شماره ۳۲۹۵ | ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
صفحه را ببند
خبر

جشنواره فجر صنایع‌دستی با حضور ۲۰ کشور 

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خبر از برگزاری جشنواره صنایع دستی با عنوان «سرو سیمین ۹» با حضور ۲۰ کشور در کاخ سعدآباد تهران داد. به گزارش ایرنا؛ مریم جلالی گفت که «از مجموعه هشت هزار و ۱۷۳ اثر ارسال شده به جشنواره بین‌المللی فجر صنایع دستی هفت هزار و ۹۷۴ اثر داخلی و ۱۹۸ اثر خارجی از هنرمندان ۲۰ کشور از جمله تاجیکستان، افغانستان، فرانسه، تایلند، انگلیس، هند، ازبکستان و قزاقستان برگزیده شده است». به گفته معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی؛ «در بین کشورهای خارجی بیشترین آثار صنایع دستی از هنرمندان جمهوری تاجیکستان و از بین هنرمندان ایرانی بیشترین اثر از سوی هنرمندان اصفهان و شیراز ارسال شده است». مریم جلالی هم‌چنین گفت که «بعد از داوری در نهایت ۲۰۰ اثر برای نمایش و فروش به جشنواره سرو سیمین ۹ راه یافته- که این نمایشگاه از روز گذشته در کاخ سعدآباد تهران افتتاح و تا روز دوشنبه ششم اسفند ادامه خواهد داشت و در این روزها پذیرای مهمانان خواهیم بود». 

راه حل «پیرپسر»؛ بلیت ۲۲۰ هزار تومانی؟!

 

به دنبال انتشار اخبار و شایعاتی درباره اکران قطعی فیلم سه‌ساعت و نیمه فیلم «پیرپسر» با بلیت ۲۲۰ هزار تومانی؛ هادی اسماعیلی مدیرعامل موسسه بهمن سبز با اشاره به زمان طولانی این فیلم پیشنهاد کرد این فیلم به صورت مینی‌سریال عرضه شود- چون سینمادارها حاضر به اکران این فیلم طولانی نخواهند شد! به گزارش مهر، هادی اسماعیلی مدیرعامل موسسه بهمن سبز که بیش از یک سوم سالن‌های سینمایی کشور را در اختیار دارد با تمجید از کیفیت فنی فیلم «پیر پسر» و بازی بازیگران آن گفت که «پیر پسر نکات قابل تحسین بسیاری دارد؛ اما زمان طولانی این فیلم ممکن است با قالب‌های متعارف نمایش فیلم در سینمای ایران همخوان نباشد و مشکلاتی به همراه داشته باشد. در واقع اگر زمان این فیلم کوتاه شود، احتمالا اکران آن موفق خواهد بود؛ اما بعید به نظر می‌رسد که با زمان ۱۹۰ دقیقه‌ای این فیلم سالن‌داران سینما حاضر به نمایش گسترده آن باشند». به عقیده مدیرعامل موسسه بهمن سبز؛ «این فیلم زمان پخش ۲ سانس از فیلم‌های متعارف و معمولی سینمای ایران را پر می‌کند و ممکن است سالن‌داران تمایلی به اکران آن نشان ندهند. اگر هم قیمت بلیت ۲ برابر شود تا این قضیه را جبران کند، ممکن است ریزش قابل توجهی در مخاطبان این فیلم سینمایی به وجود بیاید. به هر حال در سال‌های اخیر بارها دیده شده که قیمت بلیت سینما تاثیر محسوسی روی تعداد مخاطبان داشته است و معلوم نیست چه کسی حاضر می‌شود برای تماشای یک فیلم ۲۲۰ هزار تومان پول بپردازد»؟!

«مهمانی» نسیم تعطیل شد؟

به دنبال انتشار شایعاتی درباره احتمال تولید بخش‌های جدیدی از برنامه «مهمانی» ایرج طهماسب برای کنداکتور نوروزی شبکه نسیم؛ ایرج طهماسب با انتشار پستی خطاب به همکارانش نوشت که امسال خبری از تولید این برنامه نخواهد بود. ایرج طهماسب نوشت: «همکاران و دوستانم، امسال مهمانی نداریم، به پروژه‌های دیگرتان بپردازید. ارادتمندم.» خبری که نشان می‌دهد دست شبکه نسیم از یکی از برگ برنده های خود در نوروز ۱۴۰۴ خالی مانده است. این یادداشت گمانه‌زنی‌هایی را هم درباره تعطیلی برنامه «مهمانی» تقویت کرده. با این حال ظاهراً قرار است زمان دیگری برای ساخت این برنامه مهیا شود.  شبکه نسیم چند باری ساخت فصل جدید «مهمانی» را وعده داد و حتی زمان پخش این مجموعه را هم برای نوروز ۱۴۰۴ در نظر گرفته بودند. بنابراین لازم بود اگر مقدمات این برنامه مهیا نیست نسبت به آن خبررسانی نمی‌شد یا حداقل درباره دلایل آماده نشدن برنامه شفاف سازی صورت می‌گرفت. با این حال آن‌طور که در این چند روز به صورت غیررسمی مطرح شده است این برنامه هم‌چنان ادامه خواهد داشت و احتمالاً سال دیگر به تولید و پخش می‌رسد.

آثار پیکاسو در موزه‌ هنرهای معاصر تهران

آثار دوره‌های مختلف کاری پابلو پیکاسو که تاکنون در ایران نمایش داده نشده‌اند، از نیمه نخست اسفندماه روی دیوارهای موزه‌ هنرهای معاصر تهران خواهند رفت. به گزارش هنرآنلاین؛ در این نمایشگاه بیش از ۶۰ اثر از آثار پابلو پیکاسو از دوره‌های مختلف کاری این هنرمند اسپانیایی که شامل ۲6 اثر اکواتینت از مجموعه‌ «تروماکیا» یا «هنر گاوبازی»است  و تا کنون در ایران نمایش داده نشده است در کنار تعدادی دیگر از آثار این هنرمند برجسته به نمایش در خواهند آمد. مجموعه‌ «تروماکیا» یا «هنر گاوبازی»اثر  نفیسی است که  شامل ۲6 قطعه اثر آکواتینت است که در قالب پورتفولیو با ۲۶۱ ادیشن ساخته شده بوده و در موزه‌های بزرگ دنیا همچون موما نیز موجود است. موزه هنرهای معاصر تهران با این نمایشگاه به استقبال نوروز و سال جدید می‌رود.

درگذشت یک هنرمند قدیمی

عبدالرضا فریدزاده شاعر، نمایشنامه‌نویس، بازیگر و کارگردان تئاتر درگذشت. به گزارش ایسنا، دلیل درگذشت عبدالرضا فریدزاده در ۷۲ سالگی سکته قلبی عنوان شده است. این هنرمند که متولد ۱۲ دی ۱۳۳۱ در بروجرد بود، فعالیت‌های خود را از دهه ۴۰ با چاپ اشعار و داستان‌هایش آغاز کرده بود. بر اساس اعلام سایت ایران‌تئاتر، این هنرمند یکی از بنیانگذاران حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و نویسنده آثاری چون «حیرت بازار»، «سفر به جنون»، «مادر خیانت»، «سحرگاه با شیطان» و «کارگاه تئاتر» بود. هم‌چنین بازی در نمایش‌های «جنگ در طبقه سوم»، «شرق بوسه»، «روز سیاوش»، «رسم عاشقی»، «کوچه عاشقی»، «خورشید بانو»، «خواجه نظام الملک»، «کشتار خاموش» و «گالری خیابانی» از دیگر فعالیت‌های این هنرمند تئاتر بوده است.


تعداد بازدید :  25