شهروند| یک هفتهای از برملا شدن ماجرای عفونت چشمی 15 بیمار یک کلینیک تخصصی چشم در تهران میگذرد. در این مدت اتفاقات زیادی افتاد. از اظهارنظرهای رئیس سازمان غذا و دارو درباره آلوده نبودن دارو گرفته تا صحبتهای وزیر درباره دستگیری کسی که عامل قاچاق این دارو بود. با این حال بیماران امیدوار به بهبودی، روند درمان را در دو بیمارستان فارابی و لبافینژاد، طی میکردند، بیمارانی که گفته میشد، روشنایی چشمشان را از دست داده و دچار عفونت چشمی شدهاند. همان موقع اعلام شد که امکان بهبودی این بیماران وجود دارد، حالا ولی وزیر بهداشت، تأکید میکند که: «بازگشت بینایی آسیبدیدگان این دارو بعید است.» حسنهاشمی، داروی تزریق شده را تقلبی توصیف میکند. این در حالی است که رئیس سازمان غذا و دارو، هفته گذشته گفته بود که آلودگی دارو بعید است و به احتمال زیاد تزریق دارو و محیط کلینیک مشکل داشته است.
حالا وزیر بهداشت در حاشیه مراسم تجلیل از روز شهید، این خبر بد را به قربانیان تزریق داروی آلوده میدهد و در توضیح ماجرا میگوید: «به محض اینکه از موضوع مطلع شدیم دو تیم مأمور شدند که بیماران آسیبدیده را معاینه کنند و بیمارستان فارابی و لبافینژاد موظف به بررسی و درمان وضع این بیماران شدند.»
به گفته او، سازمان غذا و دارو بررسیها را آغاز کرد و با کمک مأموران امنیتی این افراد متخلف شناسایی شدند. «سودجویی، عامل اصلی این اتفاق بوده و متاسفانه مردم هستند که آسیب میبینند، البته اعتماد مردم به نظام سلامت هم آسیب میبیند.» او با تأکید بر اینکه متهمان تحویل دستگاه قضایی شدند، ادامه میدهد: «مطمئنیم برای آرامش جامعه، احکام لازم صادر میشود.»
به گزارش فارس او در پاسخ به اینکه گفته میشود این بیماران از نظر هزینه و حمایت رها شدهاند، توضیح میدهد: « باید از بیمارستانها سوال شود که وضع رسیدگی چگونه بوده اما از بدو اتفاق دستور داده شد هزینهای از آنها دریافت نشود، البته کلینیکهای درمانی مقصرند آن هم از نظر پیگیری نکردن که باز هم بعید میدانم که کوتاهی کرده باشند.»
او از اعلام بازرسی نهایی از وضع این بیماران هم خبر میدهد:«نمیتوانیم بگوییم که بیماری این افراد باز میگردد چرا که چشم بخشی از مغز است و نفوذ داروها در آن بهسختی صورت میگیرد و عامل عفونی زمانی که مخرب میشود در 24 ساعت بینایی را از بین میبرد، بنابراین بازگشت بینایی به حالت اول بعید است.» به گفته وزیر بهداشت، ممکن است بینایی این افراد آسیب ببیند، البته باید نمونه کشت این افراد را بررسی کرد و وضع بیماران را از نظر عامل میکروبی که مخرب است بررسی کرد.
دوازدهم اسفندماه یکی از خبرگزاریها، خبری درباره نابینایی تعدادی از بیماران بدلیل تزریق یک داروی وارداتی منتشر کرد. در این خبر آمده بود که داروی آمریکایی اوستین، همانی بوده که به 15 بیمار تزریق شده و در مجموع 21 چشم را با مشکل بینایی مواجه کرده. پس از این خبر بود که سازمان غذا و دارو، در توضیحی اعلام کرد که دارو ساخت سوئیس بوده و نمونه آن برای آزمایشگاه مرجع فرستاده شده. همان موقع رئیس سازمان تأکید کرد که دارو مجوز سازمان غذا و دارو را داشته. دیناروند چهارشنبه هفته پیش گفت که تا سه روز دیگر نتیجه آزمایش دارو اعلام میشود. از آن زمان بیش از یک هفته میگذرد اما خبری از آلودگی یا آلوده نبودن دارو نشد. هفدهم اسفندماه هم محمد جباروند، رئیس بیمارستان فارابی هم گفته بود که این دارو از مراکز نامعتبر تهیه شده و مجوز سازمان غذا و دارو را نداشت.