مرحله اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ صبح شنبه با رمز ایا بقیهالله الاعظم عجلالله تعالی فرجهالشریفب در گستره سواحل مکران، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه آغاز شد. یگانهای پیاده، زرهی، مکانیزه، سامانههای پدافندی، دریایی و شناورهای زیرسطحی و سطحی از روزهای قبل در منطقه عمومی رزمایش حضور یافتهاند و با اجرای تمرینات مختلف، در مرحله اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش عملیاتهای خود را انجام میدهند. بهگفته امیر دریادار حبیبالله سیاری، فرمانده رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، هدف از اجرای این رزمایش، ارتقای توان دفاعی و توان بازدارندگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در مقابل هرگونه تهدید زمینی، هوایی و دریایی است؛ هر دشمنی که بخواهد تصور کند که میتواند به تمامیت ارضی ما و یا به منافع ما در زمین، هوا و دریا آسیب وارد کند قطعا میداند آسیبهای زیادی به آن وارد خواهد شد. امیر دریادار سیاری گفت: منظور از اجرای این رزمایش آزمایش تاکتیکهای جدیدی است که توسط نسل جوان در ارتش جمهوری اسلامی ایران طرحریزی و اجرا میشود. سالانه در رزمایشها، سلاحهای جدید وارد سازمان رزم میشود و در این رزمایشها سلاحها مورد آزمایش قرار میگیرند، مهمات جدید، هوشمند، دقیق و نقطهزن و انواع موشکها مورد آزمایش قرار میگیرد.
عملیات ترکیبی بالگردها
سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، از انجام عملیات نشست و برخاست بالگردهای تهاجمی کبرای هوانیروز این نیرو در عملیات مشترک با بالگردهای RH، SH و ۲۱۲ AB روی عرشه شناورهای نیروی دریایی ارتش خبر داد. امیر سرتیپ علیرضا شیخ گفت: بالگردهای تهاجمی کبرای هوانیروز ارتش طی یک عملیات مشترک با بالگردهای RH، SH و ۲۱۲ AB روی عرشه شناورهای نیروی دریایی ارتش عملیات نشست و برخاست را انجام دادند و به اجرای عملیات ترکیبی پرداختند. وی افزود: این عملیات با توجه به تمامی ظرفیتها و توانمندیهای هوانیروز ارتش، توسط بالگردهای تکور و شکاری هوانیروز در سواحل مکران بهصورت مشترک با هوادریا با بالگردهای هوانیروز انجام شد.
در دیدار دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین:
ولایتی: آمریکا بزرگترین دشمن مقاومت است
زیاد نخاله، دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، با علیاکبر ولایتی، مشاور امور بینالملل مقام معظم رهبری، دیدار و گفتوگو کرد. ولایتی ضمن تبریک پیروزیهای اخیر مقاومت اسلامی و حماس در غزه، این دستاوردها را نشانهای از اراده قوی ملت فلسطین و جبهه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دانست. وی این پیروزیها را مایه افتخار و امید برای آزادی سرزمینهای اشغالی و تحقق حقوق مشروع فلسطینیان عنوان کرد. ولایتی جبهه مقاومت را با وجود اتفاقات یک سال اخیر در منطقه همچنان تعیینکننده دانست و از آمریکا بهعنوان بزرگترین دشمن مقاومت نام برد. مشاور امور بینالملل مقام معظم رهبری گفت: شرایط امروز دنیا تغییر کرده و رفتار آمریکا هم در منطقه غرب آسیا و هم در دیگر نقاط دنیا تغییر خواهد کرد.
معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور:
مذاکره وقتی معنا پیدا میکند
که تسلیم و سرسپردگی نباشد
معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: مذاکره وقتی معنا پیدا میکند که معنایش تسلیم و سرسپردگی نباشد.سیدمحمدمهدی طباطبایی در ایکس نوشت: پیام رئیسجمهور پزشکیان واضح است و در امتداد سیاست کلی نظام. مذاکره وقتی معنا پیدا میکند که معنایش تسلیم و سرسپردگی نباشد. وی افزود: ایران و ایرانی تن به تسلیم و ذلت نمیدهد. حاضریم سیل ما را ببرد، اما زیر چتر روباه نمیرویم.
محمدجواد لاریجانی:
مرکز پژوهشهای مجلس موضوع مذاکره با آمریکا
و کاهش اثر تحریمها را تبیین کند
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی گفت: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درباره مذاکره با آمریکا و سازوکار کاهش اثر تحریمها باید اقدامات تبینی ارائه دهد. محمدجواد لاریجانی در دومین دوره جایزه ملی قانون در مرکز پژوهشهای مجلس اظهار داشت: مرکز پژوهشها باید اعتبار لازم را کسب کند و بهعنوان نمونه در بررسی طرحها و لوایح باید پشتیبان نمایندگان مجلس شود. لاریجانی درباره مذاکره با آمریکا بیان کرد: این موضوع نیاز به تبیین دارد و باید مرکز پژوهشهای مجلس به آن ورود کند. همچنین موضوع کاهش اثر تحریمها از اقداماتی است که باید توسط این مرکز انجام شود. وی افزود: اگر صنعت نفت کشور خود را بالا بکشد، حدود ۱۲۰ حوزه از سایر صنایع کشور را بالا خواهد برد. بهعبارتی، فرآوری نفت سبب پیشرفت کشور میشود و حتی نباید یک قطره نفت را خامفروشی کنیم، چرا که مشتری فراوردههای نفتی همیشه دست به نقد است و این موضوع سبب ارتقای کشور در بخشهای مختلف خواهد شد. وی با اشاره به سخنان ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر اینکه گفته میخواهد فروش نفت ایران را صفر کند، گفت: البته اگر ترامپ مخش را صفر کند، بهترین کمک برای بشریت است. مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی ادامه داد: صنایع نفت کشور بالغ بر ۱۰۰ سال عمر دارد، ولی وقتی میخواهیم نفت خام بفروشیم با مشکلاتی مواجه شده که در شأن ما نیست.