سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر روز پنجشنبه عراقچی به هند برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک با این کشور خبر داد و درمورد آینده گفتوگوها با آمریکا نیز اعلام کرد: منتظر اعلام نظر عمانیها هستیم.
«اسماعیل بقائی» در نشست خبری خود همچنین در مورد سفر وزیر خارجه به پاکستان نیز گفت: این سفر در چارچوب رایزنی مستمر و نزدیک ایران با کشورهای همسایه انجام شده است. وی افزود: ما روابط نزدیکی با پاکستان داریم و در این سفر مسائل منطقه و همچنین مسائل فلسطین، لبنان، سوریه و تحولات در غرب آسیا مورد رایزنی قرار میگیرد.
به تبع تعویق مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، رایزنی ایران با اروپا نیز برگزار نشد
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی در مورد مناسبات ایران با اروپا، بهخصوص در ارتباط با موضوع مذاکرات هستهای، گفت: قرار بر این بود که تیم ایران و سه کشور اروپایی در سطح مدیران سیاسی قبل از برگزاری دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم در روز جمعه با یکدیگر رایزنی کنند ولی به تبع اینکه مذاکرات به تعویق افتاد، هیأت ما نیز به رم سفر نکرد. بقائی گفت: قطعاً ما آمادگی برگزاری چنین نشستی را داریم و باید در مورد زمان و مکان آن با طرفهای مقابل به جمعبندی برسیم.
ایران پایبندی خود را به ادامه مسیر گفتوگو و دیپلماسی در عمل نشان داده است
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد آینده مذاکرات و اینکه این مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد یا نه، گفت: ایران پایبندی خود را به ادامه مسیر گفتوگو و دیپلماسی در عمل نشان داده است و ما با آمادگی در چند دور مذاکرات شرکت کردیم.
وی افزود: تعویق گفتوگوها بنا به پیشنهاد عمان و تفاهم طرفین بود به دلایلی که در توییت وزیر خارجه کشورمان و وزیر خارجه عمان مطرح شد. در مورد آینده گفتوگوها منتظر اعلام نظر عمانیها هستیم. چون ما ارتباط مستقیم با آمریکا نداریم و عمانیها در مورد زمان و مکان گفتوگوها هماهنگی میکنند و در این ارتباط اطلاعرسانی میشود.
هرگونه تعرض و ماجراجویی را به شدیدترین وجه پاسخ میدهیم
سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با تهدیدات مطرحشده از سوی نتانیاهو علیه ایران گفت: قطعاً جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح ما با تمام قوا و با مراقبت کامل هرگونه تعرض و ماجراجویی را به شدیدترین وجه پاسخ میدهند و در این زمینه تردیدی وجود ندارد.
صدور پیامهای متناقض از سوی مقامات آمریکا کمککننده نیست
بقائی همچنین در ارتباط با اظهارات روز گذشته ترامپ در مورد توافق با ایران و اظهارات ضدو نقیضی که در این ارتباط از سوی مقامات آمریکایی مطرح میشود، گفت: صدور این پیامهای متناقض و ضدو نقیض از سوی مقامات آمریکا کمککننده نیست و البته تأثیری در عزم ما بر اصرار بر مواضع اصولیمان ندارد.
وی ادامه داد: همانطور که پیش از این گفتهایم، ما آماده ورود و تداوم یک مسیر دیپلماتیک برای حل مسائل مرتبط با موضوع فعالیتهای صلحآمیز هستهای کشورمان و خاتمه دادن به تحریمها هستیم و در این زمینه ثابتقدم خواهیم بود. اینکه گفته میشود خواسته طرفهای آمریکایی این است که جمهوری اسلامی ایران بمب اتمی نداشته باشد، اگر در این زمینه و در این خواسته صداقت وجود داشته باشد، فکر میکنم که خیلی از مسائل قابل حل است، چون ما از قبل اعلام کردهایم و در عمل هم نشان دادهایم که به هیچ عنوان دنبال تسلیحاتیسازی برنامه هستهای خودمان نیستیم.
ایران نه نایبی در منطقه دارد و نه نیازی به نایب دارد
وی تأکید کرد: بارها اعلام شده جمهوری اسلامی ایران نه نایبی دارد و نه نیازی به نایب در منطقه دارد. تنها طرفی که در منطقه نایب یک قدرت دیگر است، رژیم صهیونیستی است که متأسفانه منطقه ما را دچار ناامنی و آشوب کرده است.
خاک هر کشوری که از آنجا علیه ایران تعرضی صورت بگیرد، بهعنوان یک هدف مشروع تلقی خواهد شد
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سؤالی در ارتباط با اظهارات روز گذشته وزیر دفاع در ارتباط با تهدیدهای آمریکا و اسرائیل علیه ایران و اینکه درصورت حمله به جمهوری اسلامی ایران، پایگاههای آمریکا که در کشورهای منطقه مستقر هستند بهعنوان هدف برای ما تلقی میشوند و اینکه آیا با توجه به این سخنان، این موضوع به این بهمعناست که این پایگاهها و این کشورهای همسایه هدف مشروع ما برای حمله خواهند بود درصورتی که ما مورد حمله قرار بگیریم، گفت: اگر از خاک یک کشور علیه جمهوری اسلامی ایران تعرضی صورت بگیرد، آن نقطه طبق حقوق بینالملل بهعنوان یک هدف مشروع تلقی خواهد شد، اما ما به حفظ روابط دوستانه و نزدیک با همه کشورهای منطقه و همسایگان مصمم هستیم.
برخی از صحبتهای سفسطهآمیز در مورد وجود منابع عظیم فسیلی در ایران مبنای علمی و واقعی ندارد
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به این اظهارنظر ترامپ که «ایران بهدلیل برخورداری از نفت، به انرژی هستهای نیاز ندارد»، گفت: برنامه هستهای صلحآمیز ایران پیشینه طولانی دارد و به دهه ۱۹۷۰ برمیگردد و در آن زمان هم منابع فسیلی ما بیشتر از امروز بود و هم نیازهای ما کمتر. ما همین الان با ناترازیهایی در حوزه انرژی مواجهیم. بنابراین برخی از صحبتهای سفسطهآمیزی که در مورد وجود منابع عظیم فسیلی در ایران و عدمنیاز به انرژی هستهای مطرح میشود، واقعا هیچ مبنای علمی و واقعی ندارد. بقائی تأکید کرد: این حق ملت ایران است که بهعنوان عضو مسئول و مسئولیتپذیر در معاهده عدماشاعه، بتواند از مزایای این عضویت که در ماده چهار این معاهده به روشنی بیان شده و حق غنیسازی که بخش سلبناپذیر از این حق است، برخوردار باشد.