در سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۱۶ درصد از ۲۰ میلیون نفری که به سرطان در سراسر جهان مبتلا بودند، کمتر از ۵۰ سال سن داشتند. سرطان همواره و به وضوح بیشتر بیماری افراد مسن بوده است، اما مطابق با تحقیقی که در مجله پزشکی بریتانیا در سال ۲۰۲۳ منتشر شد، بین سالهای ۱۹۹۰ و ۲۰۱۹ میلادی، میزان بروز این بیماری در افراد زیر ۵۰ سال، ۷۹ درصد افزایش پیدا کرده است. این زمان کوتاه به این معنی است که افزایش را نمیتوان با فاکتورهای ژنتیکی توضیح داد. در حقیقت تحقیقات پیرامون بیماری سرطان هیچگاه به این گستردگی نبوده است، اما هیچ توافق جمعی بر سر عامل افزایش شدید تشخیصها در بزرگسالان جوان وجود ندارد. بسیاری از این موارد سرطان زودهنگام در کشورهای ثروتمندتر رخ میدهد. این نرخها شگفتانگیزند زیرا عمدتاً جمعیتهای جوان غیرسیگاری هستند. حدود دو سوم سرطانهای زیر ۵۰ سال نیز در زنان اتفاق میافتد.
یک جنبه از رژیم غذایی که مورد نگرانی قرار دارد، مصرف زیاد گوشت فرآوری شده است که بهعنوان یک عامل اصلی سرطانزا طبقهبندی میشود. در واقع شواهد کافی وجود دارد که نشان میدهد این مواد در انسانها بیماری ایجاد میکنند. البته قضاوت در مورد این نظریه پیچیده است چرا که بسیاری از مطالعات غذایی به خوداظهاری متکی هستند. در حقیقت «آنچه فکر میکنیم میخوریم و آنچه واقعاً میخوریم دو چیز بسیار متفاوتاند.» غذاهای فراپردازش شده شامل نوشیدنیهای گازدار، غذاهای آماده و شیرینیها هستند. یکی دیگر از توضیحات ممکن، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی روتین مانند PFAS است. این مواد شیمیایی بهعنوان مولکولهایی شناخته میشوند که در برابر آب، لکهها و حرارت مقاوم هستند و در همه چیز از لوازم آرایشی تا بستهبندی غذا و ظروف پخت و پز یافت میشوند. همه میتوانند با کنار گذاشتن سیگار، الکل و حفظ وزن سالم خطر را کاهش دهند.