[شهروند] دور دوم مذاکرات برای پایان جنگ اوکراین سهشنبه ۲۱ اسفند بین نمایندگانی از اوکراین و آمریکا در جده عربستان برگزار شد. در جده موضوع آتشبس ۳۰ روزه مطرح شد. پس از اینکه کییف از پیشنهاد آتشبس حمایت کرد، آمریکا نیز با از سرگیری کمکهای نظامی و تبادل اطلاعات با اوکراین موافقت کرد. به گزارش رویترز، آمریکا قرار است ارسال تجهیزات شامل بمبهای دوربرد پیشرفته موسوم به بمبهای قطر کوچک زمین پرتاب را به اوکراین از سر بگیرد.
رئیسجمهوری روسیه درباره ابتکار آمریکا برای آتشبس در اوکراین گفت که این ایده درست است و قطعا از آن حمایت میکنیم، اما مسائلی وجود دارد که باید دربارهشان با شرکای آمریکایی بحث شود. او تأکید کرد: «به شرطی با آتشبس ۳۰ روزه موافقیم که به صلح دائمی و برطرف شدن ریشههای بحران منجر شود.» ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، نیز پاسخ دوسویه پوتین به این پیشنهاد را «فریبکارانه» خواند.
همچنین دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، پس از دیدار با «استیو ویتکاف»، نماینده ویژه آمریکا، گفت: «زمانی که ویتکاف تمام اطلاعات را به ترامپ بدهد، ما زمان گفتوگو بین ترامپ و پوتین را تعیین میکنیم. همه طرفها درک میکنند که چنین گفتوگویی لازم است. دلایلی وجود دارد که باید محتاطانه خوشبین بود.»
از سویی، مایک والتز، مشاوره امنیت ملی آمریکا، درباره مذاکرات صلح جده گفت که گفتوگوهای واشنگتن با طرفین برای رسیدن به صلح ادامه دارد و آمریکا خوشبینی «محتاطانهای» نسبت به توافق در این زمینه دارد.
وزیر امور خارجه انگلیس نیز با تاکید بر اینکه حمایتهای اروپا از اوکراین تزلزلناپذیر است، گفت که شرط گذاشتن روسیه برای آتشبس در اوکراین که گام اول برای صلح پایدار است، اشتباه خواهد بود. کایا کالاس، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هم به بلومبرگ گفت: «توافق ویژه درباره اوکراین بدون اتحادیه اروپا منعقد نمیشود. واشنگتن قول داده است که با هیچیک از شروط روسیه برای آتشبس موافقت نکند، مگر اینکه از قبل توسط اتحادیه اروپا تایید شده باشد.» گروه 7 شامل انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا نیز به روسیه درباره تحریمهای بیشتر در صورت موافقت نکردن با آتشبس هشدار داد.