شماره ۳۳۱۰ | ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۱ اسفند
صفحه را ببند
رئیس‌جمهور در نوزدهمین همایش سراسری رؤسا و معاونین پلیس راهور فراجا:
مجازات ها باید سختگیرانه‌تر شود
نظارت بر ترافیک با فناوری های نوین کم خطرتر می شود

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز با استفاده از تکنولوژی و تجهیزات پیشرفته امکان نظارت و کنترل دقیق‌تر، عمیق‌تر و کم‌خطرتر فراهم شده است، بر استفاده از این تجهیزات و امکانات پیشرفته برای تقویت کنترل و نظارت وسایل نقلیه و تردد در جاده‌های کشور تأکید کرد.
مسعود پزشکیان در نوزدهمین همایش سراسری رؤسا و معاونین پلیس راهور فراجا، با قدردانی از زحمات و تلاش‌های شبانه‌روزی نیروهای پلیس راهور برای تامین امنیت جاده‌ها و سلامت مردم و رانندگان، گفت: دولت آمادگی دارد با تجهیز پلیس راهور به تکنولوژی‌های پیشرفته و جدید به کاهش تصادفات و خطرات جاده‌ای کمک کند. همه باید به سمتی حرکت کنیم که با استفاده از این تجهیزات و تکنولوژی‌های دقیق و پیشرفته همچون دوربین و پهپاد، خطرات ناشی از تصادفات را کاهش دهیم.
رئیس‌جمهور در این زمینه از موضوع آموزش به‌عنوان یکی از محورهای اصلی در کاهش تصادفات نام برد و گفت: آموزش یکی از مهم‌ترین متغیرهای تأثیرگذار در کاهش تصادفات است و همه ما، از مسئولان و مدیران گرفته تا رسانه‌های جمعی، دانشگاه‌ها، مدارس، مساجد و تریبون‌های رسمی، باید در این زمینه همکاری کنند و با آموزش درست در کاهش تصادفات نقش ایفا کنند.
پزشکیان با اشاره به آمار بالای تصادفات شهری و جاده‌ای و آثار زیانبار و خسارت‌های مالی و جسمی و روحی ناشی از تصادفات، گفت: از دست دادن عزیزان بر اثر تصادف زندگی انسان را برای همیشه درگیر می‌کند به راحتی نمی‌توان از آن گذشت.

لزوم توجه بیشتر به مهندسی جاده‌ها و خودروها
رئیس‌جمهور در ادامه از مهندسی جاده‌ها و خودروها به‌عنوان یکی دیگر از عوامل مهم مؤثر در تصادفات نام برد و اظهار داشت: با وجود همه مسائل، اگر جاده‌ها در شرایط خوبی نباشند، احتمال وقوع تصادف افزایش می‌یابد. مناطق حادثه‌خیز به خوبی مشخص شده‌اند و هر سال در این زمینه بیشترین تصادفات را داریم. از منظر مهندسی، می‌توان این نقاط را اصلاح کرد.
وی افزود: سیستم ترمز، ایمنی و ایربگ‌های خودروها مواردی هستند که باید روی آنها کار مطالعاتی و تخصصی شود. باید مطمئن شویم در حوادثی که به هر دلیلی ممکن است رخ دهد، جان سرنشینان و مردم عزیز ما به خطر نیفتد و خانواده‌ها بی‌سرپرست نشوند. ما نمی‌خواهیم کودکی بی‌سرپرست شود و نتواند به زندگی‌اش ادامه دهد؛ خواسته‌ ما این است که هموطنان‌مان در سلامت زندگی کنند و تلاش شما به همین منظور است.

ضرورت برخورد قاطع با رانندگان متخلف
پزشکیان با اشاره به ضرورت برخورد قاطع و مجازات متخلفان در تصادفات، اظهارداشت: امروزه تخلفات رانندگی که منجر به کشته شدن، مجروحیت یا معلول شدن افراد می‌شود، باید به‌عنوان قصد قتل غیرعمد بررسی شود. یعنی فردی که قوانین را رعایت نمی‌کند و با سرعت غیرمجاز رانندگی می‌کند، در حقیقت قصد دارد به کسی آسیب بزند و او را به قتل برساند. این موضوع نباید به سادگی نادیده گرفته شده و تنها با جریمه‌ نقدی حل شود. وی ادامه داد: باید از ابتدا با افرادی که چنین رفتارهای ناهنجار در رانندگی از خود نشان می‌دهند، به‌طور قاطع و محکم برخورد کرد و نباید تنها به یک جریمه نقدی چند میلیونی اکتفا کرد؛ چرا که پرداخت جریمه نقدی برای آنان بی‌اهمیت خواهد بود. باید توجه داشته باشیم که در رانندگی با سرعت غیرمجاز جان طرف مقابل به خطر می‌افتد و هیچ‌کسی مجاز به انجام چنین کاری نیست.
رئیس‌جمهور افزود: متأسفانه، روش‌های آموزشی ما از دوران مدرسه و نوع رانندگی‌مان، به‌گونه‌ای بوده که درک صحیحی از این مسائل نداشته‌ایم و نتوانسته‌ایم مقررات را درست اجرا کنیم. بنابراین باید ساختار مجازات‌ برای افرادی که رفتار پرخطر در رانندگی دارند به‌گونه‌ای باشد که بدانند درصورت تخلف مجازات سنگینی در انتظارشان است.
وی ادامه داد: بحث بعدی در ارتباط با آموزش و تشویق‌ها است.اگر نظارت‌ها به درستی انجام شود، می‌توان افرادی را که در طول عمر خود هرگز تخلف نکرده‌اند شناسایی، تشویق و با عنوان الگو به مردم معرفی کرد تا بر مبنای این رفتار مثبت، فرهنگ جامعه را تحت‌تأثیر قرار دهند.
پزشکیان افزود: اگر مهندسی جاده، مهندسی خودرو، مهندسی ترافیک، کنترل‌ها، نوع مجازات‌ها، آموزش‌ها و مجموعه تشویق‌ها را در یک بسته جامع درنظر بگیریم، همه ما موظف خواهیم بود تا برای حفظ سلامتی مردم عزیز کشورمان تلاش کنیم. غیرقابل‌قبول است که بیش از ۱۷ هزار نفر از هموطنان ما در سال به‌دلیل حوادثی که می‌توان از وقوع آنها جلوگیری کرد، جان خود را از دست بدهند.
رئیس‌جمهور در ادامه به آمار بالای تصادفات اشاره کرد و گفت: در تصادفات، بیش از چند صد هزار نفر مجروح می‌شوند. و هزاران نفری که کشته می‌شوند تنها به‌خود آنها محدود نیست و عوارض ناشی از این حوادث شامل چند صد هزار مجروح و معلول دیگر می‌شود که هزینه‌های فراوانی را بر کشور، خانواده‌ها و جامعه تحمیل می‌کند.
در نوزدهمین همایش سراسری رؤسا و مدیران پلیس راهور فراجا، همچنین با حضور رئیس‌جمهور از خانواده‌های شهدای راهنمایی و رانندگی ازجمله شهدای پلیس در حادثه تروریستی کرمان تجلیل و از کتاب «سپید سرخ» زندگینامه ۶۰ شهید راهنمایی و رانندگی رونمایی شد.

در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری راهیان نور
پزشکیان: قدردانی از شهدا، به‌معنای تلاش برای رفع مشکلات کشور است

رئیس‌جمهور در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری راهیان نور کشور که همزمان با روز ملی راهیان نور برگزار شد، زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت و تبدیل آن به رفتار در میان نسل جوان را از نیازهای ضروری جامعه و ازجمله مهم‌ترین مسئولیت‌های ستاد راهیان نور و دست‌اندرکاران مجموعه حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس عنوان کرد و گفت: امروز شرایط به‌مراتب از دوران دفاع‌مقدس سخت‌تر است و دشمن با تمام امکانات و ابزارهای خود باورهای ما را مورد تهاجم قرار داده و سعی دارد با برجسته‌سازی برخی کمبودها و کاستی‌ها اعتقاد مردم به نظام و انقلاب را مخدوش کند؛ بنابراین بیش از هر زمان دیگر به تفکر و فرهنگ شهدا نیازمندیم.
پزشکیان با بیان اینکه شهدای ما از مجاهدت خود نه‌تنها انگیزه مادی نداشتند، بلکه با ایمان و باور محکم از مال و جان خود نیز در راه مردم و کشورشان گذشتند، تصریح کرد: اینگونه بود که دشمن به‌رغم برخورداری از پشتیبانی‌های همه جانبه و عدم‌برخورداری ما از امکانات حداقلی، نتوانست حتی یک وجب از خاک ایران را تصرف کند و معتقدم اگر امروز نیز همان فرهنگ در جامعه تقویت شود، در روند اداره کشور مشکلی نخواهیم داشت و هیچ‌یک از تهدیدات دشمنان نیز کارساز نخواهد بود.
رئیس‌جمهور افزود: امروز برای همه مسئولان قدردانی از خون شهدا، در تلاش و رقابت برای رفع مشکلات کشور، خدمت به مردم و ایجاد رضایتمندی در جامعه است و امیدواریم به کمک و عنایت خدای متعال در این مسیر موفق باشیم و شرمنده شهدا نشویم.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم ترویج سیره اخلاقی و رفتاری شهدا در میان مسئولان و جامعه گفت: شهدای ما هیچ‌گاه با زور و اجبار به‌دنبال تحمیل عقاید خود به مردم نبودند بلکه با اخلاق و رفتار عملی در مسیر اصلاح جامعه گام بر می‌داشتند، چرا که براساس تعالیم دینی، نمی‌شود جامعه را با زور و تحکم، اداره کرد و رفتار مردم نیز با دستور قابل تغییر نیست.
رئیس‌جمهور تشییع باشکوه و کم‌نظیر سپهبد شهید قاسم سلیمانی را ناشی از اخلاص، صداقت و عملگرایی این شهید والامقام و عشق و ایمان او به مردم عنوان کرد و افزود: چه‌کسی آن جمعیت میلیونی را وادار به حضور در تشییع شهید سلیمانی کرده بود ؟ جز اینکه مردم براساس فطرت خود، شیفته صداقت در گفتار و رفتار، جوانمردی، شجاعت و اخلاص او شده بودند و برای وداع با پیکرش آن مراسم تشییع عظیم و استثنایی را رقم زدند.

 


تعداد بازدید :  80