شماره ۳۳۲۹ | شنبه 30 فروردين 1404
صفحه را ببند
در دیدار مقامات هلال‌احمر ایران با مدیر فدراسیون جهانی صلیب سرخ در خاورمیانه پیشنهاد شد
آغاز پروژه مشترک با کره جنوبی در هفته هلال
دبیرکل جمعیت هلال‌احمر از الشرقاوی درخواست کرد تا در تسهیل انتقال کمک‌ها به لبنان همکاری کند

  [ شهروند]  هلال‌احمر ایران همواره با انجام اقدامات مختلف در زمینه‌های بشردوستانه، پزشکی، و اجتماعی به حمایت از مردم غزه و لبنان پرداخته است. این نهاد کمک‌های خود را به‌طور مداوم افزایش داده و به تلاش‌های خود برای بهبود شرایط زندگی مردم آسیب‌پذیر ادامه می‌دهد. همچنین، از طریق همکاری‌های بین‌المللی و مشارکت با سازمان‌های مختلف، سعی در جلب حمایت‌های بیشتر برای مردم این مناطق دارد. نقش هلال‌احمر در لبنان و غزه نه تنها محدود به کمک‌های فوری نیست، بلکه شامل برنامه‌های توسعه‌ای و حمایتی نیز می‌شود که با هدف بهبود وضعیت انسانی مردم این مناطق طراحی شده است. این نهاد بین‌المللی به عنوان یک پل ارتباطی بین جامعه جهانی و نیازمندان عمل کرده و سعی در کاهش رنج و آلام مردمان آسیب‌پذیر دارد. نقش هلال‌احمر در کمک‌های بین‌المللی به لبنان و غزه به‌ویژه در بحران‌ها و شرایط اضطراری انسانی، بسیار مهم و حیاتی بوده است. در تازه‌ترین اقدام، معاون امور بین‌الملل جمعیت هلال‌احمر، دبیرکل و رئیس سازمان داوطلبان در سفر به لبنان با حسام الشرقاوی مدیر دفتر فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر در خاورمیانه و شمال آفریقا، دیدار و گفت‌وگو کردند. در این دیدار چند پیشنهاد مهم در راستای، تقویت نقش ایران در ساختارهای بین‌المللی و ارتقای سطح آمادگی در مواجهه با بحران‌های انسانی مطرح شد.

در این دیدار رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر، درخصوص تسهیل در ارسال کمک‌های مردم ایران به لبنان با الشرقاوی به گفت‌وگو پرداخت. الشرقاوی با قدردانی از فعالیت‌های بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر ایران در سال‌های اخیر، به ویژه در مناطق درگیر بحران مانند غزه، فلسطین، لبنان و سوریه، تأکید کرد که این تلاش‌ها هرگز فراموش نخواهد شد.
وی با اشاره به چالش‌های پیش روی سازمان‌های بشردوستانه و جمعیت‌های ملی در انجام مأموریت‌های خود، گفت: «ما در اینجا با مشکلاتی مواجه هستیم که مانع از انجام صحیح مأموریت‌ها می‌شوند. در غزه، فلسطین و بسیاری از مناطق دیگر، شرایط بسیار دشوار است.»

کارشکنی‌ها مانع از انتقال برخی کمک‌ها  به مقصد شده‌اند
همچنین میثم افشار دبیرکل جمعیت هلال‌احمر ایران نیز ضمن قدردانی از زحمات الشرقاوی در انجام مأموریت‌های بشردوستانه، به نقض‌ فاحش حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی در دو سال گذشته اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بیش از ۲ هزار بار آتش‌بس نقض شده است، افزود: «حمله به نیروهای امدادی هلال‌احمر فلسطین در غزه و کشته شدن هشت نفر از این نیروها، نمونه‌ای بارز از جنایات رژیم صهیونیستی است.»
افشار به ظرفیت بالای جمعیت هلال‌احمر ایران با بیش از سه میلیون داوطلب اشاره کرد و گفت: «توانسته‌ایم کمک‌های مردمی را در پویش‌های مختلف برای مناطق درگیر مانند غزه، لبنان و سوریه جمع‌آوری و ارسال کنیم. با این حال، کارشکنی‌ها مانع از انتقال برخی از این کمک‌ها، به مقصد شده‌اند.»
وی از الشرقاوی درخواست کرد تا در تسهیل انتقال این کمک‌ها به لبنان همکاری کند.

آمادگی هلال‌احمر ایران برای برگزاری کارگاه‌های بشردوستانه
دبیر کل جمعیت هلال احمر با اشاره به وضعیت شکننده منطقه و احتمال بازگشت جنگ، بر لزوم طراحی و برنامه‌ریزی از سوی فدراسیون بین‌المللی، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.
وی آمادگی جمعیت هلال احمر ایران را برای برگزاری کارگاه‌های بشردوستانه با همکاری فدراسیون بین‌المللی اعلام کرد و خواستار صدور بیانیه‌ای مشترک در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی شد.

فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای اجرای پروژه مشترک با کره جنوبی
در این دیدار همچنین، راضیه عالیشوندی معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه هلال‌احمر با اشاره به پروژه مشترک بین ایران، کره جنوبی و فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر (KOICA)، اعلام کرد که زیرساخت‌های لازم برای اجرای این پروژه سه‌ساله با بودجه ۲.۷ میلیون دلاری در سه استان ایران فراهم شده است. معاون جمعیت هلال‌احمر پیشنهاد کرد که آغاز این پروژه در هفته هلال‌احمر در اردیبهشت ماه باشد. عالیشوندی به موضوع تفاهم نامه مقر فدراسیون در ایران اشاره کرد و گفت: «ما از وزارت امور خارجه پیگیری می‌کنیم تا فرآیند اداری آن تسریع شود.»

پیشنهاد تبدیل ایران به‌ قطب منطقه‌ای آموزش امداد و نجات
معاون امور بین‌الملل جمعیت هلال‌احمر، در ادامه این دیدار که با موضوع همکاری‌های بشردوستانه و توسعه ظرفیت‌های منطقه‌ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت، با اشاره به ظرفیت‌های علمی و عملیاتی این جمعیت در زمینه امداد و نجات، پیشنهاد تبدیل ایران به‌هاب منطقه‌ای آموزش‌های تخصصی امداد و نجات را مطرح کرد.وی با تأکید بر توانمندی‌های دانشگاه علمی‌کاربردی هلال‌احمر و تجربه‌های موفق در آموزش‌های تخصصی، خواستار پیگیری این موضوع از سوی فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر شد.عالیشوندی به ثبت اطلاعات و ظرفیت‌های جمعیت هلال‌احمر ایران در نقشه سلامت فدراسیون بین‌المللی اشاره کرد و افزود که ایران یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه است. وی با اشاره به ثبت پایگاه‌های امداد و نجات، آمبولانس‌ها و مراکز درمانی داخل و خارج از کشور در این نقشه، بر اهمیت این اقدام در ارتقای جایگاه بین‌المللی جمعیت تأکید کرد و افزود: «این دیدار نشان‌دهنده تعهد جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران به توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در حوزه‌های امداد و نجات، آموزش‌های تخصصی و ارتقای ظرفیت‌های بشردوستانه است. پیشنهادات مطرح‌شده می‌تواند زمینه‌ساز تقویت نقش ایران در ساختارهای بین‌المللی و ارتقاء سطح آمادگی در مواجهه با بحران‌های انسانی باشد.»

استقبال از پیشنهادات معاون امور بین‌الملل هلال‌احمر
الشرقاوی نیز ضمن استقبال از پیشنهادات معاون امور بین‌الملل هلال‌احمر، بر لزوم طراحی دقیق ساختار هاب‌های منطقه‌ای تأکید کرد و پیشنهاد داد تا جلسات تخصصی برای بررسی و نهایی‌سازی این طرح برگزار شود.وی آمادگی خود را برای معرفی گروه‌های تخصصی جهت بررسی این موضوع اعلام و ضمن قدردانی از فعالیت‌های بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، بر اهمیت همکاری‌های مشترک در مواجهه با چالش‌های منطقه‌ای تأکید کرد.

قدردانی از تلاش مداوم هلال‌احمر ایران برای رعایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه

ونسان کاسارد با ارسال پیامی‌به معاون امور بین الملل و حقوق بشردوستانه هلال‌احمر کشورمان از تلاش مداوم هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران در راستای حمایتگری از رعایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه قدردانی کرد. دربخشی از متن پیام ونسان کاسارد رئیس دفتر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران به راضیه عالیشوندی معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر کشورمان در خصوص صدور «بیانیه کمیته ملی حقوق بشردوستانه ایران در پی حمله اسرائیل به تیم پزشکی و شهادت امدادگران فلسطینی» آمده است: «از طرف دفتر نمایندگی کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ در تهران، از جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران برای به اشتراک گذاشتن بیانیه‌  اخیر صادرشده از سوی کمیته ملی حقوق بشردوستانه در واکنش به کشتار غم انگیز امدادگران جمعیت هلال‌احمر فلسطین، سپاسگزاری می‌کنم. حقوق بین‌الملل بشردوستانه، به طور ویژه، از کارکنان پزشکی، بیمارستان‌ها، یگان‌های پزشکی و وسایل حمل و نقل آن‌ها حمایت می‌کند، چون در زمان جنگ، ضروری‌اند و در نتیجه، باید مورد حمایت و احترام قرار گیرند و کارشان در همه‌ شرایط تسهیل شود. ما برای جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک همکار بشردوستانه‌ی کلیدی، ارزش قائلیم و به تداوم کار مشترک با یکدیگر برای ترویج و پیشبرد حمایت از غیرنظامیان و احترام به اصول بشردوستانه، متعهدیم.»

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  144