[ فرشته کیانی] رژیم صهیونیستی بیش از 6 هفته است که ورود همه مواد غذایی، دارو و سایر کالاها را به غزه ممنوع کرده است. با وخامت وضعیت انسانی در غزه، به ویژه برای کودکان، گروههای امدادی زنگ هشدار جدیدی را درباره محاصره غزه به دست اسرائیل به صدا درآورده و تاکید کردهاند که سیستم امدادرسانی در غزه در معرض فروپاشی کامل است. سازمان ملل میگوید هزاران کودک دچار سوءتغذیه شدهاند و با کاهش ذخایر، بیشتر مردم به سختی یک وعده غذا در روز میخورند. این هشدار در حالی منتشر شد که حملات رژیم صهیونیستی به سراسر غزه ادامه دارد. به گزارش الجزیره، از صبح جمعه تا بعد از ظهر این روز دستکم 43 نفر در حملات اسرائیل، که از شمال تا جنوب غزه گسترش یافت، جان باختند؛ ازجمله خانوادهای 10 نفره شامل 5 کودک، 4 زن و یک مرد در خانیونس. حملات اسرائیل پنجشنبه نیز منجر به جانباختن دستکم 32 فلسطینی از جمله حداقل 6 زن و 15 کودک شد.
هشدار سازمانهای امدادرسانی درباره فروپاشی کامل سیستم امدادرسانی در غزه
به گزارش «آسوسیتدپرس»، روسای 12 سازمان مستقل امدادرسانی در بیانیهای هشدار دادند که سیستم کمکهای بشردوستانه در غزه در معرض فروپاشی کامل است. آنها گفتند که بسیاری از گروهها عملیات کمکرسانی را تعطیل کردهاند، چراکه بمبارانهای اسرائیل کار را بسیار خطرناک کرده است.
از زمان تنگتر شدن حلقه محاصره اسرائیل در 2 مارس 2025، هیچ غذا، سوخت، دارو یا هرگونه تدارکات دیگری وارد غزه نشده است. اسرائیل 18 مارس 2025 آتشبس را شکست، بمباران غزه را از سر گرفت، بخشهای بزرگی از خاک غزه را تصرف کرد و گفت که قصد دارد حماس را برای آزاد کردن گروگانها (اسرا)ی بیشتری تحت فشار قرار دهد. این حملات تازه به جان باختن صدها فلسطینی و آوارگی بیش از 400هزار نفر شده است. ارتش اسرائیل روزانه به خانهها، پناهگاهها و مکانهای عمومی حمله میکند و مدعی است که شبهنظامیان حماس را هدف میگیرد. در این میان، هیچ توضیحی از سوی ارتش اسرائیل درباره حملات اخیر خود به غزه وجود ندارد.
تقریبا همه به آشپزخانههای خیریه متکی هستند
دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل (OCHA)، گفت که تقریبا تمام بیش از 2 میلیون جمعیت غزه اکنون به آشپزخانههای خیریه متکی هستند که میتوانند فقط یک میلیون غذای حداقلی در روز تهیه کنند. برنامههای توزیع مواد غذایی به دلیل کمبود ذخایر تعطیل شدهاند و سازمان ملل و سایر گروههای کمکرسان باقیمانده ذخایر خود را به آشپزخانههای خیریه میفرستند. دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل گفت: غزه اکنون با بدترین بحران انسانی در 18 ماه گذشته از زمان آغاز جنگ مواجه است.
بوشرا خلیل، رئیس سیاستگذاری آکسفام، گفت: «کودکان کمتر از یک وعده غذایی در روز میخورند و برای یافتن وعده غذایی بعدی خود در تلاشند. سوءتغذیه و قحطی قطعا در غزه در حال رخ دادن است.»
آب نیز در حال کمیابشدن است و فلسطینیها در صفهای طولانی برای گرفتن آب از کامیونها میایستند. عمر شطات، یکی از مقامات شرکت آب محلی، گفت که مصرف مردم به 6 یا 7 لیتر در روز کاهش یافته که بسیار کمتر از برآورد سازمان ملل برای نیازهای اساسی است.
کودکان گرسنهتر و دسترسی به آنان سختتر میشود
به گزارش دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل، در ماه مارس 2025، بیش از 3600 کودک برای درمان سوءتغذیه حاد بستری شدند که این رقم در ماه قبل از آن حدود 2000 نفر بود که نشان دهنده وخامت سریع وضعیت تغذیه است. گروههای امدادی نیز به دلیل حملات هوایی و زمینی اسرائیل، کمتر قادر به درمان کودکان مبتلا به سوءتغذیه هستند. امدادگران فقط توانستند در ماه مارس به 22هزار و 300 کودک زیر 5 سال مکملهای غذایی برسانند که 70 درصد کمتر از ماه قبل است.آماند بازرول، هماهنگکننده اورژانس در غزه از پزشکان بدون مرز، گفت: «سازمانهای بشردوستانه در حالی که ارائه کمک برایشان غیرممکن شده، مجبورند فلسطینیان را ببینند که رنج میبرند و میمیرند. این بحران سیاسی و حمله عمدی به توان مردم برای زنده ماندن است که بدون مجازات انجام میشود.»
60 امدادگر در حملات اسرائیل جان باختند
بر اساس بیانیه مشترک روسای سازمانهای بشردوستانه، شامل شورای پناهندگان نروژ، آکسفام، نجات کودکان، کِر(CARE) و کمکهای پزشکی برای فلسطینیها، نظرسنجی از 47 گروه کمکرسانی نشان داد که 95 درصد از آنها به دلیل حملات اسرائیل که کار را برایشان بسیار خطرناک میکند، عملیاتشان را کاهش داده یا به طور کامل متوقف کردهاند. اسرائیل تا حد زیادی هماهنگی با گروههای بشردوستانه را در غزه متوقف کرده است. این بدان معناست که امدادگران هیچ اطمینانی ندارند که ارتش به آنها حمله نخواهد کرد. آژانس نظامی مسئول هماهنگی کمکها (COGAT)، توقف این سیستم را که قبل از آتشبس برقرار بود، تصدیق کرد. بر اساس بیانیه روسای سازمانهای بشردوستانه، از اواسط ماه مارس 2025، اسرائیل به کارکنان یا تأسیسات دستکم 14 سازمان حمله کرده و حدود 60 امدادگر کشته شدهاند. کمیته بینالمللی صلیب سرخ پنجشنبه اعلام کرد که یکی از تأسیسات این سازمان هدف حمله اسرائیل قرار گرفت و این دومینبار در سه هفته گذشته بود که چنین حملهای رخ میداد. 12 رئیس سازمان امدادی گفتند: «وقتی کارکنان و شرکای ما، کاروانهای ما، دفاتر و انبارهای ما گلولهباران میشوند، پیام واضح است: حتی کمکهای ضروری برای نجات جان هم دیگر محافظت نمیشوند. این، پذیرفتنی نیست.»
گرسنگی جان میگیرد
خارج از بیمارستان الاقصی در دیرالبلاح، خبرنگار الجزیره با «فادی احمد»، که پسرش را بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه، از دست داد، صحبت کرد. عفونت شدید ریه، کمبود اکسیژن در خون، ضعف و سوءتغذیه شدید باعث شد پسرش نتواند مقاومت کند و پس از یک هفته بستری در بیمارستان جان داد. الجزیره همچنین با انتصار حمدان، بیرون از بیمارستان صحبت کرد. او هم نوه خود را به دلیل سوءتغذیه از دست داد. پسرش طی سه روز نتوانسته بود شیری برای کودک پیدا کند و بعد از اینکه درمان نشد، جان داد.طارق ابوعزوم، خبرنگار الجزیره، گفت: «این واقعیت تلخ و غمانگیزی است که مسبب آن بسته شدن مداوم مرزها از سوی اسرائیل است. کودکان نه تنها از سوءتغذیه، بلکه از عوارض و بیماریهای جدی نیز رنج میبرند که به راحتی قابل درمان نیستند و نیازمند تجهیزات پزشکی هستند که کمیاب است.»