شماره ۳۲۹۵ | ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
صفحه را ببند
جنگ اقتصادی محتاج همدلی است

۳۱ مرداد اولین جلسه هیأت دولت به ریاست مسعود پزشکیان و وزرای جدید درساختمان سفید پاستور برگزار شد، از آن جلسه بیش از شش ماه می‌گذرد و تا به امروز قوه مجریه با آهنگ وفاق ملی درجهت حل مشکلات مردم گام‌هایی را برداشته، اما هنوز در ابتدای کار قرار دارد و باید به دولتمردان فرصت «کار و تلاش» داد تا برنامه‌های خود را پیاده و اجرایی کنند، با این حال عده‌ای از نمایندگان، وضعیت معیشت مردم، افزایش قیمت‌ها و جهش قیمت دلار را دلایل قانع کننده خود برای استیضاح سکاندار ساختمان باب همایون می‌دانند؛ البته از مدت‌ها قبل خواهان پاسخگویی او در قالب استیضاح شده بودند، اما اقدام آنان در همان مقطع با واکنش رئیس مجلس مواجه شده بود.

پیام  مهم پزشکیان به بهارستان
مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور آخر هفته پیش با حضور در ساختمان شیشه‌ای میرداماد و باب همایون از تیم اقتصادی‌اش حمایت کرد و پیام مهمی را نیز به بهارستان فرستاد. پیرامون استیضاح باید واقع‌بین بود؛ فقط وزیر اقتصاد تصمیم‌گیر نیست که بخواهد امروز پاسخگوی صفر تا صد مشکلات باشد.رئیس‌جمهور از شورایی نام برد که از جایگاه و تاثیرگذاری مهمی در تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگذاری‌هایی اقتصادیی برخوردار است. شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا با ابتکار رهبر انقلاب تشکیل شده است؛ دوم خردادماه سال ۹۷، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام، با بیان اینکه آمریکایی‌ها وزارت خزانه‌داری خود را به اتاق جنگ علیه ایران تبدیل کرده‌اند، گفتند: باید ستاد مقابله با این شرارت دشمن در مرکز اقتصادی دولت تشکیل شود و وزارت خارجه نیز به این مسئله کمک کند. نشریه خط حزب الله نیز در یکصد و چهلمین شماره خود طی گزارشی، نوشت: پیش از اعلام این مطالبه به صورت عمومی البته رهبر انقلاب، در هشتم اردیبهشت‌ماه، در جلسه‌ای محرمانه با مسئولان سه قوه، بر ضرورت تشکیل این اتاق جنگ اقتصادی تأکید کرده بودند. در آن جلسه، رهبر انقلاب مطرح کردند که رییس‌جمهور و قوه‌ مجریه، مسئول شورای هماهنگی اقتصادی قوا هستند، به همین دلیل دبیر آن از سوی رئیس‌جمهور انتخاب شده و جایگاه دبیرخانه‌ آن نیز در معاونت اقتصادی ریاست جمهوری قرار گرفت.

همدلی به جای استیضاح
محسن رضایی با حکم رئیس جمهور، دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران است و جلسات آن به صورت منظم با حضور سران و نمایندگی از سه قوه به ریاست رئیس قوه مجریه در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود و سیاستگذاری‌های اقتصادی از سوی شورای هماهنگی اتخاذ و اعلام می‌شود؛ شورایی که در آن نمایندگانی از مجلس، صاحب رأی و نظر هستند.علاوه بر رئیس قوه مقننه، روسای کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه و بودجه و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در شورای عالی عضویت دارند.نمایندگان دولت و قوه قضائیه، ضلع دیگر شورا را تشکیل می‌دهند.
پس بهتر است به جای استیضاح با همدلی و باور به اینکه «ما می‌توانیم» از مشکلات عبور کنیم به دولتمردان فرصت دهیم در فضایی آرام و به دور از حاشیه‌ها و خبرسازی‌ها، در شرایطی که کشور با جنگ اقتصادی دشمنان مواجه است، اقتصاد را با هماهنگی، همفکری و تصمیم خرد جمعی در شورای عالی هماهنگی سرو سامان دهند. رئیس دولت براین باور است که اگر ما دست به دست هم بدهیم با وحدت و انسجام داخلی و دوری از تفرقه، نفاق و اختلاف افکنی قادر خواهیم بود، همه مشکلات کشور و مردم را حل کنیم.


تعداد بازدید :  26