سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه هنوز استعفای ظریف از سوی رئیسجمهور پذیرفته نشده است، درباره احتمال کنارهگیری برخی دیگر از اعضای دولت، گفت: هماکنون قانون نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و امیدواریم که این ظرفیت هر چه سریعتر برای خیر و صلاح کشور گشوده شود.
فاطمه مهاجرانی با اشاره به شایعات مطرح شده درباره استعفای محمدجواد ظریف از سمت معاونت راهبردی رئیسجمهور و احتمال تغییرات دیگر در مجموعه دولت چهاردهم، افزود: همه ما به قانون پایبندیم و اجرای آن بر ما واجب است اما نکته اینجاست که براساس ماده ۲ قانون نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس، کشور حجم زیادی از سرمایههای انسانی خود را از دست میدهد.
وی با ابراز نگرانی نسبت به عدمامکان استفاده از ظرفیتها و سرمایههای ارزشمند انسانی کشور، گفت: ظریف استعفای خود را تقدیم رئیسجمهور کرده است اما یک طرف استعفا، پذیرش آن است که هنوز پذیرشی انجام نشده است. مهاجرانی تصریح کرد: موضوع این قانون تنها دولت نیست و موضوع ما نیز تنها یک یا چند عضو دولت نیستند چرا که این قانون امکان استفاده از ظرفیت نخبگان و شایستگان در تمام بخشها ازجمله عضویت در هیأت علمی دانشگاهها را نیز سلب میکند.
۶ ماه زمان کافی برای محک زدن یک وزیر نیست
مهاجرانی در بخش دیگری از صحبتهای خود، به استیضاح زودهنگام عبدالناصر همتی اشاره کرد و گفت: معتقدیم که استیضاح حق مجلس شورای اسلامی است؛ مجلس همشأن قانونگذاری دارد و همشأن نظارتی اما همانطور که رئیسجمهور تأکید دارد، مسائل اقتصادی کشور یک شبه بهوجود نیامده است که یک شبه حل شود. سخنگوی دولت با اشاره به اینکه دولت تأکید بر حضور یک فرد ندارد، اظهار داشت: افراد میآیند و میروند و چه بسا برداشتن مسئولیت از دوش آنها برایشان راحتتر باشد اما طبیعی است که بازار واکنش خوبی نسبت به استیضاح همتی نداشت و این موضوع را روز دوشنبه در ریزش شاخص بورس و برخی دیگر از نوسانات بازار، شاهد بودیم.
وی افزود: معتقدیم که اگرچه قانون مشخصی برای این موضوع وجود ندارد اما ۶ ماه به هیچ وجه زمان کافی و مناسبی برای محک زدن یک وزیر نیست.
مصالح جامعه اولویت اصلی دولت است
مهاجرانی با تأکید بر اینکه «مصالح مردم و جامعه» اولویت اصلی این دولت است، گفت: سیاستهای اقتصادی، مبتنی بر تصمیم یک فرد نیست بلکه بهصورت جمعی و شورایی اتخاذ میشود و لذا رفتن یک فرد مسئلهای را حل نخواهد کرد. درست است که بهعنوان مثال تصمیمی که توسط دولت سیزدهم اخذ میشود متفاوت از تصمیم دولت چهاردهم است چرا که جمع افراد متفاوت است ولی اینگونه نیست که بگوییم اگر همتی نباشد مشکلات اقتصادی به پایان میرسد چرا که اساسا بسیاری از این مشکلات ریشه در مسائل دیگری دارد که رئیسجمهور روز شنبه به برخی از آنها اشاره کرد.