شماره ۳۳۲۳ | شنبه 23 فروردين 1404
صفحه را ببند
هشدار سازمان ملل: موجودیت فلسطین در حال نابودی است

راضیه زرگری- مقامات اسرائیلی پس از اینکه بار دیگر در اوایل ماه مارس مانع از ورود کمک‌های بشردوستانه به شدت مورد نیاز فلسطینی‌ها شدند، به گرسنگی دادن به فلسطینیان در منطقه محاصره‌شده، که محل زندگی 2.3 میلیون نفر است، ادامه می‌دهند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه هشدار داد که جنایت های رژیم اسرائیل در غزه به طور فزاینده ای موجودیت فلسطینی ها را به عنوان یک ملت به خطر می اندازد. به نوشته میدل ایست آی، راوینا شمداسانی، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر به خبرنگاران در ژنو گفت: «با توجه به حملات و اقدامات یکپارچه و جمعی نظامیان اسرائیلی در غزه، ما به طور جدی نگران شرایط زندگی فلسطینیان هستیم؛ به نظر می‌رسد اسرائیل شرایط سخت زندگی را به فلسطینیان در غزه تحمیل می‌کند؛شرایطی که طور فزاینده‌ای با ادامه حیات آنها به عنوان یک ملت ناسازگار است».
شرایط مردم بی پناه غزه در بدترین حالت ممکن در یک و نیم سال گذشته قرار دارد. بیش از یک ماه است که اجازه ورود هیچ گونه اقلام حیاتی و درمانی به این باریکه داده نشده است؛ فشارهای نهادهای بشردوستانه و ملت ها، با وخیم تر شدن شرایط مردم غزه، روز به روز بیشتر می شود اما رژیم صهیونیستی اهمیتی به این درخواست های نداده است.عربستان سعودی روز جمعه خواستار اعمال فشار برای اطمینان از باز شدن راه برای کمک ها به نوار غزه جنگ زده شد؛ فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه این کشور پس از دیدار با همتایان منطقه ای خود در جنوب ترکیه گفت: «من خواهان اعمال حداکثر فشار برای اطمینان از جریان مستمر و کافی کمک به نوار غزه هستم».

شهادت همه اعضای یک خانواده 10 نفره در خان یونس
آخرین اخبار از غزه، از حملات پی در پی و بدون توقف به شمال این منطقه حکایت دارد. الجزیره از شهادت همه اعضای یک خانواده 10 نفره در حمله شبانه اسرائیل به خان یونس خبر داده است. حمله هوایی اسرائیل بامداد جمعه با هدف قرار دادن خانه‌ای که پیش از این هم در خان یونس بمباران شده بود، یک خانواده 10 نفره فلسطینی از جمله چند کودک را به شهادت رساند.اگرچه خانه در حملات قبلی آسیب دیده بود، ولی این خانواده به تازگی آن را تعمیر کرده و برای زندگی به آنجا بازگشته بودند که حدود ساعت 3 بامداد دوباره خانه مورد حمله اسرائیل قرار گرفت که در نتیجه مازن الفراء، همسرش، مادرشوهرش مریم الاستال و پنج فرزندش به نام های سعید، ابراهیم، ​​تقوی، مریم و مصعب شهید شدند.

غزه با قحطی کامل فاصله زیادی ندارد
به نوشته الجزیره غیرنظامیان در این منطقه در طول جنگ در معرض کمبود شدید مواد غذایی و شرایط قحطی مانند بوده اند. ده‌ها کودک از گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند، و تعداد بی‌شماری دیگر در طی یک فاجعه انسانی ساخته دست بشر تسلیم جراحات یا بیماری‌های قابل پیشگیری شده‌اند.الجزیره در گزارشی تحقیقی نوشت اسرائیل در طول 17 ماه از جنگ ویرانگر خود در نوار غزه بارها از مواد غذایی و کمک های بشردوستانه بین المللی به عنوان ابزار فشار جمعی علیه غیرنظامیان فلسطین استفاده کرده است.

اکتبر 2023
9 اکتبر: اسرائیل «محاصره کامل» نوار غزه را اعلام کرد و ورود همه مواد غذایی، آب، دارو، سوخت و برق را متوقف کرد.21 اکتبر: در حالی که ارتش اسرائیل دو هفته بمباران مرگبار را ادامه داد، کامیون کمک های اولیه از طریق یک مسیر زمینی از مصر وارد غزه شد.ارتش اسرائیل در نهایت پس از فشارهای بین‌المللی به تعداد بسیار محدودی از کامیون‌های کمک‌رسانی اجازه ورود به محاصره را داد.

نوامبر 2023
24 نوامبر: یک آتش بس موقت بین اسرائیل و حماس برقرار شد که امکان افزایش جزئی در کمک های بشردوستانه ورودی به غزه را فراهم کرد.سازمان ملل متحد و آژانس‌های کمک‌رسان بین‌المللی گزارش دادند که میزان کمک‌هایی که وارد غزه می‌شود برای پاسخگویی به نیازهای جمعیتی که بیشتر آنها کودکان هستند، بسیار ناکافی است.

فوریه 2024
29 فوریه: اسرائیل دست کم 112 فلسطینی را در شرایط انتظار برای دریافت کمک، به قتل رساند و بیش از 750 نفر را زخمی کرد . این رژیم به روی فلسطینی هایی که منتظر کمک های غذایی در جنوب غربی غزه بودند، در آنچه «قتل عام آرد» نامیده شد،آتش گشود.
آوریل 2024
1 آوریل: پهپادهای اسرائیلی یک کاروان کمک‌رسانی با آشپزخانه مرکزی جهانی (WCK) را هدف قرار داد و شش امدادگر بین‌المللی و یک راننده فلسطینی را به شهادت رساند.WCK مجبور شدعملیات های بشردوستانه خود را متوقف کند، مانند بسیاری از سازمان های کمک بین المللی دیگر که بواسطه نبود امنیت برای کارکنان نهادهای بشردوستانه، به طور موقت یا دائم کمک های خود را به فلسطینی ها متوقف کرده اند.تحقیقات آژانس راستی‌آزمایی الجزیره نشان داد که سه خودروی آشپزخانه مرکزی جهانی به عمد مورد اصابت قرار گرفته‌اند و این به رکورد کشته شدن صدها امدادگر عمدتاً فلسطینی از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه افزوده است.

اکتبر 2024
6 اکتبر: ارتش اسرائیل محاصره گسترده ای را در شمال غزه آغاز کرد و کل منطقه را به عنوان منطقه جنگی تعیین و دستور تخلیه اجباری صدها هزار فلسطینی را صادر کرد. محاصره شمال که با حملات اسرائیل به سایر نقاط غزه همراه بود، تا زمانی که آتش بس با حماس در 19 ژانویه 2025 اجرایی شود ادامه داشت.ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه توسط اسرائیل در طول زمستان به شدت محدود شده بود.
 ژانویه 2025
19 ژانویه: اجرای آتش‌بس باعث افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه شد؛ چیزی که سازمان‌های امدادی اعلام کردند باید برای مدت طولانی ادامه یابد تا زندگی به حالت عادی بازگردد.رژیم اسرائیل در روزهای پس از اجرایی شدن آتش بس به کامیون های بیشتری اجازه ورود به غزه را داد، اما حجم کمک ها بسیار کمتر از آنچیزی بود که در آتش بس توافق شده بود.

مارس 2025
2 مارس: برای دومین بار از زمان آغاز جنگ، اسرائیل ورود همه کمک های بشردوستانه به غزه را متوقف کرد؛ دستوری که در حال حاضر به قوت خود باقی است. 10 مارس: فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، هشدار داد که یک بحران گرسنگی دیگر در غزه در حال وقوع است و اسرائیل را به «تسلیحاتی کردن کمک های بشردوستانه» غیرقانونی متهم کرد.
18 مارس: اسرائیل آتش‌بس را پایان داد و ارتش این رژیم، یکی از سنگین‌ترین بمباران‌ها را در غزه انجام داد که تنها در روز اول بیش از 400 فلسطینی را به شهادت رساند و بیش از 500 نفر را زخمی کرد که بسیاری از آنها کودک بودند.
 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  131