شماره ۳۲۸۹ | ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ بهمن
صفحه را ببند
«شهروند» در گفت‌وگو با معاون امدادونجات هلال‌احمر استان قم، از جزئیات اجرای طرح ملی منتظران ظهور گزارش می‌دهد
تمام قد و با تجهیزات کامل در خدمت زائران
۳۰۷ تیم عملیاتی متشکل از ۹۲۱ نجاتگر، داوطلب و عضو جوانان در دهمین طرح ملی منتظران ظهور حاضر شدند

  [ سیما فراهانی]   مثل همیشه برای خدمت آماده بودند. این بار سرخ‌پوشان جمعیت هلال‌احمر در سراسر کشور، به صف شدند تا بتوانند بهترین امکانات را در اختیار زائران مسجد مقدس جمکران قرار دهند. تمام قد و با تجهیزات کامل، آماده بودند تا امنیت، آسایش و حس خوب را برای زائران فراهم کنند. کارنامه هلال‌احمر در ارائه خدمات به زائران همیشه درخشان بوده و هر سال نسبت به سال گذشته موفق‌تر عمل کرده است. در این میان آسایش و آرامش زائران در سراسر کشور، همیشه مرهون زحمات و تلاش‌های بی شائبه امدادگران جمعیت هلال‌احمر بوده است. این جمعیت برای اعیاد شعبانیه نیز از چند ماه قبل، برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داد تا امسال نیز به بهترین شکل در خدمت زائران باشد. تاجاییکه پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر اواسط دی ماه، در دیدار با تولیت مسجد مقدس جمکران با اشاره به اجرای موفق طرح ملی منتظران ظهور در ایام نیمه شعبان طی چند سال گذشته گفته بود: «تمامی ظرفیت‌های موجود در جمعیت در خدمت این طرح ملی خواهد بود. در تلاش هستیم با بهره‌مندی از درس‌آموخته‌های سال‌های گذشته و رفع نواقص، در ارائه انواع خدمات امدادی و درمانی و بشردوستانه به زائران و مجاوران در نیمه شعبان امسال، پیشرو باشیم.»

همکاری 14 استان
رئیس جمعیت هلال‌احمر، به وعده خود عمل کرد و امسال نیز هلال‌احمری‌ها، در ارائه انواع خدمات امدادی و درمانی و بشردوستانه به زائران و مجاوران در نیمه شعبان ، پیشرو بودند. امسال 921 نیروی عملیاتی، در کنار زائران بودند و در این ایام به آنها خدمت کردند. سید حسن حسینی، معاون امدادونجات هلال‌احمر استان قم، در گفت‌وگو با خبرنگار «شهروند» جزئیات این طرح 10 ساله ملی را روایت می‌کند و می‌گوید: «این طرح دهمین سال است که به صورت ملی برگزار می‌شود. در این چند روز هلال‌احمر سراسر کشور درگیر این ماجرا است. در این ایام، هلال‌احمر تعدادی از استان‌ها فعالیت بیشتر دارند. امسال در این طرح از 14 استان با ما همکاری داشتند. در این طرح، استان‌های، اصفهان، البرز، ایلام، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان‌جنوبی، سمنان، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، مازندران، مرکزی، همدان و یزد به عنوان استان‌های پشتیبان مشارکت داشتند. مثلا از استان خراسان جنوبی یک تانکر آب چرخدار ارسال شد و از همدان و البرز نیز، ویلچر و خودروی عملیاتی و آمبولانس فرستادند. راننده و امدادگر و نجاتگر هم از استان‌های مختلف اضافه می‌شوند. 210 نفر از جوانان هلال‌احمر از هفت استان برای ویلچررانی آمدند و در خدمت زائران بودند. خدمات ما در این ایام، امدادی، درمانی، فرهنگی و خدماتی است. مثلا ویلچررانی جزو اقداماتی خدماتی محسوب می‌شود. همچنین از نماز جماعت برای تیم‌های امدادی گرفته تا توزیع بروشورهای فرهنگی و صوت و ویدئو برای زائران از جمله اقدامات فرهنگی انجام شده  است.»
بیش از 70 جلسه برای برگزاری باشکوه مراسم
سید حسن حسینی در ادامه صحبت‌های خود به خدمات امدادی در این ایام اشاره می‌کند و می‌گوید: «در بحث امدادی از سوی استان‌ها آمبولانس و اتوبوس آمبولانس ارسال شد. امدادگران و تجهیزات هم در اختیار زائران بودند و پوشش امدادی به خوبی در این مراسم انجام شد. از چهار نقطه، پوشش امدادی صورت گرفت. یک نقطه، حرم حضرت معصومه (س) بود. نقطه دیگر طول بلوار پیامبر اعظم (ص) یا همان حرم تا حرم که هشت کیلومتر است. سومین جا رینگ یا صحن خود جمکران است. بعد از آن نیز در‌های مختلف‌ جمکران مورد پوشش امدادی قرار گرفت. از آنجاییکه مهم‌ترین نقطه، صحن جمکران است، شصت تیم امدادی شامل 120 امدادگر خواهر و برادر در این صحن مشغول امدادرسانی بودند. همچنین 15 دستگاه آمبولانس آماده خدمت‌رسانی بود. 4 دستگاه اتوبوس آمبولانس، 15 دستگاه موتورولانس و سه دستگاه خودروی نجات، 10 دستگاه خودروی کمک‌دار سبک نیز در این طرح مورد استفاده قرار گرفت. سه بیمارستان صحرایی نیز برپا شده بود. همچنین نانوایی سیار نیز داشتیم. یک دستگاه بالگرد هم آماده بود. چهار چادر راپ هال یا گروهی برای اسکان زائران نیز برپا کردیم. برای برپایی این چهار چادر، امدادگران یک هفته زحمت کشیدند و در نهایت این چادرها در صحن خزر نبی جمکران برای اسکان زائران آماده شد. همچنین بیش از 70 جلسه درخصوص برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم، تشکیل شد. از جلسه رئیس جمعیت با تولیت جمکران گرفته تا جلساتی که خودمان با دبیرکل و روسای سازمان امدادونجات و جوانان و درمان و توانبخشی داشتیم.»
تجهیزات بیشتر در اجرای طرح امسال
معاون امدادونجات هلال‌احمر استان قم در ادامه روایت این خدمات می‌گوید: «ما در این مدت، آموزش مدیریت تجمعات انبوه را هم داشتیم و برای بیش از 400 نفر از خادمان مسجد مقدس جمکران این آموزش‌ها را ارائه دادیم. یک دوره آنلاین درس آموخته‌های امدادی و امنیتی کرمان را هم برگزار کردیم. این دوره مربوط به تجربیات امدادگران در حادثه تروریستی کرمان بود. که توسط معاون امدادونجات هلال‌احمر کرمان برگزار شد. امسال بحث ویلچررانی به صورت رسمی و جدی‌تر به خدمات ما، اضافه شد. امسال یکی از شاخصه‌های ما ویلچر کمک به افراد ناتوان بود. از آنجاییکه، به دلیل مسایل امنیتی در مسیر هشت کیلومتری حرم تا حرم امکان تردد خودرویی وجود نداشت، برای زائران بحث ویلچررانی را اضافه کردیم. تفاوت دیگر برگزاری این طرح این بود که امسال به طرح‌مان یک پیوست امنیتی اضافه کردیم. یعنی بچه‌هایی که ویلچررانی می‌کردند، اگر حادثه و انفجاری رخ می‌داد بلافاصله باید در بحث امدادی نیز همکاری داشته و به کمک مصدومان می‌رفتند. همچنین خودرویی پر از برانکارد و ست پانسمان نیز آماده داشتیم. که اگر حادثه‌ای پیش آمد از این وسایل استفاده کنیم. ما پارسال یک چادر راب هال برپا کرده بودیم. امسال سه چادر دیگر هم اضافه شد. چون طبق تجربیات سال گذشته، زائران زیادی به برف و باران خوردند و نتوانستند برگردند. به همین دلیل مجبور به اسکان اضطراری شدند و چادر کم بود. به همین دلیلی امسال تعداد چادرها بیشتر شد. تمام این امکانات به دستور رئیس جمعیت صورت گرفت. همچنین دبیرکل نیز بسیار توصیه کردند که هوای مهمانان را داشته باشید و به بهترین نحو از آنها پذیرایی کنید تا احساس خستگی نکنند و دلسرد نشنود.»

بهره‌مندی بیش از ۳ هزار و ٣٠٠ نفر از زائران  از خدمات هلال
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان قم در خصوص ارائه خدمات به زائران می‌گوید: «اجرای طرح ملی منتظران ظهور، بیش از ۳ هزار و ٣٠٠ نفر از زائران مسجد جمکران از خدمات هلال‌احمر برخوردار شدند.» محمدرضا بهرامی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان قم، ضمن اشاره به بهره‌مندی هزار و ٨۴۵ نفر از خدمات هلال‌احمر، می‌افزاید: «در دومین روز از اجرای طرح ملی منتظران ظهور، هزار و 541 نفر خدمات سرپایی دریافت کردند و 35 نفر به مراکز درمانی انتقال یافتند. پنج هزار و 155 نفر از افراد کم‌توان و آسیب‌پذیر توسط اعضای جوانان و داوطلبان از خدمات ویلچری بهره‌مند شدند.» مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان قم با بیان حضور تیم‌های عملیاتی ادامه می‌دهد: «۳۰۷ تیم عملیاتی متشکل از ۹۲۱ نجاتگر، داوطلب و عضو جوانان در دهمین طرح ملی منتظران ظهور حاضر شدند.»

درخشش هلال‌احمر در عرصه‌های ملی و بین‌المللی
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور ضمن بازدید از دهمین طرح ملی منتظران ظهور، از نحوه عملکرد هلال‌احمر در این طرح و عرصه‌های گوناگون ابراز رضایت کرد. علی‌اکبر پورجمشیدیان،معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، همزمان با نیمه شعبان و اجرای طرح ملی منتظران ظهور در قم ضمن تقدیر از فعالیت‌های هلال‌احمر در این ایام، گفت: «خداروشکر هلال‌احمر در کشور ما به خصوص بعد از انقلاب، عملکرد رو‌به‌رشدی در جهت پیشرفت داشته و تجربه‌های بسیاری کسب کرده است. هلال‌احمر در چند ساله اخیر در بحران‌های متعدد داخلی و بین‌المللی، نقش‌آفرینی‌های مؤثری و درخشش فراوانی داشته است.» پورجمشیدیان با اشاره به  فعالیت‌های گوناگون هلال‌احمر در طرح ملی منتظران ظهور، ادامه داد: «آن چیزی که ما امروز در طول مسیر دیدیم، حضور فعال امدادگران و داوطلبان جمعیت هلال‌احمر بوده است.» معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به اینکه هلال‌احمر در طول طرح منتظران از تجربیات گذشته به خوبی در اجرای این طرح استفاده کرده است، گفت: «هلال‌احمر تجربیات چندساله خود را به صورت یک رزمایش گسترده در طرح منتظران ظهور به کار گرفته و برای همه ما در سطح کشور باعث افتخار است.»

 


تعداد بازدید :  32