شماره ۳۳۰۷ | شنبه 18 اسفند 1403
صفحه را ببند
ماجراجویی خونین چرچیل و انگلستان به حساب مردم چکسلواکی

[شهروند]   ‌        یکی از معروفترین چهره‌های آلمان نازی در جنگ بین‌الملل دوم که شاید کمتر کسی نام او را شنیده باشد، بی‌تردید راینهارد ‌هایدریش از مسئولان رده بالای سازمان اس‌اس و رئیس اداره امنیت رایش سوم است. هایدریش گرچه به اندازه چهره‌های شاخص جنگ جهانی دوم مانند وینستون چرچیل، یوزف گوبلز، فرانکلین روزولت، ژوزف استالین، ژنرال گئورگی ژوکوف، مارشال اروین رومل، ژنرال برنارد مونتگومری، بنیتو موسولینی و... معروف نیست، اما آدولف هیتلر پیشوای آلمان نازی علاقه و اعتماد فراوانی به او داشت. هایدریش یکی از شخصیت‌هایی است که زندگی‌اش بارها دستاویز تألیف کتاب‌ها تاریخی، تولید فیلم‌های سینمایی و نگارش رمان‌های داستانی قرار گرفته است. به عنوان مثال، در سری فیلم‌های ابرقهرمانی و پرفروش استودیوی مارول، نیروهای شر و خرابکاری که درصدد گسترش تاریکی و دشمنی در جهان هستند ذیل سازمانی نازی با عنوان «هایدرا» قرار دارند، که نام آن اشاره‌ای تلویحی است به راینهارد ‌هایدریش!

مشکل بزرگ متفقین با حاکم آلمانی چکسلواکی
121 سال پیش، برابر 7 مارس 1904 میلادی، راینهارد ‌هایدریش در قلمرو امپراتوری آلمان به دنیا آمد. او را باید بنیان‌گذار سازمان جاسوسی آلمان نازی قلمداد کرد. هیتلر برای نشان دادن لیاقت نازی‌ها در اداره سرزمین‌های اشغالی، همچنین برای سر و سامان دادن به اوضاع چکسلواکی، هایدریش را به عنوان حاکم نظامی این کشور منصوب کرد.‌ ابراز لیاقت ‌هایدریش در اداره تشکیلات امنیتی موجب شد پیشوای آلمان نازی حساب جداگانه‌ای روی او باز کند. از قضا همان‌طور که هیتلر انتظار داشت، هایدریش آرامش را چکسلواکی برقرار کرد به شکلی که کیفیت زندگی مردم بهبود قابل توجهی یافت. امنیت در پراگ به اندازه‌ای بود که هایدریش هر روز سوار بر خودرو و تنها با یک راننده به سمت محل کار خود می‌رفت. این اتفاقی بود که متفقین خصوصاً انگلیسی‌ها از آن استقبال نکردند، زیرا باعث می‌شد نگاه مردم اروپا به نازی‌ها عوض شود. چنین شد که انگلستان برای متوقف کردن این روند تصمیم به حذف هایدریش گرفت.
قربانی شدن صدها نفر، به خاطر ترور یک نفر
نقشه سوءقصد در لندن کشیده شد و ٢٧ می ‌١٩٤٢ میلادی، دو نفر از اتباع چکسلواکی که در انگلستان آموزش دیده بودند نارنجکی را به طرف خودروی هایدریش پرتاب کردند. انفجار نارنجک هایدریش را از ناحیه پهلو و سینه زخمی کرد.‌ او بلافاصله تحت مداوا قرار گرفت و بعد از یک هفته درمان وضع باثباتی پیدا کرد. اما هنگامی که به نظر می‌رسید خطر رفع شده، ناگهان عفونت همه بدن هایدریش را فرا گرفت و موجب مرگ او شد. نتیجه این سوءقصد ترتیب دادن بزرگترین عملیات انتقامی تاریخ توسط نازی‌ها بود. آن‌ها برای یافتن ضاربان ‌هایدریش هزاران نفر از مردم چکسلواکی را دستگیر و صدها تن را اعدام کردند. شدت عمل نازی‌ها به اندازه‌ای بود که تعدادی از  سوءقصد‌کنندگان داوطلبانه خود را تسلیم کرده و برخی‌شان نیز با گزارش‌های محلی شناسایی و دستگیر شدند. تلفاتی که این سوءقصد به بار آورد باعث شد متفقین دیگر برای ترور هیچ یک از حاکمان نظامی آلمان برنامه‌ریزی نکنند.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهد شد.

تعداد بازدید :  62