[شهروند] حجتاله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری افزایش قدرت خرید بازنشستگان را از اقدامات در دستور کار این صندوق عنوان کرد. میرزایی میگوید:«در گذشته طرحهایی مانند طرح یاری اجرا میشد که در مقطعی متوقف شد، اما امسال همان طرحها با ابعاد گستردهتری برای خریدهای اقساطی، مسافرتها و فعالیتهای فرهنگی و برخورداری از خدمات درمانی بهتر و بهرهمندی از سبد متنوع کالا استفاده میشود که جزییات آن در دهه اول اردیبهشت اعلام خواهد شد.» مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پیشبینی پرداخت 350هزار وام قرضالحسنه در سال جاری خبر داد و اظهار میکند: «افزایش سقف وام قرضالحسنه بازنشستگان از ۳۰میلیون به ۵۰میلیون تومان است که با همکاری بانک صادرات از اول اردیبهشتماه اجرا خواهد شد.» بنابرنظر میرزایی بازپرداخت خسارات هزینه بیمه درمان تکمیلی بازنشستگان از اردیبهشت سال گذشته تا دو هفته گذشته، پرداخت نشده بود و ما شرمنده بازنشستگان شدیم. او ابراز امیدواری کرد با برگزاری جلسات با نمایندگان کانونهای بازنشستگی، اصلاح جدول تعهدات بیمه تکمیلی درمان و اصلاح رویهها، در سال جاری، خدمات درمانی تکمیلی بهتری نسبت به سال گذشته به بازنشستگان ارائه شود.
پیگیریها برای اجرای ماده ۸۵ قانون خدمات کشوری
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پیگیری برای اجرای ماده ۸۵ قانون خدمات کشوری خبر داده و میگوید:«از ماهها پیش بهطور جدی پیگیر اجرای ماده ۸۵ قانون خدمات کشوری هستیم. این ماده قانونی به صراحت تصریح میکند که همه دستگاههای اجرایی موظفاند که بیمه درمان تکمیلی را برای کارکنان، بازنشستگان و خانوادههای آنها به طور هماهنگ اجرا کنند.» او ادامه میدهد:«تا امروز به دلایلی از جمله کمبود منابع، دولت از اجرای این قانون بازمانده. از دی ماه گذشته جلسات مکرری در دولت و مجلس داشتیم. در حال رایزنی با سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای اجرایی به ویژه وزارت آموزش و پرورش هستیم.»
یکمیلیون و ۷۰۰هزار حکم متناسبسازی برای بازنشستگان صادر شد
میرزایی درباره متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ میگوید:«سال ۱۴۰۳ که اولین سال اجرای متناسبسازی بوده است، در دوره سه ماهه دی، بهمن و اسفند، یکمیلیون و ۷۰۰هزار حکم متناسبسازی برای بازنشستگان صادر شد که برخی از بازنشستگان وابسته به دیوان محاسبات، قضات، مخابراتِ بعد از خصوصیسازی و چند سازمان دیگر جامانده بودند که در آخرین روزهای سال گذشته جداولشان ابلاغ شد و تا پایان فروردین احکام آنها نیز صادر خواهد شد؛ به عبارتی هیچ بازنشستهای نیست که حکم متناسبسازی سال اول را دریافت نکرده باشد، بهخصوص اینکه برخی از آنها به گره کور و پیچیده تبدیل شده بود که حل شد.»
او با اشاره به اینکه طبق قانون، اجرای متناسبسازی صددرصدی به سه مرحله ۴۰درصد، ۳۰درصد و ۳۰درصد تقسیم شده است، میگوید:«امسال ۳۰درصد از قانون متناسبسازی اجرا خواهد شد. ما مجری متناسبسازی هستیم و شکل متناسبسازی را سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی در قالب جداول ابلاغ میکنند.»
افزایش ۲۰درصدی حقوق بازنشستگان
میرزایی با تاکید بر اینکه به تعداد بازنشستگان تفاوت در شکل محاسبه و احکام بازنشستگی وجود دارد، اظهار میکند:«ممکن است که هر کدام از بازنشستگان خود را با همکاران شان مقایسه کند، اما شرایط و سال بازنشستگی، رتبه و تحصیلات و... بازنشستگان با یکدیگر متفاوت است. در سال ۱۴۰۳ مرحله اول متناسبسازی انجام شده و در سال ۱۴۰۴ افزایش ۲۰درصدی در حقوق بازنشستگان و موضوع دیگر اجرای ۳۰درصد متناسبسازی را داریم. منتظر هستیم جداول ۳۰درصد متناسبسازی نیز ابلاغ شود و افزایش ۲۰درصد و ۳۰درصد مرحله دوم متناسبسازی با یکدیگر اجرا شود. برای محاسبات دقیق و جلوگیری از ضایع شدن حق بازنشستگان و همچنین برای جلوگیری از صدور دو مرحلهای حدود یک میلیون و ۸۰۰هزار بازنشسته، این احکام یک مرحله صادر خواهد شد.»
زمان اجرای قانون متناسبسازی در سال ۱۴۰۴
او درباره زمان اجرای قانون متناسبسازی در سال ۱۴۰۴ میگوید:«به محض ابلاغ جداول مربوطه، احکام آن صادر و اجرا خواهد شد و اگر این موضوع به فروردین جاری نرسید، قطعا در حقوق اردیبهشت منظور میشود و مابه التفاوت فروردین ماه نیز در اردیبهشت ماه پرداخت میشود. منتظر هستیم جداول ۳۰درصد متناسب سازی نیز ابلاغ شود تا افزایش ۲۰درصد و مرحله دوم متناسبسازی با یکدیگر صادر و اجرا شود.»
کاهش نرخ پشتیبانی صندوق بازنشستگی کشوری
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نرخ پشتیبانی در صندوق افزایش پیدا میکند یا خیر؟ اظهار میکند:«نرخ پشتیبانی در صندوق بازنشستگی کشوری نسبت نیم یا کمتر از نیم است. معمولا نسبت پشتیبانی در صندوقهای بازنشستگی نباید از ۵ کمتر باشد، وگرنه صندوقها کارکرد خود را به عنوان صندوق از دست میدهند.» میرزایی بیان میکند:«نرخ پشتیبانی صندوق بازنشستگی کشوری نیز طی ۱۵-۲۰ سال گذشته به طور مستمر کاهش یافته است و دلیل مهم آن این است که از حدود ۱.۵دهه پیش ورودی به صندوق بسته تبدیل شده است یعنی هیچ عضو جدیدی به صندوق ملحق نشده و همه استخدامهای جدید نیز به بیمهپرداز سازمان تامین اجتماعی با برخی صندوقهای دیگر تبدیل شدند.»