کنسرت نمایش «سیصد» پس از اینکه در ایران ۱۴۰ هزار مخاطب را به کاخ سعدآباد کشاند، حالا و در قلب امریکا مشغول روایت کردن میهنپرستی ایرانیان است. این یعنی سازندگان و بازیگران رویداد کنسرت نمایش «سیصد» را نیز میتوان به نامهایی چون شهرام ناظری، محمدرضا شجریان، کیهان کلهر، پورناظریها، همایون شجریان و علی قمصری اضافه کرد که تاکنون در معرفی هنر و موسیقی ایرانزمین به دیگر کشورها و فرهنگها کوشا بودهاند.
«سیصد»
«سیصد» سهراب پورناظری که شش سال بعد از حمله مغول و همزمان با کتابسوزی مغولها در شیراز اتفاق میافتد دستاوردهای بیسابقهای در تاریخ هنر ایران داشته- که برخی از آمارهای منتشر شده ابعاد مختلف موفقیت این رویداد هنری را بهتر جلوه میدهد. کنسرتنمایش «سیصد» که روایتگر مبارزه مردم شیراز برای حفظ هویت و میراث فرهنگی ایران است؛ در بهار و تابستان 1403 توانست 33 اجرا را در فضای باز کاخ سعدآباد به صحنه برده و حدود 140 هزار مخاطب را پای گیشه بکشاند.
علی نصیریان، نوید محمدزاده، بهرام رادان، بهرام افشاری، گوهر خیراندیش، دلنیا آرام، علی براتی، هدیه آزیدهاک و اهورا ابوالحسنی بازیگران پروژه سیصد بودند. همچنین اشکان کمانگری نیز خواننده مهمان بود.
تور خارجی «سیصد»
کنسرتنمایش «سیصد» بهرغم اینکه به دلیل نبود سالنهای مناسب، در ایران در شهری غیر از تهران روی صحنه نرفته؛ ولی با این حال این اثر در خارج از ایران اجراهای بسیاری داشته است. «سیصد» در نخستین روزهای دی ماهِ 1403 به دبی رفت تا اجرایی در سالن اپرای 2 هزار نفری دبی را تجربه کند. این کنسرتنمایش در اسفند 1403 نیز به کانادا رفت تا در سه شهرِ مونترال، ونکوور و تورنتو اجرا داشته باشد- که در تورنتو و ونکوور اجراهای این نمایش به دلیل استقبال زیاد تماشاگران تمدید شد.
«سیصد» در آمریکا
حالا کنسرتنمایش «سیصد»- که روایتی از میهنپرستی ایرانیان است- پس از اجراهای کانادا، به امریکا رفته است تا در این کشور هم اجراهای متعددی را به صحنه ببرد. آنها در روزهای اخیر بعد از اجرای سوم آپریل در شیکاگو در دالاس نیز اجرای موفقی را تجربه کردهاند. «سیصد» پس از این دو اجرا هفت اجرای دیگر هم در شهرهای مختلف امریکا خواهد داشت- که از جمله آنها میتوان به اجراهایی در هیوستون، سیاتل، سنخوزه، لوسآنجلس، واشنگتن دی سی، بوستون و نیویورک اشاره کرد که در حد فاصل ششم تا بیستم آپریل روی صحنه خواهد رفت.
شکی نیست که این نخستین رویداد هنری است که با ترکیبی از موسیقی و نمایش به نقاط مختلف جهان میرود. این نخستین بار است که رویدادی موسیقی - نمایشی با حضور هنرمندانی از موسیقی و سینمایِ ایران، به چنین موفقیت بزرگی دست مییابد. موضوعی که این دستاورد را شیرینتر جلوه میدهد، این واقعیت است که «سیصد» براساس تفکرات میهنپرستانه شکل گرفته و محوریت آن شاهنامه و فردوسی است.
نکته جالبتر هم اینکه «سیصد» در ایران بدون حمایتهای دولتی و تنها با حامیِ مالی خصوصی به صحنه رفته و این در حالی است که در سالهای گذشته رویدادهای بسیاری با حمایتهای مالیِ هنگفت نتوانستهاند حتی بخشی از موفقیتهای «سیصد» را داشته باشند!