شماره ۳۳۱۹ | دوشنبه 18 فروردين 1404
صفحه را ببند
رئیس سازمان امدادونجات: امکانات و توانایی سازمان امداد و نجات کشور ما در دنیا بی‌نظیر است
انجام ۲۲ هزار عملیات امدادی در سال ۱۴۰۳

رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر انجام ۲۲ هزار عملیات امدادی در سال ۱۴۰۳ خبر داد. بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با اشاره به شکل‌گیری جمعیت هلال‌احمر در ۱۰۳ سال پیش، گفت: «بعد از انقلاب اسلامی، نگاه ویژه امام خمینی (ره) به کمک به انسان و انسانیت، باعث شد تا جمعیت هلال‌احمر بسیار توسعه پیدا کند و سازمان ما هم از نظر نیروی انسانی و هم امکانات و تجهیزات گسترده‌تر شد. به طوری که امروزه جمعیت هلال‌احمر ایران جزو بهترین کشورها از نظر امکانات اساسی است. سال گذشته در جمع رؤسای سازمان‌های امداد و نجات ۷۵ کشور بودم و زمانی که درباره وضعیت سازمان‌مان توضیح دادم، همه کشورها از وضعیت ما تعجب کردند و حتی دبیر کل صلیب سرخ جهانی بعد از صحبت‌های من گفت که من سه بار به ایران سفر کردم و سازمان امدادونجات و جمعیت هلال‌احمر را از نزدیک بازدید کرده‌ام که در دنیا منحصر به فرد است و در واقع هیچ کشوری در دنیا این توانایی‌ها را به طور یکجا در اختیار ندارد. در مجموع، سازمان امدادونجات بر حسب وظایف و مأموریت‌های خود، ۷۵ درصد از کل بودجه جمعیت هلال‌احمر را در اختیار دارد و در بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.»

انجام ۲۲ هزار عملیات امداد و نجات در سال گذشته
وی درباره اقدامات سال گذشته این سازمان افزود: «سال گذشته مجموعاً ۲۲ هزار عملیات امداد و نجات تا ابتدای اسفند ماه انجام شد که در پی آنها، به ۹۸ هزار و ۲۴۵ نفر خدمت‌رسانی انجام شد. همچنین ۴۵ هزار و ۷۶۰ نفر در محل خدمات امدادی دریافت کردند و مابقی به بیمارستان‌ها منتقل شدند. ۵۰ درصد از این عملیات‌ها مربوط به حوادث جاده‌ای، ۳۱ درصد مربوط به تجمعات انبوه مانند پیاده‌روی اربعین، ۵ درصد حوادث جوی و اقلیمی ،۴ درصد مربوط به حوادث کوهستان، ۳ درصد حوادث آبی و ۷ درصد نیز برای سایر موارد است. بیشترین حوادث سال گذشته در استان‌های اصفهان، مازندران و گلستان رخ داد و متأسفانه سال گذشته ۸ هزار و ۵۰۷ مورد واژگونی خودرو در استان‌های کرمان، فارس و اصفهان اتفاق افتاد.»

استقرار ۶۴۰ پایگاه هلال‌احمر در جاده‌ها و ۸۰۰ پایگاه در شهرها
محمودی درباره تعداد پایگاه‌های هلال‌احمر گفت: «ما بالغ بر ۶۴۰ پایگاه جاده‌ای داریم که در حال ارائه خدمات هستند. بالغ بر ۸۰۰ پایگاه در شهرها داریم و حدود ۸۰۰ خانه هلال که در روستاها و مناطق دور افتاده خدمات‌رسانی می‌کنند. در سراسر کشور، ۸۰ هزار نیروی امدادگر و نجاتگر داریم که ۲۳ هزار نفر از آنها خانم هستند. همچنین در مجموع ۴۸ هزار نفر از این تعداد فعال و پای کار هستند که ۴۰۰ نفر از آنها پزشک و متخصص هستند. تعداد امدادگران ما حتی از کشور چین که جمعیت زیادی دارد نیز بیشتر است و این برای ما بسیار اهمیت دارد. در سال‌های اخیر، ۸۰۰۰ نفر جذب پایگاه شدند و امروزه ۸۰ درصد از پرسنل ما، کادر هستند و حقوق می‌گیرند که میانگین سنی آنها ۲۵ تا ۳۵ سال است.» وی درباره درجه ایثار این نیروها نیز افزود: «در کشور ۳ هزار و ۲۰۰ نفر درجه ایثار دارند و امسال نیز ۴۶۰ نفر درجه ایثار می‌گیرند.»

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  43