لهستان کسب کرده است. این مدال‌ها، نشان از نبوغ و استعداد او در زمینه‌های مختلف علمی و پژوهشی دارد.

مدافع حقوق کودکان و بنیانگذار کمپین‌های حمایتی

شاهین گوانجی، علاوه بر فعالیت‌های علمی و پژوهشی، همواره به مسائل اجتماعی و به‌ویژه، حقوق کودکان، توجه ویژه‌ای داشته است. او، به عنوان سفیر جهانی پیشگیری از کودک‌آزاری در سال 2018 انتخاب شد و در حال حاضر، به عنوان رئیس شورای ایران در برنامه جهانی پیشگیری از کودک‌آزاری، فعالیت می‌کند.
در سال 2018، شاهین گوانجی، اقدام به ایجاد کمپین 3 هزار امضا کرد که در آن، مردم ایران، حمایت خود را با امضا از برنامه‌های پیشگیری از کودک‌آزاری ابراز کردند. این کمپین، نشان از دغدغه او نسبت به حقوق کودکان و تلاش برای آگاهی‌رسانی و جلب حمایت عمومی در این زمینه داشت.
شاهین به همراه برادرش، بنیانگذار کمپین جهانی حمایت از کودکان است که برنامه‌های مختلفی را در زمینه حمایت از کودکان انجام می‌دهند. او در مورد فعالیت‌های کمپین حمایت از کودکان می‌گوید: ما برنامه‌های مختلفی را در زمینه حمایت از کودکان انجام می‌دهیم. از جمله برنامه‌های این کمپین، می‌توان به تهیه لوازم‌التحریر برای روستاها و مناطق کم‌برخوردار، برنامه‌های آموزشی برای پیشگیری از کودک‌آزاری، برنامه‌های آموزشی برای کودکان کار و پیوستن آن‌ها به جامعه، حمایت از کمپ‌های ترک اعتیاد، و برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه والدین برای رعایت حقوق کودکان، اشاره کرد.

کودکی سرشار از کنجکاوی و نبوغ

شاهین گوانجی، اولین فرزند خانواده، از همان سه سالگی، نشانه‌هایی از نبوغ و استعداد خارق‌العاده را به نمایش گذاشت. او، کودکی کنجکاو و پرسشگر بود که همواره به دنبال کشف رازهای جهان پیرامون خود بود. مادرش به یاد می‌آورد که شاهین در همان سنین کودکی، با ترکیب ادویه‌های مختلف، خاک، و رنگ‌ها، آزمایش‌های جالبی انجام می‌داد و با تغییر درصد هر کدام، رنگ‌های جدیدی را به دست می‌آورد. این آزمایش‌ها، نه تنها نشان از کنجکاوی و خلاقیت او داشت، بلکه بیانگر ذهن تحلیلگر و علاقه‌مندی او به علوم تجربی بود.
شاهین، همواره سوالات زیادی برای پرسیدن از اطرافیانش داشت و این وظیفه پدر و مادرش بود که با صبر و حوصله، به تمامی سوالات او پاسخ دهند و او را در مسیر یادگیری و کشف، راهنمایی کنند. این حمایت و تشویق خانواده، نقش بسزایی در شکل‌گیری شخصیت علمی و کنجکاو او ایفا کرد. در سن 8 سالگی، شاهین کلکسیونی از موجودات زنده را در شیشه‌های کوچک نگهداری می‌کرد و آن‌ها را در کتابخانه خود قرار می‌داد. این کلکسیون، نشان از علاقه او به زیست‌شناسی و شناخت دنیای جانداران داشت. او در 9 سالگی، دفترچه‌ای با عنوان “دفترچه کشفیات” برای خود تهیه کرد و در آن، ایده‌ها و اختراعاتی را به تصویر می‌کشید که هدف آن‌ها، کمک به مردم جهان بود. این ایده‌ها، هرچند در آن زمان، تنها در حد یک طرح بودند، اما نشان از دغدغه‌های انسانی و آرمان‌گرایی او داشتند.

عضویت در جمعیت هلال احمر و فعالیت‌های بشردوستانه

شاهین گوانجی، عضو داوطلب جمعیت هلال احمر است و علت پیوستن به این سازمان را انجام فعالیت‌های بشردوستانه و ترویج انسان‌دوستی در سطح ملی و بین‌المللی می‌داند.
 او می‌گوید: افتخار می‌کنم که در این سازمان که نماد صلح و دوستی برای مردم است، فعالیت می‌کنم. او ادامه می‌دهد: من حامی تمامی سازمان‌های حقوق بشر هستم. هلال احمر سازمانی است که نهضت انسان‌دوستانه را بدون در نظر داشتن هیچ‌گونه تبعیض اعم از نژادی، قومی، سیاسی، مذهبی و … سر لوحه فعالیت‌های خود قرار داده و در راه صلح و دوستی در جهان فعالیت می‌کند.
 فعالیت‌های بشردوستانه من محدود به هلال احمر نمی‌شود و در حال حاضر، با بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی حامی صلح در سطح جهان همکاری می‌کنم. شاهین نام جمعیت هلال احمر را تداعی‌کننده صلح، دوستی، حمایت، و ارائه خدمات عام‌المنفعه و بشردوستانه می‌داند و یکی از آرزوهای خود را برقراری صلح و دوستی بین تمامی کشورها در جهان اعلام می‌کند.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  42