شماره ۳۳۳۹ | پنج‌شنبه 11 ارديبهشت 1404
صفحه را ببند
«گروه فرقان»، محصول یک انحراف بزرگ و خود حق‌پنداری شیطانی

[شهروند]     46 سال پیش، برابر با ١٢ اردیبهشت ١٣٥٨ خورشیدی، آیت‌الله مرتضی مطهری، استاد برجسته فقه، فلسفه، کلام و تفسیر قرآن، طی یک سوءقصد به شهادت رسید. او شامگاه 11 اردیبهشت ۱۳۵۸ پس از پایان جلسه‌ای در منزل یدالله سحابی، هنگام خروج از محل جلسه در تاریکی شب هدف گلوله افراد «گروه فرقان» قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان طرفه در بامداد ١٢ اردیبهشت درگذشت. ضاربان او سه نفر به نام‌های حمید نیکنام، وفا قاضی‌زاده و محمدعلی بصیری بودند. اما فرقان چه بود و اعضای آن چه کسانی بودند؟ درست دو ماه و 10 روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی‌، نخستین ترور یک مقام مهم در تاریخ جمهوری اسلامی اتفاق افتاد تا این ‏نظام نوپا با یکی از خطرناکترین تفکراتی که در سایه انقلاب اما برای زدن ریشه آن رشد کرده بود، ‏روبرو شود. سوم اردیبهشت ١٣٥٨ خورشیدی، سرلشکر ولی‌الله قرنی، نخستین رئیس ‏ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی طی یک سوءقصد به شهادت رسید و به این ترتیب برای نخستین بار گوش مردم ایران با نام «گروه فرقان» آشنا شد.

شخصیت‌های برجسته نظام در فهرست ترور گروه فرقان
ترور قرنی را باید نقطه آغاز تحرکات گروه فرقان قلمداد کرد. فرقانی‌ها ٨ روز پس از ترور رئیس ‏ستاد مشترک ارتش، به سراغ ‏یکی از مغزهای متفکر انقلاب اسلامی و رئیس شورای انقلاب یعنی مرتضی مطهری رفتند تا دشمنی خود را با اساس و تفکر انقلاب اسلامی به نمایش بگذارند. در فهرست ترورهای موفق ‏این گروه اسامی آشنایی چون دکتر محمد مفتح، مهدی عراقی و سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی را می‌توان مشاهده کرد. فرقان یک سیاهه شامل ترورهای ناموفق نیز در کارنامه خود دارد که در آن می‌توان نام شخصیت‌های برجسته‌ انقلاب همچون آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، اکبر‌هاشمی رفسنجانی و عبدالکریم موسوی ‏اردبیلی را مشاهده کرد. ترکتازی‌های فرقان اما با دستگیر شدن رهبر این گروه یعنی ابراهیم گودرزی در ١٨ دی 1358 به پایان رسید. فرقان از شروع تا ‏پایان، ٢١ ترور انجام داد که در ١٣ مورد به شهادت انجامید و ٧ مورد آن ناکام ماند.  
جذب جوانان ساده برای ضربه‌زدن به انقلاب و روحانیت
اما اکبر گودرزی سرکرده گروه فرقان که بود؟ در گزارشات منتشر شده از افکار و پیشینه گودرزی آمده است که او با وجود سن و‌سال کم (20 سال)، در خلال برگزاری جلسات تفسیر قرآن از روحیه انقلابی جوانانی که پای درس و بحث‌ها می‌نشستند ‏سوء‌استفاده کرده و اندک اندک تشکیلات فرقان را برای حذف فیزیکی چهره‌های موثر انقلاب بنیان گذاشت. جلسات درس او در مناطق مختلف تهران مانند نازی‌آباد، سلسبیل، قلهک، جوادیه و خزانه برگزار می‌شد. گودرزی مدعی بود که به بطن دین و احکام اسلام دست پیدا کرده و با همین دیدگاه همه سعی خود را برای بدبین کردن جوانان مومن و ساده به انقلاب و روحانیت به کار می‌بست. گودرزی سرانجام ۱۸ دی ۱۳۵۸ به همراه حسن اقرلو در خانه‌ای تیمی (خیابان جمالزاده) دستگیر شد. 7 نفر از اعضای موثر فرقان ١٣ اسفند ‏1358 اعدام شدند و گودرزی نیز ‏3 خرداد ١٣٥٩ تیرباران شد.  ‏

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  61