رئیسجمهور گفت: با همه تهدیدها، بیشترین فرصتها در تهران نهفته است و به هیچ وجه قابل قبول نیست که در اداره شهر تهران درمانده باشیم.
مسعود پزشکیان در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران، اظهار داشت: با همه تهدیدها، بیشترین فرصتها در تهران نهفته است. باید آخر کار را ببینیم، باید آخر علم، آموزش، صنعت را ببینیم و برای آن برنامه داشته باشیم؛ تهران دانشگاهها و صنعتگران بزرگی دارد و تمام قوا در اینجا فعال هستند. اینکه با وجود اینهمه امکانات و فرصت در اداره تهران درمانده شده باشیم، به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی افزود: براساس گزارشهای آموزش و پرورش باید در شهرقدس ۱۰۵ مدرسه بسازیم، شوراها باید کمک کنند و برای آموزش با یکدیگر همراهی کنیم، وقتی مسکن درست میکنیم، وظیفه داشتند که مدرسه را نیز تامین کنند، نمیشود که مسکن بسازند اما مدرسه نداشته باشد. هر شهر باید برای آموزش و بهداشت و درمان فضا داشته باشد، اینها را در کمیسیون ماده پنج تغییر کاربری میدهند و دیگر برای آموزش و پروش جایی نمیماند. شهرداری ها باید از محل تغییر کاربری زمین ها، بخشی را برای ساخت مدارس در شهرها اختصاص دهند تا مشکل کمبود فضاهای آموزشی برطرف شود. رئیس جمهور با بیان اینکه فردای مملکت در دست فرزندان است، گفت: اگر فضا نداشته باشیم و درست آموزش ندهیم، باید مشکلات دیگری را از کف خیابان جمع کنیم. باید مدارسمان را درست کنیم، در این صورت بسیاری از جرمها و جنایات و بداخلاقیها حل خواهد شد و نیاز به مداخله بعدی ندارد.
کارخانجات و صنایع بزرگ تهران مسئولیت اجتماعی خود را در قبال شهر انجام دهند
پزشکیان تصریح کرد: کمبود امکانات در محلات مختلف تهران باید مورد ارزیابی قرار گیرد، کارخانجات بسیاری در تهران است و هر یک مسئولیت اجتماعی بر عهده دارند و باید در این راستا در ساخت مدارس و تامین بهداشت استان تهران شهروندان را کمک کنند. اگر عزم و اراده لازم برای حل مسائل را داشته باشیم، میتوانیم بسیاری از مشکلات در حوزه آموزش و پرورش و بهداشت و درمان را حل کنیم.
وی تاکید کرد: باید فضاهای آموزشی شهر تهران را تامین کنیم، از نظر روشهای آموزش نیز در حال بررسی هستیم که بچههایمان را به درستی آموزش دهیم تا وقتی که دیپلم گرفتند به فکر رفتن از این مملکت نباشند، اسم آنها را نخبه میگذاریم اما آرزو و آمال ۹۰ درصد آنان رفتن از این آب و خاک است؛ این چه نخبهای است که آرزوی رفتن از کشور خود را دارد. ما بد آموزش میدهیم وگرنه اگر طوری آموزش دهیم که به کشور، جامعه و منطقهای که در آن زندگی میکند دلبستگی داشته باشد، این اتفاقات نخواهد افتاد. رئیسجمهور با اشاره به توان اساتید برجسته دانشگاههای تهران، اظهار داشت: اگر از توان اساتید دانشگاههای تهران برای حل مشکلات استفاده کنیم، دیگر مشکلی باقی نخواهد ماند. باید مشکل ناترازیها را با استفاده از تخصص دانشگاهیان حل کرد، با دستور و بگیر و ببند که مشکل حل نمیشود.
پزشکیان استفاده از ظرفیت شوراها برای حل مسائل استان تهران را لازم دانست و گفت: برای حل بسیاری از مشکلات نیازی به دولت نداریم، کافی است در روند شهر و شوراها و استان تعامل داشته باشید، ساختن سخت نیست فقط نیاز به عزم و اراده و اختیار دارد که ما نیز اختیارات لازم را به شما خواهیم داد.
تاکید بر استفاده از ظرفیت دانشگاه برای حل مشکل ناترازیها
وی افزود: تهران پول اعتبار و کارشناس دارد، آن چیزی که بسیاری از شهرهای دیگر ندارند. ما باید از تخصص اساتید و دانشگاههای تهران برای حل مشکل ناترازی در سراسر کشور استفاده کنیم. پزشکیان تصریح کرد: ما با چالشهای زیادی روبرو هستیم و متاسفانه در حال تخلیه بی رویه منابع آبی زیرزمینی هستیم. در شهرستان قرچک ورامین، سالانه ۳۶ سانتیمتر فرونشست زمین رخ میدهد، در حالی که در کشورهای دیگر، حتی سه سانتیمتر فرونشست هم باعث تشکیل جلسه اضطراری میشود. رئیس جمهور گفت: اگر بخواهیم با نگاهی دقیق به آینده بنگریم، این موضوع بسیار خطرناک است. با این میزان فرونشست، چگونه میتوانیم شهر تهران را اداره کنیم؟ وقتی این مناطق دچار فرونشست میشوند، دیگر به حالت قبل باز نمیگردند. در واقع، ما مخازن زیرزمینی خود را از دست دادهایم و دیگر نمیتوانیم از آنها استفاده کنیم. خطر بسیار به ما نزدیک است.
باید جلوی توسعه بی رویه تهران گرفته شود
رئیس جمهور بیان کرد: باید جلوی توسعه بیرویه شهر بهشدت گرفته شود و از هرگونه مهاجرت و ساختوسازهای بیبرنامه جلوگیری کرد. ما که این ساخت و سازها را میبینیم پس باید جلوی آن را بگیریم. چرا اجازه میدهیم ساختوسازهای غیرمجاز انجام شود و بعد مجبور به تخریب آنها شویم؟
پزشکیان بیان کرد: این مسائل را میتوانید با استفاده از رویکردهای شهر هوشمند و ایدههای نوآورانه و پیشنهادهای خودتان حل کنید. پتانسیل، امکانات و نیروی انسانی لازم وجود دارد، فقط کافی است که اراده کنیم.
رئیس جمهور اظهار کرد: بهترین کارشناسان، امکانات و مدیران در تهران حضور دارند و میتوان استعدادها را شناسایی کرد. متاسفانه، فرصتهای رشد به شهرستانهای استان داده نشده است. اگر نتوانیم مشکلات تهران را حل کنیم، حل مشکلات کشور غیرممکن خواهد بود. باید هر اختیار، امکان و بستری که لازم است، برای حل این مسائل فراهم کنیم. پزشکیان عنوان کرد: میانگین درآمد در تهران حدود ۳۰۰ میلیون و میانگین درآمد کشوری حدود ۲۰۰ میلیون است. یعنی از میانگین درآمد کشوری خیلی بالاتر است. این نشان میدهد که در تقسیم منابع و امکانات، یکجا بسیار بیشتر از جاهای دیگر مورد توجه قرار گرفته است. منابع کم نیست، پراکندگی جغرافیایی امکانات در کشور ما اشکال دارد، میتوان در بحثهای کارشناسی روی آن کار کرد.
شهرداریها باید برای حل مشکل کمبود فضای آموزشی کمک کنند
پزشکیان بیان کرد: اگر واقعاً به فکر فرزندانمان هستیم، باید به هر شکلی این مشکلات را حل کنیم. شهرداریها میتوانند با تامین زمین از محل تغییر کاربری ها نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند، زمین تامین شود با مشارکت مردم میتوان زمینه ساخت مدرسه را برای کودکان محله فراهم کرد. رئیس جمهور افزود: متاسفانه، زمینهایی که برای کاربریهای آموزشی در نظر گرفته شده بودند، تغییر کاربری داده شدهاند. باید این زمینها را به حالت قبل برگرداند تا بتوان نیازهای مردم را در این مناطق برآورده کرد. پزشکیان بیان کرد: تغییر کاربریها توسط شوراها و استانداریها و از طریق کمیسیون ماده ۵ انجام شده است. اکنون باید این تغییرات را لغو کرد. انتظار ما از مدیران کل آموزش و پرورش این است که در هر کجا که به مدرسه نیاز است، تیم تشکیل دهند و با مطالبهگری از شورا، شهرداری، دولت، استانداری و مجلس، برای ایجاد مدرسه در آن منطقه تلاش کنند. رئیس جمهور اظهار کرد: کیفیت آموزش نیز موضوع مهمی است. امیدوارم با عزمی راسخ، بتوانیم ناترازیها را حل کنیم. همه این ناترازیها قابل حل هستند و نیازمند راهکارهای علمی، همدلی، همراهی، وحدت و انسجام هستند.
۶ روز به خاطر ناترازی انرژی تعطیلی داشتیم
پزشکیان تصریح کرد: ما به طور کلی در کشور ۶ روز تعطیلی به خاطر کمبود انرژی داشتیم سایر تعطیلیها به این تعطیلیها ارتباطی نداشت. البته، صنایع را بیشتر تعطیل کردیم و بابت این موضوع بارها از آنها عذرخواهی کردهایم و در تلاش هستیم تا این مشکل را حل کنیم. رئیس جمهور در پایان سخنان خود عنوان کرد: قرار است در این هفته اختیارات استانداران را تعریف کنیم و اختیارات آنها را افزایش دهیم.
قائم پناه: بیشترین نارضایتی مردم استان تهران از آنتندهی موبایل و اینترنت است
معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: در نظر سنجی که از دو هزار نفر از مردم استان تهران انجام شد، بیشترین نارضایتی مردم از آنتن دهی موبایل، کیفیت اینترنت و فیلترینگ در این استان بوده است.
محمدجعفر قائمپناه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران اظهار داشت: در این نظر سنجی رضایتمندی مردم مورد سوال قرار گرفت در شبکه حمل و نقل عمومی ۴۵ درصد راضی بودند، ۳۳ درصد از امکانات آموزشی راضی بودند، ۳۳ درصد از وضعیت جوی، ۳۳ درصد از آب آشامیدنی و ۳۰ درصد از وضعیت گردگشگری راضی بودند و بیشترین نارضایتی از آنتن دهی موبایل و اینترنت در استان تهران بود.
معاون اجرایی رئیس جمهور، تصریح کرد: مهم ترین مشکلاتی که مردم تهران در پاسخ به سوالات نظرسنجی عنوان کردند، ۳۲ درصد درمورد ترافیک بود که باعث آلودگی هوا شده است، ۱۸ درصد پاسخگویان نیز از عدم ساماندهی اتباع خارجی و ۱۵/۷ درصد از وضعیت مسکن و اجاره خانه ابراز نارضایتی کردند. قائم پناه ادامه داد: سه اقدامی که از نگاه مردم مهم بوده و خواستار حل آن بودند، حل مشکل آلودگی هوا، ترافیک، رسیدگی به ساخت و سازهای غیرقانونی بود، همچنین رسیدگی به بافت فرسوده، حل مشکلات اقتصادی و کنترل بازار از دیگر خواسته های مورد توجه مردم بوده است که در این راستا ما هر هفته جلسه تنظیم بازار داریم و وضعیت بازار را رصد می کنیم.
احساس نابرابری مردم شهرستان های استان تهران نسبت به پایتخت
وی ادامه داد: در شهرستان های اطراف تهران بیش از ۷۰ درصد مردم نسبت به تهران احساس نابرابری می کنند، ۸۰ درصد مردم تهران مخالف فیلتر شدن شبکه های اجتماعی هستند، ۵۴ درصد مردم مشکلات را ناشی از تحریم و فشارهای خارجی می دانند و بقیه می گویند مدیریت دولت باید این مشکلات را حل کند، آنچه که مردم می گویند به حق است بخشی از این موضوعات مربوط به اقداماتی است که باید مدیریت شود.
قائم پناه با تاکید بر این که براساس نتایج حاصل از این نظرسنجی، میزان امیدواری مردم نسبت به موفقیت دولت ۳۰ درصد بوده است اظهار داشت: میزان محبوبیت رئیس دولت چهاردهم حدود ۷۳ درصد بوده است، بیش از ۸۷ درصد ساکنین تهران به ایرانی بودن خود افتخار می کنند.
در جلسه شورای عالی اداری نقشه راه دولتِ هوشمند و برنامه تربیت ۵۰۰ مدیر کارآمد تصویب شد
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: نقشه راه دولت هوشمند و حکمرانی داده مبنا» و «برنامه تربیت ۵۰۰ مدیر جوان و کارآمد» در یکصد و نود و چهارمین جلسه شورای عالی اداری به تصویب رسید.
علاءالدین رفیعزاده پس از یکصد و نود و چهارمین جلسه شورای عالی اداری اعلام کرد: «نقشه راه دولت هوشمند» و «برنامه تربیت ۵۰۰ مدیر جوان و کارآمد» در این نشست به تصویب رسید.
رفیعزاده با بیان اینکه هدف هوشمندسازی فرایندهای ارائه خدمات دولتی، جلب رضایت مردم است اظهار داشت: این سند میتواند تحولی در روند هوشمندسازی دولت ایجاد کند و انتظار داریم اقداماتی که بر اساس این سند انجام میشود، سرعت انجام کار را نیز افزایش دهد.
معاون رئیسجمهور با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص تربیت مدیران کارآمد گفت: هدف اصلی برنامه تربیت ۵۰۰ مدیر جوان و کارآمد، شناسایی و تربیت نیروهای مستعد و شایسته برای تصدی نقشهای مؤثر در مدیریت نظام اداری و دستگاههای اجرایی کشور است.