هجدهم اسفندماه سال گذشته بود که تفاهمنامهای جدید بین جمعیت هلال احمر و پلیس راهور امضا شد. این تفاهمنامه بر ارتقای آموزشهای تخصصی و ترویج فرهنگ ایمنی جادهای تأکید داشت. چنانچه به گزارش ایسنا در همان روز سردار مؤمنی، جانشین پلیس راهور با اشاره به ظرفیت سه میلیون ۵۰۰ هزار نفری داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: «این ظرفیت ارزشمند میتواند نقش بهسزایی در مدیریت حوادث ایفا کند. یکی از اهداف این همکاری، آموزش مناسب به داوطلبان برای ایمن سازی صحنههای تصادف و جلوگیری از بروز تصادفات ثانویه است که نقش مهمی در کاهش شدت و تعداد این حوادث خواهد داشت.» سردار مؤمنی همچنین گفته بود: «برنامههای مشترکی نیز برای آموزش کارکنان جمعیت هلال احمر در حوزه مدیریت صحنههای حادثه طراحی شده است. این آموزشها به افزایش مهارتهای تخصصی و هماهنگی میان نیروهای امدادی و پلیس راهور کمک میکند و در ارتقاء ایمنی صحنههای تصادف تاثیرگذار خواهد بود. همچنین، این تفاهمنامه شامل برنامههای مشترک فرهنگی پیشگیرانه از تصادفات است که در راستای کاهش آمار حوادث جادهای و توسعه آگاهیهای عمومی در حوزه کاهش تصادفات اجرا خواهد شد.» جانشین پلیس راهور فراجا همچنین بر اهمیت انجام پژوهشهای مشترک در زمینه کاهش حوادث و ترویج فرهنگ ایمنی تأکید کرده و گفته بود: «طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی مشترک در این راستا اجرا خواهد شد تا ضمن ارائه راهکارهای عملی، فرهنگ سازی مناسبی نیز در جامعه صورت گیرد.»
فرهنگسازی در زمینه کاهش تصادفات جادهای
بعد از امضای همان تفاهمنامه، میثم افشار، دبیر کل جمعیت هلال احمر البته بر موضوعی تأکد داشت که یکی از مهمترین مؤلفهها در زمینه کاهش تصادفات جادهای است. به گزارش میزان او در رویداد ملی بهبود رفتارهای ترافیکی ١۴٠۴ با حضور جانشین رئیس پلیس راهور کشور، گفته بود: «در حوزه بهبود رفتارهای ترافیکی در تلاش هستیم، سطح بهرهوری این طرح را با آموزش و فرهنگسازی افزایش دهیم. انتشار گسترده محتواهای آموزشی در فضای مجازی و اشتراکگذاری محتواهای تهیه شده در هلالاحمر و پلیسراهور، بسیار میتواند در بهبود رفتارهای ترافیکی کمک کند. بهرهمندی از فناوریهای نوین در راستای ارتقای آموزشها در سطوح پایین جامعه با همراهی هدفمند خانوادهها میتواند در این زمینه راهگشا باشد.» این مقام مسئول همچنین اضافه کرده بود: «ایجاد انگیزههای مثبت و طرحهای تشویقی برای رانندگانی که قوانین و مقررات را رعایت میکنند، یکی از راهحلهای اساسی و محوری در فرهنگسازی بهبود رفتارهای ترافیکی خواهد بود.»
آنچه اتفاق افتاد
بعد از اجرای طرح خدمات نوروزی جمعیت هلال احمر در ایام تعطیلات، مجتبی خالدی، سخنگوی جمعیت هلال احمر با اشاره به افزایش ۸۰ درصدی خدمات نوروزی این مجموعه در نوروز ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته، گفت: «در این مدت ۱۷ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۶۰۶ خدمت امدادی، بشردوستانه، حمایتی، سلامتمحور و آموزشی به مردم و مسافران نوروزی ارائه شده است.» به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر، مجتبی خالدی، روز پنجشنبه (14 فروردین) گفت: «نیروهای جمعیت هلال احمر در طرح خدمات نوروزی از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۴، در مجموع هزار و ۷۸۲ عملیات امداد و نجات را انجام دادهاند که هزار و ۵۱۸ عملیات آن مرتبط با حوادث جادهای است. همچنین در این مدت، هزار و ۴۱۹ مصدوم از طریق نیروهای امدادی هلال احمر به مراکز درمانی منتقل و ۲۳۴ نفر از سرنشینان خودروهای حادثهدیده نیز از داخل کابین خودرو رهاسازی شدند که در مجموع ۶ هزار و ۴۴۶ نفر در این حوزه از خدمات امداد و نجات هلال احمر بهرهمند شدند.» او همچنین با اشاره به اهمیت آموزش و پژوهش در هلال احمر، خاطرنشان کرد: «در این مدت ۲ میلیون و ۹۳۰ هزار و ۴۰۱ نفر در برنامههای آموزشی و پژوهشی هلال احمر شرکت کردند که در مجموع ۱۷ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۶۰۶ خدمت در نوروز امسال ارایه شده است.»