شهروند| دیدار اعضای شوراها، مدیران شهری و فعالان زیستمحیطی با مقام معظم رهبری، جلسه دیروز شورای شهر تهران را تحتتأثیر قرار داد. مقام معظم رهبری در آن دیدار برای چندمین بار خواستار مبارزه با زمینخواری و کوهخواری و صیانت از فضای سبز و باغات و تخریب ساختوسازهای غیرقانونی در
کوهستانها شدند.
اعضای شورای شهر تهران دیروز جلسه علنی شورا را در حالی پیش بردند که این جلسه تحتتأثیر دیدار آنها با مقام معظم رهبری قرار گرفت و تذکرات زیادی در ارتباط با محیطزیست و باغات و همچنین ساخت یک هتل که به گفته اعضای شورا بالاتر از ارتفاع 1800 متر در منطقه سعادتآباد تهران در حال ساخت است، مطرح شد. ابوالفضل قناعتی، عضو هیأترئیسه شورا از شهرداری منطقه 2 انتقاد کرد؛ انتقادی کمسابقه و با ادبیاتی که برای خیلی از اعضا غیرمنتظره بود. او گفت: «در این منطقه، هتلی در حال ساخت است، اولاً تابلوی پروژه اشاره شده کاملاً اشتباه است و با اطلاعات پروژه همخوانی ندارد.اگر شهرداری منطقه این را میدانسته و پیگیری نکرده که تخلف بوده و اگر این موضوع را نمیدانسته، خیلی بیعرضه بوده است.» این عضو شورا در ادامه حرفهایش تأکید کرد که ساخت این هتل در ارتفاع 1800 متر تهران که منع قانونی ساختوساز برای آن وجود دارد، انجام شده است. این اعتراضها در حالی است که البته به گفته همین عضو شورا، ساخت این هتل 16 طبقه با 3 طبقه منفی برای پارکینگ، مصوبه کمیسیون ماده 5 شهرداری را داشته است که حالا در مورد سه طبقه آن هم شک و شبهاتی وجود دارد. قناعتی در ادامه حرفهایش بار دیگر شهرداری منطقه 2 تهران را خطاب قرار داد و گفت: «شهرداری منطقه به چه اجازهای و برخلاف مقررات به مالکان این پروژه اجازه داده است که 3 طبقه منفی دیگر برای این پروژه اضافه کند. بنده از شهردار تهران میخواهم، برخورد جدی با شهردار منطقه 2 داشته باشد. در حال حاضر و در طبقه نوزدهم ساختمان که استحکام لازم را ندارد، میخواهند استخر روبازی را بسازند که این موضوع نیز با مشکلات عدیدهای روبهرو است.»
قالیباف: ساختوساز بالاتر از 1600 متر در تهران انجام نشده است
حرفهای قناعتی در جلسه شورای شهر تهران در شرایطی بیان شد که محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در نقطه دیگری از پایتخت در حال غرس درخت به مناسب روز و هفته درختکاری بود. شهردار تهران در حاشیه همین مراسم درختکاری، حرفهایی زد که نشان میداد خبر تذکر قناعتی درباره ساخت یک هتل در ارتفاعات 1800 متر تهران را به گوشش رساندهاند. قالیباف ساختوساز روی نوار زلزله تهران یعنی خط مرزی 1800 متر را رد کرد و گفت: «با اطمینان عرض میکنم ساخت و سازهای حوزه جنوبی البرز در تراز بالاتر از 1800 متر در منطقه یک و دو، تراز بالاتر از 1600 در منطقه پنج و تراز بالاتر 1400 در منطقه 22 صورت نمیگیرد و از این به بعد نیز با حساسیت بیشتری این موضوع را دنبال میکنیم.» او همچنین در ادامه گفت که «امیدوارم مردم در آینده نسبت به «میزان» ارایهشده از سوی مقام معظم رهبری و فرمایشات ایشان برای تمامی دستگاهها ازجمله شهرداری تهران قضاوت کنند.» او همچنین درباره راهکاریهای عملیاتی شهرداری برای توسعه فضای سبز در تهران گفت: «فرمایشات مقام معظم رهبری یک سرفصل جدیدی در بحث توجه به موضوعات محیط زیستی در ابعاد مختلف به شمار میرود. هماکنون در مسیر اتوبان شهید بابایی، نزدیک به 800 تا 1000 هکتار جنگلهایی وجود دارد که کاشته شده و شرایط مناسبی دارد اما این اراضی در اختیار سازمانها و نهادهایی قرار دارد که حتما مسیرهای قانونی خودشان را طی کردهاند. در این زمینه درباره آن بخشی که در حوزه شهر تهران قرار داشته و مسئولیت مستقیم آن متوجه بنده است، قول میدهم تا روز 13 فروردین این محدوده فضای سبز را از این نهادها تحویل بگیرم و در اختیار مردم قرار دهم.» این سخنان شهردار تهران ناظر به آن بخش از سخنان مقام معظم رهبری است که در دیدار با اعضای شورا، مدیران شهری و فعالان زیستمحیطی است که در آن ایشان خواستار آزادسازی بخشی از فضای سبز در اختیار بعضی نهادها شده و به نوعی فرمان حکومتی دراینباره صادر کردند.
درخواست توقف ساختوساز
در بوستان مادر
در ادامه جلسه دیروز شورا، محمد حقانی، رئیس کمیته محیطزیست شورا که در ماههای اخیر به دفعات به موضوع ساخت چند مجتمع بزرگ در بوستان مادر منطقه 5 شهرداری تهران اعتراض کرده بود، بار دیگر پرونده این باغ را بیرون کشید و خواستار توقف ساختوسازها در این زمین شد. زمینی که قرار بوده در آن بوستانی ساخته شود و حالا در ازای بخشی از بدهیهای شهرداری تهران به یکی از نهادها واگذار شده و بخش قابل توجهی از عملیات عمرانی هم در آن پیش رفته است. «محمد حقانی»، گفت: « این نخستین باری نبود که مقام معظم رهبری درخصوص حفظ و صیانت از محیطزیست و باغات رهنمودهایی را داشتند، چرا که در سال گذشته نیز ایشان در این زمینه صحبتهایی را مطرح کرده بودند. این صحبتها
اتمام حجت با مسئولان مربوطه بود و از این پس هیچکس حق ندارد تخریب باغات را مورد هدف خود قرار دهد. ایشان در جلسه اخیر با مسئولان محیطزیست و مدیریت شهری تأکید داشتند که حتی اگر برای حفظ باغات نیاز باشد، باید قانون را نیز عوض کنیم.» حقانی ادامه داد: «بنده در یکسال گذشته نیز بارها و بارها درخصوص بوستان مادر و تغییر کاربری آن تذکراتی را مطرح کردهام که متاسفانه هنوز نیز شاهد ساختوساز در این مجموعه هستیم اما ساکنان این منطقه همچنان امیدوارند این بوستان حفظ و ساختوساز در آن متوقف شود.» حقانی در ادامه از دولت خواست تا 50درصد از پول مترو را به شهرداری پرداخت کند تا مدیریت شهری بتواند گامهای موثرتری را در امر کاهش آلودگی هوا بردارد.
علاوه بر حقانی، محمدمهدی تندگویان، عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورا هم گفت که مدیریت شهری در صیانت از باغات کمکاری داشته است. او با اشاره به تلاشهایی که در یکسال گذشته برای حفظ باغات تهران انجام شده، گفت: «در یکسال گذشته و در فواصل مختلف، لوایحی را آوردیم که هر کسی تخریب باغات را در دستور کار قرار داد، زمین آنها مصادره شود اما هیچکدام از طرحها و لوایح در شورا به نتیجه نرسید.» او همچنین در ادامه حرفهایش پیشنهاد کرد، کارگروهی با عنوان کارگروه حفظ و فضای سبز جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری تشکیل شود و در این کارگروه، نماینده قوه قضائیه، شهرداری و محیطزیست حضور داشته باشند.
پیشنهاد تأسیس معاونت محیطزیست در شهرداری تهران
از دیگر پیامدهای دیدار اخیر اعضای شورا با مقام معظم رهبری، پیشنهاد تأسیس معاونت محیطزیست در ساختار اداری و مدیریتی شهرداری تهران بود. این پیشنهاد را احمد دنیامالی، رئیس کمیسیون حملونقل و عمران شورا ارایه کرد و گفت: « باید تدبیری صورت گیرد تا معاونتی تحت عنوان معاونت محیطزیست راهاندازی شود و این معاونت میتواند از ادغام معاونت عمرانی و حملونقل یا معاونت خدمات شهری باشد.»