علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طبق مجوزی که با امضای معاونت فرهنگی دانشگاه شیراز صادر شده بود، دوشنبه گذشته برای سخنرانی در این دانشگاه به شیراز رفت. او قرار بود سخنران این برنامه با عنوان «اسلام و آزادی» باشد اما به محض ورود به فرودگاه شیراز، مورد هجوم نیروهای خودسر قرار گرفت و مورد ضرب و شتم واقع شد. به گفته دانشجویان دانشگاه شیراز، نیروهای خودسر با پرتاب گوجه فرنگی و سر دادن شعارهایی به خودرو حامل علی مطهری حمله کردند که در اثر آن، شیشه خودرو علی مطهری شکسته و صورت او زخمی شد. این اقدام اما از سوی این گروه پیشتر هم تکرار شده بود. چراکه علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی هم کهسال 91 برای سخنرانی به قم رفته بود، مورد هجوم گروهی با پرتاب گوجه و لنگ کفش و سر دادن شعارهایی علیه رئیس مجلس، قرار گرفته بود. با این حال اما سوال اینجاست که این اقدامات از کجا سازماندهی میشود و چرا برخوردی قاطع با چنین اقداماتی که شأن مجلس را زیر سوال میبرد، صورت نمیگیرد. عوض حیدرپور، نماینده شهرضا در گفتوگو با «شهروند» به این سوالها پاسخ داد که مشروح آن را در پی میخوانید.
آقای حیدرپور! گروهی تحت عنوان اقدامات خودسرانه هر کاری که میخواهند انجام میدهند. نظر شما درباره اقدامات این گروه چیست؟ آیا چنین اقداماتی را مورد تأیید مجلس شورای اسلامی میدانید؟
قطعا اقدامات خودسرانه موردتأیید نیست. ضمن اینکه اینگونه اقدامات که کسی برای سخنرانی برود و عدهای در مخالفت با سخنرانی آن فرد، برخورد کنند، اصلا پسندیده نیست. این اقدامات را جامعه ایرانی برنمیتابد. رهبر معظم انقلاب هم پیشتر دراینباره صحبت و اعلامنظر کرده بودند که با این اقدامات مخالفند. بنابراین کسانی هم که این کارها را انجام میدهند باید بدانند که اینجا جمهوری اسلامی است و ما در جمهوری اسلامی دموکراسی داریم. اما از دموکراسی نباید سوءاستفاده کنیم. نباید به بهانه اینکه آزادی و دموکراسی داریم هرطور که میخواهیم برخورد و اعلام مخالفت کنیم. علاوه بر اینها در قرآن صریحا اشاره شده است که افراد باید همه حرفها را بشنوند و از بهتریناش تبعیت کنند. حالا اگر عدهای هم مخالفت دارند، میتوانند حرفهای دیگری را بشنوند و اگر مورد تأییدشان بود تبعیت کنند و اگر نبود، نکنند. این دستورالعمل سادهای است و اگر به این درک برسیم هرگز شاهد چنین اقداماتی در کشور نخواهیم بود. همانطور هم که گفتم نمایندگان مجلس هم در عین حال که این رفتارها را نمیپذیرند ولی آنها را از شروط دموکراسی میدانند.
یعنی شما معتقدید که عدهای میتوانند با پرچم دموکراسی هر اقدام خودسرانهای انجام دهند؟ آیا پرتاب گوجه، استفاده از گاز فلفل برای متوقف کردن سخنرانی یک نماینده و ضرب و شتم از شروط دموکراسی است؟
بنده معتقدم که در کشوری که دموکراسی حاکم است باید نظرات موافق و مخالف شنیده شود. در این بین هم عدهای اینگونه برخورد میکنند. بنابراین در فضای دموکراسی کسانی که وارد عرصه سیاست میشوند نباید اینگونه رفتارها را توهین بدانند. اما ضرب و شتم و درگیری جرم است. یعنی قوه قضائیه میتواند ورود و اعلام جرم کند.
به نظر شما این اقدامات خودسرانه سازماندهی شده، صورت میگیرد؟
قطعا سازماندهی شده است. مگر میشود عدهای خیلی خودجوش شعارهای یکسان به یک نماینده بدهند یا به او بدون هماهنگی و برنامهریزی گوجه پرتاب کنند؟ اما اینکه اینها از کجا سازماندهی میشود را نمیدانم ولی معتقدم که باید سر منشأ آن را پیدا کرد.
بالاخره در این اتفاق، یک نماینده مجلس مورد اهانت قرار گرفته است آیا مجلس قصد ورود به ماجرا را ندارد؟
مجلس بعید میدانم به این موضوع ورود کند و به نظر من اینها حواشی است که مجلس نباید درگیر آن شود. الان مجلس کارهای مهمی دارد و البته که شاید برخی واقعا میخواهند، مجلس را درگیر چنین حواشی کنند. بنابراین من درگیر شدن مجلس را به صلاح نمیدانم. اما بههرحال در صحن علنی آقای پیرمؤذن، نماینده اردبیل هم دراینباره صحبت کرد. در عین حال اما باید مراجع قضایی و امنیتی به این رفتارهای غلط رسیدگی کنند و اجازه اشاعه آن را ندهند.