شماره ۳۲۸۰ | ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۵ بهمن
صفحه را ببند
آرمان و اسلحه‌ بر زمین افتاده «ساف» در دستان «حماس»

[شهروند]      در ایامی به سر می‌بریم که مردم قهرمان غزه در حال چیدن ثمره مقاومت خود در برابر دشمن تا دندان مسلح صهیونیستی هستند. این روزها کاروان‌های اسرای فلسطینی به لطف ایستادگی حماس بر سر شروط خود، در میان استقبال گسترده مردم وارد کرانه باختری شده و همچون آیینه دق وزرای تندروی کابینه بنیامین نتانیاهو را به رجزخوانی‌های خنده‌دار واداشته‌اند. تصاویر بازگشت پیروزمندانه فلسطینی‌ها به شمال غزه نیز به قدری باشکوه بودند که ایتامار بن گویر، وزیر مستعفی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی درباره آن گفت همه تلاش اسرائیل طی ماه‌های اخیر این بود که چنین صحنه‌هایی را شاهد نباشیم و همین ثابت می‌کند که حماس در نبرد با ما پیروز شده است. ده‌ها سال پیش از این تاریخ، شیخ عزالدین قسام قبل از هر کسی، مبارزه با دولت دست‌نشانده بریتانیا در فلسطین را آغاز کرد تا الگوی نسل‌های بعدی و کسانی چون شیخ احمد یاسین، عبدالعزیز رنتیسی، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار، محمد ضیف، و دیگران در این مبارزه مقدس شود. اما جالب آن که این روزهای فراموش نشدنی مصادف شده است با مناسبتی مهم در تاریخ سرزمین فلسطین. 

هندوانه اعراب زیر بغل ساف و عرفات!
56 ‌سال پیش در چنین روزی، برابر 3 فوریه ١٩٦٩ میلادی، یاسر عرفات، معروف به ‏ابوعمار، با اتفاق نظر رهبران دیگر گروه‌های مقاومت فلسطینی، در رأس مهمترین و البته مشهور‌ترین تشکیلات مبارزه با اشغالگری صهیونیست‌ها، یعنی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) قرار گرفت. ‏در تاریخ سازمان آزادی‌بخش فلسطین که بخش اعظم و مهم آن در دوران ریاست یاسر عرفات سپری شد، فراز و فرودهای فراوانی را می‌توان مشاهده کرد. اما به واقع «ساف» از چه زمانی نماینده اکثریت فلسطینی‌ها در امر مبارزه با اشغالگری شد؟ سازمان آزادی‌بخش فلسطین کار خود را از ماه می سال ‌١٩٦٤ میلادی در شهر بیت‌المقدس آغاز کرد. حدود یک دهه بعد اتحادیه عرب آن را به‌عنوان ‏تنها نهاد مشروع برای نمایندگی مردم فلسطین به رسمیت شناخت که احتمالاً در وهله نخست حرکتی مثبت باید ارزیابی شود، اما در حقیقت کشورهای عربی با این شناسایی مشکل فلسطین را از گردن خود باز کرده و با کمال میل ساف را پرچمدار خط مقدم مبارزه با اسرائیل معرفی کردند.
مغبون‌ترین شخصیت عرب تمام تاریخ!
یاسر عرفات از ١٩٦٩ تا لحظه مرگ یعنی سال 2004 میلادی، به مدت 35 سال ریاست سازمان آزادی‌بخش فلسطین را بر عهده داشت. کارنامه سیاسی عرفات نیز همچون سازمان تحت ریاست او، شامل فراز و فرودهای بسیاری است. امروز شاهد هستیم که برخی مقام عرفات را تا حد یک قدیس بالا می‌برند و از آن طرف هستند کسانی که او را وطن‌فروش، خائن و ترسو می‌دانند. عرفات در زندگی سیاسی خود کم خبط و خطا نداشت که بارزترین آن‌ها را می‌توان حمایت از صدام حسین در ماجرای اشغال کویت قلمداد کرد. اما بدون شک نقطه عطف زندگی سیاسی یاسر عرفات را باید تصمیم او برای به رسمیت شناختن اسرائیل برشمرد، قماری بزرگ که جز باخت حاصلی برای ابوعمار نداشت. به شهادت آگاهان امتیازی که او در پیمان‌ سازش با صهیونیست‌ها به دست آورد در برابر چیزهایی که از دست داد بسیار ناچیز بود، تا به این ترتیب از یاسر عرفات ‏به عنوان مغبون‌ترین شخصیت جهان عرب در تاریخ یاد شود.


تعداد بازدید :  32