شهروند| مردان تبهکار با آگهی در روزنامهها به کلاهبرداریهای سریالی دست میزدند. این متهمان، خودروهای چپی را به جای خودروهای سالم به طعمههای خود میفروختند.
وقتی پلیس با شکایتهای مشابهای روبهرو شد که نشان میداد افرادی از طریق انتشار آگهی در روزنامهها و تحت عنوان فروش خودرو سالم و صفر اقدام به فروش خودروهای چپی یا تصادفی به طعمههای خود کردهاند، دستگیری متهمان در دستور کار ماموران قرار گرفت.
تمامی مالباختگان در اظهاراتی مشابه عنوان کردند که خودروهای خریداری شده را از طریق آگهی درج شده در روزنامهها پیدا کرده و در زمان بازدید خودرو، افراد دیگری قصد خرید همان خودرو را داشتهاند و حتی این افراد با پیشنهاد پرداخت مبالغی بین 200 تا 500هزار تومان درخواست کردهاند تا از خرید خودرو منصرف شوند و همین موضوع باعث ترغیب و تشویق تمامی آنها برای خرید خودرو شده است.
یکی از مالباختگان در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: «15 بهمنماه بود که با فروشنده یک خودرو پژو پارس سفیدرنگ تماس گرفتم. فروش خودرواش را در روزنامه آگهی کرده بود. وقتی با او تماس گرفتم، قرار گذاشتم به فلکه اول صادقیه بروم؛ در زمان بازدید خودرو، یک مشتری جوان نیز قصد خرید خودرو را داشت و اصرار بسیار زیادی میکرد تا ماشین را خریداری کند؛ حتی زمانی که فروشنده ادعا کرد که درخصوص فروش خودرو با من به توافق رسیده، مرد خریدار مرا به گوشهای برد و با پیشنهاد پرداخت 200هزار تومان از من خواست تا از خرید خودرو صرفنظر کنم، تا او بتواند ماشین را خریداری کند. به تصور اینکه یک خودرو در حد صفر را به قیمت مناسبی خریداری میکنم، تصمیم گرفتم تا هر چه سریعتر این خودرو را خریداری کنم؛ به همین علت با فروشنده به محضر رفتم و پس از پرداخت بیش از 30میلیون تومان خودرو را خریداری کردم.
این مالباخته درخصوص نحوه اطلاع از چپیبودن خودرو خود عنوان داشت: «پس از خرید خودرو و گذاشتن قرار بعدی در مرکز تعویض پلاک، خودرو را جهت قیمتگذاری و مشخص کردن قیمت واقعی خودرو نزد یکی از دوستانم که در زمینه خرید و فروش ماشین فعالیت دارد، بردم. او وقتی خودرو را وارسی کرد ادعا داشت که خودرو تمامرنگ است و خودرو بیش از 20میلیون تومان ارزش ندارد؛ بلافاصله با فروشنده تماس گرفتم و موضوع را به او اطلاع دادم اما او در پاسخ مدعی شد که از این موضوع اطلاع نداشته و خود او نیز خودرو را به تصور سالم بودن خریداری کرده و تنها حاضر است تا خودرو را به مبلغ 20میلیون تومان خریداری کند؛ بنده نیز که چارهای نداشتم و خودرو نیز دائما در مقابل چشمانم بود و مرا از لحاظ روحی آشفته میکرد، تصمیم گرفتم تا خودرو را با شرایط جدید و به همان قیمت 20میلیون تومان بفروشم اما فروشنده خودرو بار دیگر مدعی شد که خودش در تهران حضور ندارد اما شخصی را معرفی میکند تا خودرو را از من خریداری کند. من نیز پس از ملاقات با این مرد، خودروی پژو پارس را به مبلغ 20میلیون فروخته و درواقع با 10میلیون تومان خسارت بازپس دادم».
با توجه به شیوه و شگرد خرید و فروش خودروها و شناسایی دهها مالباختهای که به این شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری و در حقیقت اخاذی قرار گرفته بودند، کارآگاهان با بررسی مشخصات خودروهای ال-90، 206 و پژو پارس فروخته شده، اطمینان پیدا کردند که تعداد خودروهای فروخته شده، محدود بوده و متهمان پرونده هر بار پس از فروش خودروها، تحت عنوان خودروهای سالم و صفر و در ادامه بازپسگیری خودروها، اقدامات کلاهبرداری خود را با انتشار آگهی فروش خودرو در روزنامهها تکرار و همان خودروهای قبلی را این بار به مالباختگان جدید فروختهاند و این چرخه فروش و بازپسگیری خودروها چندین بار و برای دهها مالباخته تکرار شده است.
با قطعیشدن اقدامات کلاهبردارانه در پرونده و با بررسی تراکنشهای مالی صورتگرفته در زمان خرید و فروش خودروها، دو متهم پرونده به نامهای «مصطفی» و «محمود» دستگیر شدند.
با توجه به شناسایی متهمان از سوی شاکیان پرونده، بازپرس پرونده از کسانی که به این شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفتند، خواست تا جهت شناسایی متهمان و طرح و پیگیری شکایات خود به پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در خیابان آزادی – خیابان زنجانشمالی مراجعه کنند.