شماره ۳۲۹۵ | ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
صفحه را ببند
فناوری و بدانیم

هوش مصنوعی برای تشخیص تجهیزات غیراستاندارد صنایع و حریق در پالایشگاه‌ها از راه رسید
دانش بنیانها سامانه پردازش تصویر هوش مصنوعی ساخته اند که این سامانه امکان تشخیص غیراستاندارد بودن تجهیزات، اعلام هشدار حریق و نشت مواد شیمیایی در پالایشگاه ها را دارد.
امیر عباس برادران، مدیر فروش و بازاریابی یک شرکت دانش بنیان، از طراحی سامانه پردازش تصویر صنعتی شناس مبتنی بر هوش مصنوعی توسط محققان این شرکت خبر داد و گفت: این سامانه به عنوان یک ابزار قدرتمند در حوزه‌های صنعتی شناخته می‌شود و قابلیت پایش تصویر را با استفاده از دوربین‌های مداربسته فراهم می‌کند. برادران با بیان اینکه این سامانه قادر است رفتارهای غیرنرمال و غیر استاندارد را در محیط‌های عملیاتی رصد کند، افزود: این سیستم به ما این امکان را می‌دهد که در صورت بروز حریق، وجود دود یا هر گونه تهدیدی برای ایمنی کار، هشدارهای لازم را صادر کنیم.
وی همچنین به قابلیت‌های این سامانه در کنترل خط تولید اشاره کرد و گفت: این سامانه می‌تواند ناهمگن‌ها، ناخالصی‌ها و غیر استاندارد بودن تجهیزات یا فرآیندهای تولید را تشخیص دهد. علاوه بر این، پردازش تصویر می‌تواند در شناسایی نشت یا خوردگی در حوزه‌های بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) نیز کارآمد باشد. برادران در ادامه تصریح کرد: این فناوری به عنوان یک نیاز جدید در صنعت مطرح شده و با توجه به توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی، کاربردهای آن در صنایع در حال افزایش است.
او همچنین از همکاری و مذاکره با چندین مجموعه پتروشیمی خبر داد و توضیح داد: محصول این شرکت به صورت نرم‌افزاری طراحی شده و بر روی سرور در شبکه‌های صنعتی نصب می‌شود. این سامانه به دوربین‌های مداربسته یا دوربین‌های صنعتی متصل می‌شود و بر اساس داده‌های دریافتی، تصاویر را پردازش می‌کند.
مدیر فروش شرکت دانش بنیان داده‌کاوان اندیشه برتر درباره ویژگی‌های این سامانه بیشتر توضیح داد و گفت: بازخوانی گیج‌های آنالوگ وتبدیل آنها به دیجیتال از ویژگی‌های این سامانه به شمار می‌رود به این صورت که‌این سیستم از الگوریتم‌های پردازش تصویر برای خواندن مقادیر نمایش داده شده روی گیج‌های آنالوگ استفاده می‌کند و داده‌ها را به فرمت دیجیتال تبدیل می‌کند. وی شناسایی و تخمین نشت اسید را از دیگر ویژگی‌های سامانه نام برد و گفت: استفاده از اسیدها در صنایع نفت و گاز اجتناب ناپذیر هستند. با پایش تصویری مداوم در نقاط حساس، می‌توان عملکرد تجهیزات را بررسی و برای مقابله با نشت مواد شیمیایی اقدام کرد.

افزایش ابتلای غیر سیگاری‌ها و زنان به سرطان ریه
بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، ابتلای افراد غیر سیگاری به سرطان ریه در سراسر جهان رو به افزایش است و ابتلا به این بیماری در میان زنان، روند صعودی به خود گرفته است. آژانس سرطان سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است تعداد افرادی که به سرطان ریه مبتلا می‌شوند و هرگز سیگار نکشیده‌اند در حال افزایش است و آلودگی هوا عاملی مهم در این زمینه به‌شمار می‌رود.
بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC)، سرطان ریه در افرادی که هرگز سیگار یا تنباکو نکشیده‌اند، پنجمین عامل مرگ‌ومیر در اثر سرطان در سراسر جهان برآورد می‌شود.
به گفته آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، سرطان ریه در افرادی که هرگز سیگار نمی‌کشند، تقریباً منحصراً به‌ شکل آدنوکارسینوم بروز می‌کند. آدنوکارسینوم غده سرطانی بدخیم است که از بافت پوششی منشأ می‌گیرد و از چهار زیرگروه اصلی سرطان ریه (آدنوکارسینوم، کارسینوم سلول سنگفرشی، کارسینوم سلول کوچک و کارسینوم سلول بزرگ) به زیرگروه غالب در بین مردان و زنان در سراسر جهان تبدیل شده است.
بر اساس مطالعه آژانس یاد شده، حدود ۲۰۰ هزار مورد آدنوکارسینوم با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در سال ۲۰۲۲ میلادی مرتبط بوده است. این مطالعه نشان داد که بیشترین میزان بروز آدنوکارسینوم در اثر آلودگی هوا در شرق آسیا، به ویژه چین مشاهده شده است. به گفته آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان آدنوکارسینوم ۷۰ درصد از موارد سرطان ریه افراد غیرسیگاری را تشکیل می‌دهد. میزان ابتلای مردان به سرطان ریه به طور کلی در بیشتر کشورها در طول ۴۰ سال گذشته کاهش یافته اما در میان زنان همچنان رو به افزایش است.

کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی با مصرف یک «تخم‌مرغ» در هفته
یک مطالعه جدید نشان داده است که خوردن بین یک تا ۶ تخم‌مرغ در هفته به طور قابل‌توجهی خطر مرگ به هر دلیلی، به‌ویژه در اثر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. این موضوع حتی در افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند نیز صادق بوده است. محققان داده‌های ۸۷۵۶ فرد بزرگسال استرالیایی و آمریکایی بالای ۷۰ سال را مورد بررسی قرار دادند. به عنوان بخشی از مطالعه، شرکت‌کنندگان میزان مصرف کل تخم‌مرغ خود را که تحت عنوان گزینه‌هایی همچون هرگز/به‌ندرت که به معنای یک تا دو بار در ماه بود، هفتگی که به معنای یک تا ۶ بار در هفته بود و روزانه که روزانه یا چند بار در روز بود، گزارش دادند. ارتباط بین مصرف تخم مرغ و مرگ و میر ناشی از دلایل مختلف که در این مورد، بیماری قلبی عروقی و سرطان بودند، پس از تنظیم سایر عوامل دخیل، مورد ارزیابی قرار گرفت. دوره پیگیری نزدیک به ۶ سال بود.
شرکت‌کنندگانی که در گروه مصرف هفتگی تخم‌مرغ قرار داشتند، یعنی یک تا ۶ تخم‌مرغ در هفته مصرف می‌کردند، در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که هرگز یا به‌ندرت تخم‌مرغ مصرف می‌کردند، ۲۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و ۱۷ درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی قرار داشتند. ارتباط آماری معنی‌داری بین مصرف تخم مرغ و مرگ و میر ناشی از سرطان وجود نداشت. هنگامی که محققان تاثیر کیفیت رژیم غذایی را بر رابطه بین مصرف تخم مرغ و خطر مرگ و میر قلبی عروقی بررسی کردند، دریافتند شرکت‌کنندگانی که رژیم غذایی متوسط ‌و باکیفیت داشتند و هفتگی تخم مرغ مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که هرگز یا به‌ندرت تخم‌مرغ مصرف نمی‌کردند، ۳۳ درصد و ۴۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ و میر قلبی عروقی بودند. محققان اظهار کردند: نتایج اولیه ما نشان می‌دهد که کیفیت رژیم غذایی ممکن است نقش محافظتی بیشتری در ارتباط بین مصرف تخم‌مرغ و مرگ و میر داشته باشد. برخلاف یافته‌های برخی از مطالعات قبلی، محققان دریافتند که صرف نظر از وجود کلسترول یا سطوح چربی ناسالم در خون، ارتباط بین مصرف هفتگی تخم‌مرغ و کاهش خطر مرگ و میر قلبی عروقی حفظ می‌شود.


تعداد بازدید :  26